Ορατός ο κίνδυνος πτώχευσης για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ / Αποχώρησε ο Β. Μαρινάκης από τον Σκάι

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ορατός ο κίνδυνος πτώχευσης για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Στοιχεία σοκ παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος στα μέλη των ΔΣ των σωματείων ΜΜΕ στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για νέα μείωση συντάξεων και επικουρικών συντάξεων . Από το πρώτο κούρεμα των αποθεματικών του ασφαλιστικού ταμείου, από τα περίπου 2,2 δισεκατ. ευρώ που είχε το ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σε κρατικά και άλλα ομόλογα επήλθε απώλεια της τάξης του 80%.

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δηλαδή έχασε περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ. Την ίδια ώρα το ταμείο έχει απώλεια εσόδων από το αγγελιόσημο και τις εισφορές των εργοδοτών κατά 70%! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα οδεύει σε πτώχευση!

Μια λύση που φαίνεται να δίνει πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα είναι η ένταξη των εργαζομένων δημοσιογράφων στα ιντερνετικά sites στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Μια ακόμη πρόταση που το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν έχει εξετάσει είναι να δίνουν εισφορές στο δημοσιογραφικό ταμείο οι αυτοαπασχολούμενοι συντάκτες που αμείβονται με δελτίο παροχής. Αντί δηλαδή να δίνουν υποχρεωτικά εισφορές στο ΤΕΒΕ, ένα ταμείο που δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο, να πληρώνουν την ασφαλιστική εισφορά τους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Συγχώνευση Forthnet με WIND;

Συζητήσεις Forthnet-WIND για τηλεπικοινωνιακή συνεργασία. Οι δύο εταιρείες, εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, με στόχο τη συνένωση των δύο εταιρειών δημιουργώντας έναν όμιλο που θα καλύπτει την κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία, το Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση, αναδιαρθρώνοντας τα χρέη που έχει η κάθε πλευρά. Την ίδια ώρα η WIND ξεκινάει μια νέα συνεργασία με τον όμιλο Γερμανός, βάζοντας τα προϊόντα της κατά αποκλειστικότητα στα Public.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Β. Μαρινάκης πούλησε τη συμμετοχή του στο Σκάι

Αποχώρησε από τον όμιλο Σκάι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πουλώντας το μερίδιό του στο Γιάννη Αλαφούζο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μεταβίβασε το 12,9% που κατείχε στο Σκάι, έναντι τιμήματος 5,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέες απολύσεις στις Αττικές Εκδόσεις

“Ωραίο” καλοκαίρι εξασφάλισαν οι Αττικές Εκδόσεις για 10 εργαζόμενους, αφού τους απέλυσαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Οι απολύσεις έγιναν στο περιοδικό MIRROR, στο εμπορικό τμήμα, αλλά και σε άλλους τομείς. Επίσης ανακοινώθηκε ότι συντάκτες τηλεοπτικών περιοδικών, θα απασχοληθούν και σε ιστοσελίδες και Blogs, όπως yupi, golema, κλπ

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Η Civitas για το άρθρο 99

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Civitas

«Η εγκληματική συμπεριφορά του δημοσίου να αρνείται την εξόφληση βεβαιωμένων υποχρεώσεών του προς τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία μας (καθώς μας οφείλει 2.500.000€ από έργο του 2009), μάς υποχρέωσε να αναζητήσουμε κάθε διαθέσιμη νομική προστασία.

Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει το μέλλον της εταιρείας και την εύρυθμη και ομαλή καθημερινή μας λειτουργία. Η εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας συνεχίζεται απρόσκοπτα και στο ίδιο υψηλό επίπεδο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 18 χρόνια.

Όλα τα στελέχη της Civitas εργαζόμαστε με ακόμη περισσότερο ζήλο, ακεραιότητα και επαγγελματισμό, ώστε να συμβάλουμε στην επιτυχία των πελατών μας και να διατηρήσουμε τη Civitas ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα».

Ανακοίνωση του διασωματειακού των ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Στη τελευταία συνεδρίαση (1.8.12) της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ συζητήθηκε η αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκφράζεται με απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, με εκ περιτροπής εργασία, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με μειώσεις μισθών. Αποφασίστηκε η άμεση συνδικαλιστική και νομική δράση προκειμένου να ανακοπεί το κλίμα της εργοδοτικής επίθεσης και του εκφοβισμού που θίγει το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ και απαξιώνει περαιτέρω το περιεχόμενο της ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα καταγγέλλονται :

η Διοίκηση του Ρ/Σ Alpha για τις πιέσεις που ασκούνται στους τεχνικούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών κάτω από την ισχύουσα ΣΣΕ της ΕΤΕΡ

η Διοίκηση του ANT 1 Radio για τις αθρόες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών και την παραβίαση της ΣΣΕ της ΕΤΕΡ

οι Διοικήσεις των Ρ/Σ Flash, Best, Vfm, Nitro, Derti, Love, και Orange για τις καθυστερήσεις καταβολής μισθών και καταστρατήγησης της ΣΣΕ της ΕΤΕΡ

οι Διοικήσεις των εκδόσεων Λυμπέρη και των Τεχνικών Εκδόσεων για την συνεχιζόμενη μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ αποφασίστηκε η προσφυγή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου στο ΣΕΠΕ και στο Υπουργείο Εργασίας για Τριμερή Συνάντηση για το ανωτέρω θέμα.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι στοχοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τη μνημονική κυβέρνηση και τους εργοδότες είναι ανάγκη η συσπείρωση γύρω από τις ενώσεις και η αλληλεγγύη των εργαζομένων ώστε οργανωμένα και μεθοδικά να αντιπαρατεθούμε απέναντι στο δίπολο κυβέρνησης και εργοδοσίας. Καλούμε όλους τους εργαζομένους των εντύπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε σε συμπαράταξη με τους εργαζομένους της Χώρας, σε επαγρύπνηση. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι ο αναγκαίος μονόδρομος.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Τίμηθηκε η μνήμη της πρώτης γυναίκας μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η φιλολογική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης δημοσιογράφου και πρώτης γυναίκας μέλους της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Τιτίκας Μοιράκη. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2012». Παράλληλα, ανακοινώθηκε εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ η καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση στη μνήμη της Τιτίκας Μοιράκη έγινε στο κατάμεστο κηποθέατρο του Αγίου Μύρωνα στο άλσος του Χριστού παρουσία των τοπικών αρχών και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Στειακάκη και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Βέργης που αναφέρθηκε στην πορεία της Τιτίκας Μοιράκη και στην συμβολή της τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στο χωριό, που λάμπρυνε με το έργο της ενώ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη που εν συντομία μίλησε για τις σχέσεις της Τιτίκας Μοιράκη με τον Άγιο Μύρωνα.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ Ζώης Μαρίνος αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Απόστολου Βουλδή και των μελών του ΔΣ , μίλησε για την πρωτοπορία της τιμώμενης στη δημοσιογραφία επισημαίνοντας ιδιαιτέρα τις συμβουλές και προτροπές της προς τις νέες και τους νέους δημοσιογράφους μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα . Ακόμη τόνισε την προσφορά της στη δημοσιογραφία ως πρώτη γυναίκα μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και ανακοίνωσε εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών την καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους. Εκ μέρους του ΤΕΑΣ ο Κώστα Βασιλάκης μίλησε για την συμβολή της Τ. Μοιράκη στην πορεία της δημοσιογραφίας επισημαίνοντας το ακέραιο του χαρακτήρα της και την ουσιαστική συμβολή της στο γίγνεσθαι του τόπου.

Ακολούθως οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μυσιρλάκης, – Νίκος Ψιλάκης και Νέλλη Κατσαμά κατά την διάρκεια των ομιλιών τους τόνισαν την σημαντική προσφορά της Τιτίκας Μοιράκη στη δημοσιογραφία, στον τόπο της, στον πολιτισμό αλλά και τον συνδικαλισμό με εύστοχους παραλληλισμούς.

Επίσης θυμήθηκαν και αναφέρθηκαν σε γεγονότα που έζησαν και έφεραν την σφραγίδα της Τιτίκας που όπως είπαν «η ψυχή της φτερουγίζει εδώ δίπλα μας» . Ακόμη τόνισαν ότι η Τιτίκα Μοιράκη έδωσε με την δυναμική παρουσία της ένα ξεχωριστό τόνο και άνοιξε τον δρόμο στη γυναικεία. Εξ άλλου εξέφρασαν την άπειρη εκτίμηση όλων προς το πρόσωπο της αφού το ήθος της συμβάδιζε με το δημοσιογραφικό λειτούργημα, η πίστη της με τις αρχές της δεοντολογίας.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.