Καταγγελίες της ΕΤΙΤΑ για κατάργηση των επιδομάτων / Χωρίς οικονομικά φύλλα οι Δευτέρες

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Χωρίς οικονομικά φύλλα οι Δευτέρες

Τέλος για τις δευτεριάτικες εκδόσεις των οικονομικών εφημερίδων! Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός επικρατείας, δημοσιογράφος, Σίμος Κεδίκογλου, αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση των εκδοτών και θα προχωρήσει σε ρύθμιση η οποία θα ορίζει πως οι εφημερίδες που έχουν δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών θα πρέπει να έχουν 5 εκδόσεις την εβδομάδα (4 καθημερινές+ 1 Σαββατιάτικη) και όχι 6 που είναι σήμερα.

Η ρύθμιση προωθείται και ενώ στον αέρα βρίσκεται η υπόθεση των ισολογισμών, όπου έχουν μεν περάσει οι διατάξεις στο νόμο Διαμαντοπούλου για την κατάργηση των ισολογισμών. Η διάταξη αυτή θα επιτρέψει στους εκδότες των οικονομικών εφημερίδων να περιορίσουν τα κόστη τους, κόβοντας το φύλλο της Δευτέρας, με προφανείς συνέπειες στη μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21556#more-21556

Εργαζόμενοι στην Espresso – Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ σωματείων και Κυριακίδη

Διαψεύδουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του Τύπου πως υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία με τον όμιλο Κυριακίδη για την καταβολή των μισθών των εργαζομένων. Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώνεται στο site της “Espresso” (http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=189092) όπου αναφέρεται πως επιπλέον “πρωταρχικό τους μέλημα είναι η διάσωση του εντύπου και η συνεχής, χωρίς διακοπές, κυκλοφορία του”.

Τα σωματεία ετοιμάζονται να στραφούν νομικά εναντίον του Ομίλου Κυριακίδη για αυτή την ανακοίνωση, και ταυτόχρονα να προκηρύξουν 24ωρη απεργία στην “Espresso”.

Ακολουθεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Espresso:

Εργαζόμενοι της Espresso

Οι εργαζόμενοι της Espresso σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, κατανοώντας την τραγική οικονομική κατάσταση που μαστίζει το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπου κάθε μέρα κλείνει και ένα έντυπο, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Δηλώνουν ότι, πρωταρχικό τους μέλημα είναι η διάσωση του εντύπου και η συνεχής, χωρίς διακοπές, κυκλοφορία του. Μόνο οι συντονισμένες προσπάθειες εργοδοσίας και εργαζομένων, μπορούν, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Καταγγελίες της ΕΤΙΤΑ για κατάργηση των επιδομάτων στους μισθούς

Το πέτυχαν βέβαια. Στις περικοπές, τις απολύσεις και τη διάλυση όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για όσα συμβαίνουν στο Star είναι μια απόδειξη. Το επιχείρημα ακλόνητο. Πρέπει, λέει η εργοδοσία, να υπάρχει “ισότητα” ανάμεσα στους εργαζόμενους. Δηλαδή να εξομοιωθεί το καθεστώς των τεχνικών στους οποίους ισχύουν οι όροι της συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυτούς των ατομικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι δημοσιογράφοι. Φυσικά οι τεχνικοί δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την “κυβέρνηση των εκδοτών”. Κι ας λένε οι νόμοι τους, δηλαδή η χάρτα της τρόϊκας, ότι ισχύουν τα επιδόματα. Ποιος θα πάει στα δικαστήρια, σου λέει…

Το ίδιο θα γίνει και στον Alpha σε λίγο. Οι δημοσιογράφοι υπέγραψαν σε Alpha Radio και Channel 9, οπότε λόγω “ισότητας” με το έτσι θέλω, θα εφαρμοστεί και στο κανάλι, στους ανυπάκουους τεχνικούς.

Στον Ελεύθερο Τύπο, βρήκαν άλλο κόλπο να κάνουν “οικονομίες”. Ή να βάλουν το λιθαράκι τους για την κατάργηση του επιδόματος αδείας. Απλά δεν το πλήρωσαν! Άφησαν τους εργαζόμενους ενόψει των αδειών τους χωρίς το επίδομα αδείας, πληρώνοντας μόνο ορισμένα λεφτά ως έναντι.

Στη Δημοκρατία ολοένα και καθυστερούν την αποπληρωμή των μισθών. Και πάει λέγοντας.

Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για τη μονομερή κατάργηση των επιδομάτων στους μισθούς.

Συνάδελφοι! Η διοίκηση του Τ/Σ STAR CHANNEL δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει! Μέσω εσωτερικού mail ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού πως από την μισθοδοσία του Αυγούστου η εταιρία θα προχωρήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σε τροποποίηση ατομικών συμβάσεων εργασίας εφαρμόζοντας κλιμακούμενες μειώσεις της τάξεως του 9% με 10% (μεσοσταθμικά).

Επίσης θα αφαιρεθεί όποιο ποσοστό αύξησης δόθηκε σε εργαζόμενους τεχνικούς μέσω ωριμάνσεων(2ετιών 5ετιών) από την 31-3-2011 και μετά.

Η επίσημη αιτιολογία ή πρόφαση αν θέλετε, είναι η… ισότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εργαζομένων αφού από αυτήν την ημερομηνία και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού (δημοσιογραφικό και διοικητικό προσωπικό) υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις και πάγωμα μισθών. Και όλα αυτά χωρίς η διοίκηση να ζητήσει και να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων καθώς όπως υποστηρίζει οι νόμοι του μνημονίου της δίνουν το δικαίωμα να κάνει αυτά ή αν θελήσει στο μέλλον ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα πράγματα για τους εργαζόμενους όπως για παράδειγμα στην αφαίρεση ΟΛΩΝ των επιδομάτων μας!!!

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την εργοδοσία του STAR, να ρίξει άλλη μια ματιά στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που αναφέρουν σαφώς ποια επιδόματα μένουν και τι ακριβώς ισχύει μετά την μετενέργεια των Σ.Σ.Ε. Και αν και πάλι υπάρχουν απορίες μπορεί να απευθυνθεί στο αρχείο του σταθμού ή και άλλων σταθμών και να ρίξει μια ματιά στα δελτία ειδήσεων που πληροφορούσαν τον Ελληνικό λαό τις ημέρες που ψηφίζονταν οι εφαρμοστικοί νόμοι του κατάπτυστου μνημονίου!

Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο εργασίας και όχι μόνο, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, εξάλλου αυτό υποσχέθηκε στους Έλληνες εργαζόμενους και να επαναφέρει τους μισθούς μας σε εκείνους πριν του μνημονίου.

Όσο για την αφαίρεση των ωριμάνσεων από την 31-3-2011 υπενθυμίζουμε πως αυτές δόθηκαν διότι υπήρχαν Συλλογικές συμβάσεις και Διαιτητικές αποφάσεις που ΔΕΝ μπορούν να αμφισβητηθούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από καμιά εργοδοσία!

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ευχαριστεί από… καρδιάς την διοίκηση του STAR CHANELL που ενώ, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να επιφέρει δυσμενέστερους όρους εργασίας στους τεχνικούς του σταθμού, φέρνει απλά… δυσμενείς!!!

Συνάδελφοι του STAR CHANNEL! Στα τέλη του Αυγούστου που θα έχουμε γυρίσει όλοι από τις άδειές μας, θα πραγματοποιηθεί τοπική συνέλευση για να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις συνδικαλιστικές και νομικές μας κινήσεις! Και εμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε, οι κινήσεις αυτές, να μην είναι οι… δυσμενέστερες για την εργοδοσία απλά να είναι … δυσμενείς!!!

Υ.Γ. Άραγε αναρωτήθηκε κανένας συνάδελφος γιατί στο STAR η εργοδοσία κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο και δεν έφερε ατομικές συμβάσεις για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι γνώριζε πως στην απεργία της επόμενης… και της επόμενης… και της μεθεπόμενης ημέρας θα απεργούσαν ΟΛΟΙ!!! Και επίσης πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα υπέγραφε την θανατική εργατική του καταδίκη!!!Κανένας δεν θα υπέγραφε ατομική σύμβαση.

Η ενότητα και η αγωνιστικότητα των τεχνικών του STAR ας γίνει οδηγός προς όλους τους συναδέλφους!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ KΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!

το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7.html#more

Για τον πλήρη έλεγχο της ΕΡΤ με σαρωτικές αλλαγές…

Αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ: Σαρωτικές αλλαγές προμηνύονται στα υψηλά κλιμάκια

Της Αγγέλας Νταρζάνου

(αναδημοσίευση από τον Αυγή της Κυριακής)

Να ελέγξει πλήρως το Δελτίο Ειδήσεων στην ΕΡΤ και όλο το ειδησεογραφικό τμήμα επιδιώκει η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ συγχρόνως φροντίζει να “τακτοποιήσει” τα δικά της παιδιά είτε “από μέσα” είτε με εξωτερικές συνεργασίες. Η Νέα Δημοκρατία ξαναπιάνει το νήμα της πατρωνείας της δημόσιας τηλεόρασης από εκεί που το άφησε ο Θ. Ρουσόπουλος, προχωρεί σε εκκαθαρίσεις στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να έχει λόγο στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και προωθεί την πελατειακή αντίληψη σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της δημόσιας τηλεόρασης.

Στις παρατηρήσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, που ως… απλός πολίτης μιλούσε το προηγούμενο διάστημα, μέσω τουίτερ, για “εγκάθετους” και “πρασινορόζ παπαγαλάκια που δίνουν τις τελευταίες τους παραστάσεις” στην ΕΡΤ, προστίθεται τώρα και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου. Στο κλίμα που είχε ήδη προετοιμάσει εναντίον στελεχών της ΕΡΤ ο Γ. Μουρούτης, ο νέος υπουργός με τον πλέον επίσημο τρόπο προσθέτει παρατηρήσεις, όπως ότι η ΕΡΤ “χάνει ειδήσεις”, έτσι ώστε να σηματοδοτήσει κατηγορηματικά την πρόθεση της Ν.Δ. να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές.

Οι αλλαγές στο στελεχιακό δυναμικό δεν περιορίζονται μόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ήδη την Παρασκευή πέρασαν από την έγκριση της Βουλής ο νέος πρόεδρος Νίκος Τέλλης, καθηγητής στο ΑΠΘ και επιλογή του Ευ. Βενιζέλου, ο Τζ. Καλημέρης ως αντιπρόεδρος και ο Νίκος Σίμος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. απαρτίζεται επίσης από τους Τέλη Σιαμαντά, Χάρη Παπαδόπουλο, Ένυ Μαγιάση και Αρίστωνα Κοντιζά, ως εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν οι πέντε γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Β. Μπίτσης έχει ήδη τοποθετηθεί διευθυντής στην ελληνική έκδοση του Euronews. Άμεσα αναμένεται η τοποθέτηση νέου γενικού διευθυντή Τηλεόρασης, για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ οι αλλαγές αναμένεται να σαρώσουν και πολλούς από τους διευθυντές των 30 διευθύνσεων της ΕΡΤ.

Διεύθυνση-κλειδί, μέσω της οποίας η Συγγρού επιδιώκει να ελέγξει την ειδησεογραφία, είναι αυτή του διευθυντή ειδήσεων, που έχει μέχρι σήμερα ο Γ. Κογιάννης, ο οποίος, παρά τις επιτυχίες στο παρελθόν, βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση, όπως του ζητήθηκε, και θα προσφύγει στα δικαστήρια σε περίπτωση αποπομπής του. Επικαλείται μάλιστα τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για άλλους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι δικαιώθηκαν στο παρελθόν. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι τη στάση “αντίστασης” του διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ φαίνεται να συμμερίζονται και άλλοι διευθυντές στο Ραδιομέγαρο, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από την εσωτερική ιεραρχία της ΕΡΤ.

Επιλογή της νέας πολιτικής ηγεσίας για τη διεύθυνση ειδήσεων είναι ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλλής, σήμερα αρχισυντάκτης πολιτικού και υπεύθυνος για το ρεπορτάζ της Ν.Δ. Ήδη, τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/blog-post_927.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.