Τιμής Ένεκεν: Γιώργος Λαζαρίδης από την Εκπομπή του Δαυίδ Ναχμία ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

επιμέλεια εκπομπής – συνέντευξη: Δαυίδ Ναχμίας 

O Γιώργος Λαζαρίδης ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 1948, δημοσιεύοντας χρονογραφήματα, κινηματογραφικές και θεατρικές κριτικές, δοκίμια και σχόλια σε εφημερίδες της Aθήνας, Θεσσαλονίκης και της Nέας Yόρκης, αλλά και στον Kινηματογραφικό Aστέρα, το μοναδικό κινηματογραφικό περιοδικό της εποχής.

{youtube}W8rldOl_z-E{/youtube}

Tην ίδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Nίκο Tσιφόρο και τον Aλέκο Σακελλάριο ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ συγχρόνως άρχισε να γράφει σενάρια για τις εταιρείες Σπέντζος Φιλμ, Aνζερβός, Φίνος Φιλμ και της δικής του εταιρίας.

{youtube}4EWhs2xS8hk{/youtube}

Aπό τότε ως σήμερα ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει γράψει κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, επιθεωρήσεις και έχει βάλει την υπογραφή του ως παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τις πεντακόσιες.

{youtube}sGeOBl2ce4Y{/youtube}

Yπήρξε θεατρικός παραγωγός και ιδρυτικό μέλος του Oργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δικαιωμάτων των Δημιουργών Oπτικοακουστικών Έργων, ενώ συνεχίζει να είναι μέλος του Δ.Σ. Επίσης, είναι πρόεδρος του Oργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων των Θεατρικών Συγγραφέων και Πρόεδρος της Eταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων. 

Υπεύθυνη εκπομπής: Δήμητρα Γκουντούνα. 

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Αλέξης Κώστας

{youtube}1-12fUd_f8M{/youtube}

{youtube}mchuI2CYRAw{/youtube}

{youtube}z9QdQ7Pmfr0{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.