Φεστιβαλ Παπάγου – Χολαργού: Σαίξπηρ, Αριστοφάνης και μελωδικές βραδιές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κηλαηδόνης, Τσαλιγοπούλου, Πορτοκάλογλου, Βεντουζάς και πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο πρόγραμμα της διοργάνωσης

(φωτό) Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και οι «Ιππής» θα ανέβουν στη σκηνή του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού

Με τα προϊόντα της τέχνης, το θέατρο, τη μουσική και τον χορό θα «χτυπήσει» την κρίση ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος το όμορφο Κηποθέατρο θα πλημμυρίσει με ήχους και ρυθμούς και θα φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες παραστάσεις με αξιόλογους καλλιτέχνες.

Στη φετινή διοργάνωση, ιδιαίτερα πλούσιο είναι το θεατρικό σκέλος του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει κάποιες από τις καλύτερες φετινές θεατρικές παραγωγές. Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει στις 22 του μήνα με μια παιδική παράσταση από το «Θέατρο Νέων» που ανεβάζει το έργο του Δημήτρη Σεϊτάνη «Αν εσύ… ήμουν εγώ!».

Τη μουσική και τους στίχους της παράστασης έχει γράψει το γνωστό συγκρότημα «Ημισκούμπρια». Στις 25 του μήνα το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας θα παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τους Σταύρο Νικολαΐδη, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλή Καρακωνστάντογλου κ.ά., ενώ στις 30 του μήνα τη σκυτάλη θα πάρει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην «Κωμωδία ενός τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο.

Με ένα σημαντικό θεατρικό έργο, το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο το Κηποθέατρο Παπάγου. Πρόκειται για μια παράσταση του ΚΘΒΕ και του Θεάτρου Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσο Νούσια, Γιώργο Αρμένη, Κική Μπάκα κ.ά.

«Μαγικές Σβούρες»

Το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού έχει επίσης εξασφαλίσει φέτος για το κοινό του τις παραστάσεις «Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, μια παιδική παράσταση από τις «Μαγικές Σβούρες» (2/9), «Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κώστα Βουτσά κ.ά. (4, 5/7), «Ιππής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Γιάννη Ζουγανέλη (8/9), «Ορνιθες» του Αριστοφάνη με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο (10, 11/9), «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τους Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (13/9), «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους ηθοποιούς Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστα Κόκλα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Παντελή Δεντάκη κ.ά. (17, 18/9), «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» με τους Γεράσιμο Γεννατά, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνη Λουδάρο και Ακη Σακελλαρίου (22/9).

Από μουσικής πλευράς στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συναντάμε τα ονόματα του Λουκιανού Κηλαηδόνη (14/9), της Ελένης Τσαλιγοπούλου (20/9), των «Encardia» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου (25/9), του Γιώργου Βεντουζά (23/9), της διακεκριμένης πιανίστριας Μιμής Ρουφογάλη (12/8) αλλά και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (15/8).

«Περήφανοι για τον πολιτισμό»

Το Φεστιβάλ Παπάγου ξεκίνησε τη διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα πριν από 18 ολόκληρα χρόνια με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Βασίλη Ξύδη, ο οποίος παραμένει στην ίδια θέση μέχρι σήμερα. «Εμείς οι Ελληνες είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας… Στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2012 φιλοδοξούμε με τους χορούς, τα τραγούδια, τις μουσικές και τις θεατρικές παραστάσεις να φωτίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα. Παράλληλα, στις πλατείες και στα πάρκα της πόλης μας πειραματικές καλλιτεχνικές ομάδες δίνουν τις δικές τους παραστάσεις συμμετέχοντας, για δεύτερη χρονιά, στο Φεστιβάλ Plus» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σημαντική όμως είναι και η προσφορά της Ειρήνης Βεντουζά-Παπανικολάου, η οποία είναι πρόεδρος του φεστιβάλ τα τελευταία έξι χρόνια και έχει συντελέσει καθοριστικά στην ποιοτική ανανέωση και αναβάθμιση της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.