“Παγώνει” την σύμβαση για τη μετάδοση αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ η ΕΡΤ

ert_ktirio
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Παγώνει» την, υπό δικαστική διερεύνηση, σύμβαση για τη μετάδοση αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ η ΕΡΤ και ανέθεσε σε νομικούς τη διερεύνηση της υπόθεσης

«Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς -εφ’ όσον το ζήτημα που αναφέρεται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις- να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League.

Υπενθυμίζεται πως το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συμφωνήθηκε για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρείας ΤΕΑΜ, που παραχωρεί τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων. Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, κρίθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο τη διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειρά, πλειοδότης.

Όπως διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Νίκος Σίμος «Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι, κατά το δυνατόν, πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις -κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.