Νέα πρόσωπα σε «θέσεις-κλειδιά» στην ΕΡΤ / Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέα πρόσωπα σε «θέσεις-κλειδιά» στην ΕΡΤ

Στο βασικό κορμό των προσώπων που θα στελεχώσουν την ΕΡΤ έχει καταλήξει η συγκυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης θα λάβει ο Κώστας Σπυρόπουλος, με το Τζόνι Καλημέρη, αν και μέλος του ΔΣ να έχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα. Γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας παραμένει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Είναι όμως πολύ πιθανό να υπάρξει δίπλα του ένα πρόσωπο που θα αναλάβει τον ενημερωτικό τομέα του ραδιοφώνου. Προς το παρόν δεν φαίνεται να αλλάζει ο τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, ενώ μεγάλες αντιθέτως θα είναι οι αλλαγές στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και όχι με αφορμή το περιστατικό με την απώλεια της επιτυχίας του αθλητή Ηλιάδη, αλλά σε σχέση με τη συνολική του εικόνα.

Στον τομέα της ενημέρωσης εκεί υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα. Για τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης υπάρχουν τα ονόματα των Πέτρου Τρουπιώτη και Μπάμπη Κούτρα, ενώ υπάρχει και μία σκέψη να παραμείνει στη θέση του ο Βασίλης Μπίτσης και να μην μετακινηθεί στο Euronews Greece, το οποίο μπορεί και να βγει στον αέρα ίσως και τον Οκτώβριο. Στην περίπτωση του Γιώργου Κογιάννη τα πράγματα περιπλέκονται αφού ο δημοσιογράφος δεν δέχεται να παραιτηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κομματικό στέλεχος και συμπληρώνοντας πως επί των δικών του ημερών η ΕΡΤ για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε να κερδίσει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε βραδιά εκλογών στις 17 Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά ασκούνται τρομερές πιέσεις για το Στρατή Μπάλλη, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ για να αναλάβει τη θέση. Σε περίπτωση καθαίρεσης του Γ. Κογιάννη, θεωρείται βέβαιη η προσφυγή του στα δικαστήρια, έχοντας ως δεδικασμένες τις περιπτώσεις των Γιώργου Σταματελόπουλου και Ελένης Δεμέντη, οι οποίοι δικαιώθηκαν στον Άρειο Πάγο, για την απομάκρυνσή τους από τις διοικητικές τους θέσεις.

Ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να υπάρξουν είναι με την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων από την Έλλη Στάη. Το συμβόλαιο της λήγει το Δεκέμβριο και μπορεί να μην θελήσει να συνεργάζεται με τον επόμενο διευθυντή ειδήσεων που θα επιλεγεί.

Επιπλέον ορισμένοι στη ΝΔ, θεωρούν πως δεν πρέπει να λέει τις ειδήσεις στην ΕΡΤ, με επιχείρημα την …ηλικία της. Συμπαραστάτες της, είναι και η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, και προσωπικά ο Τζόνι Καλημέρης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην ΕΡΤ

Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην ΕΡΤ. Η έλευσή τους προαναγγέλλεται το τελευταίο διάστημα από τη νέα κυβέρνηση, σε συνέχεια της αντίστοιχης κίνησης που έγινε επί ημερών του Π. Γερουλάνου, όταν και εκδόθηκαν συνολικά 3 πορίσματα από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει και όταν υπουργός εσωτερικών ήταν ο Προκόπης ΠαυλόπουλοςΜε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν ο έλεγχος επί της θητείας των, διαδοχικά, Τζόνι Καλημέρη , ο οποίος είχε θέση προεδρεύοντος στο ΔΣ της ΕΡΤ (2009), Γιώργου Γαμπρίτσου, σημερινού υπεύθυνου της ΟΤΕ TV, Θανάση Παπαγεωργίου, Λάμπη Ταγματάρχη και Στέλιου Στεφάνου.

Αν και όπως φαίνεται στο μέλλον μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η ιστορία της υφαρπαγής των 75 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ του ΛΑΓΗΕ.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

H τύχη της “Ισοτιμίας” κρίνεται την επόμενη εβδομάδα

Μετά τις 22 Αυγούστου θα κριθεί η τύχη της εβδομαδιαίας «Ισοτιμίας». Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί από τα μέσα Ιουλίου και η εκδίκαση των πρώτων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι εκδικάζονται στις 31 Αυγούστου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Εξαφανίζεται ο ΑΝΤENNA FM

Σε …εξαφάνιση οδηγεί τον ΑΝΤΕΝΝΑ FM ο όμιλος ΑΝΤ1. Οι απολύσεις στον ιστορικό ραδιοφωνικό, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα της οικογένειας Κυριακού στα ελληνικά ΜΜΕ, συνεχίζονται με αποτέλεσμα ο σταθμός να έxει χάσει πλήρως την ταυτότητα του, αλλά και την ιδιότητα του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Αυριανή

Αναδημοσίευση από το blog των συναδέλφων της Αυριανής και το themediaproject.gr

Για τρίτη φορά οι απλήρωτοι, από το 2010(!) εργαζόμενοι της “Αυριανής” δηλώνουν πως ο αγώνας τους αρχίζει. Για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Όπως γράφουν στο blog τους “Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή», που εξακολουθούμε και παραμένουμε απλήρωτοι από την εργοδοσία, είχαμε τονίσει ότι η αδιαλλαξία φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Τις έφερε. Και μάλιστα συνεχόμενες. Και αφού κατά την προσφιλή του τακτική, υποσχέθηκε ότι θα μπει το νερό στο αυλάκι, οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις. Όμως το νερό δεν μπήκε στο αυλάκι, όπως αναμέναμε. Στόχος τους ήταν να εκδοθεί η εφημερίδα τόσο στις εκλογές όσο και στις επαναληπτικές. Να παίξει τα παιχνιδάκια του”

Το θέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν τις “υποσχέσεις” Κουρή, τον άφησαν να βγάλει το φύλλο στις εκλογές και τώρα η διοίκηση αναζητά τρόπους να εκδίδει πειρατικά την εφημερίδα με άλλους συντάκτες… Για να αποδειχθεί μια ακόμη φορά πως οι εφημερίδες δεν κλείνουν, οι εργαζόμενοι απολύονται ή δουλεύουν τζάμπα.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Νέα εφημερίδα “Εργασία τώρα” από το Σεπτέμβριο

Και πανελλαδική εφημερίδα για την εύρεση εργασίας. Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο με τον τίτλο «Εργασία τώρα» με το Γιάννη Αμανατίδη, την Ελένη Δελεβενιώτη, το Διονύση Ελευθεράτο, τη Στέλλα Μικράκη και τον Παναγιώτη Γκιόλμα, ο οποίος στο παρελθόν έχει στήσει ένθετα εργασίας για διάφορες εφημερίδες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Τα “Νέα” και το “Βήμα” στο iPad

Χρήματα από το Internet αναζητεί ο ΔΟΛ. Η εφαρμογή των «Νέων» και του «Βήματος» στο i-pad θα είναι δωρεάν ως την 1η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια οι συνδεδεμένοι θα πρέπει να πληρώνουν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Το “HOT” επανέρχεται τον Σεπτέμβριο

Στις 6 Σεπτεμβρίου επανέρχεται στα περίπτερα το «HOT DOC» του Κώστα Βαξεβάνη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στα περίπτερα το Το 8ο τεύχος του “UNFOLLOW”

Στα περίπτερα το 8ο τεύχος του περιοδικού «UNFOLLOW» με συνέντευξη της Λιάνας Κανέλη και ρεπορτάζ για τους «χρυσούς χορηγούς του χρέους» και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησης του νερού.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Αντώνης Σωτηράκος

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Έφυγε σήμερα (17/08/2012) τα ξημερώματα από κοντά μας ο Αντώνης Σωτηράκος σε ηλικία 66 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5.30 το απόγευμα στον Ι. Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή. Αντί για στεφάνια η οικογένεια του ζητά τα χρήματα να κατατεθούν στο ΚΕΦΕΑ.

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά, σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, και από τη μεταπολίτευση και μετά εργάστηκε σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς καλύπτοντας πάντα το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά στα φορολογικά θέματα, στα οποία θεωρείτο εξπέρ.

Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις εφημερίδες Αυριανή, Δημοκρατικός Λόγος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στην Ημερησία, και στο Έθνος και Έθνος της Κυριακής, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε πριν από 2 χρόνια.

Λάτρευε τις δύο κόρες του, την Ηλέκτρα και την Ιωάννα, και τα εγγόνια του τον Οδυσσέα και τον Χρήστο.

Αντικομφορμιστής, αριστερός και πάνω απ΄ όλα ελεύθερο πνεύμα, με το αίσθημα του δίκαιου ριζωμένο μέσα του, δεν υποχώρησε ποτέ μπροστά στις αρχές, το ήθος και τις αξίες του.

Συνελήφθη δύο φορές στην διάρκεια της δικτατορίας το 1967 και το 1969, πέρασε από δύο στρατοδικεία, φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και στην Αίγινα.

Αποφυλακίστηκε λίγο πριν από την πτώση της χούντας και χρειάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές, πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση και τις γνωριμίες του. Του αρκούσαν τα λίγα και να έχει ήσυχη τη συνείδηση του. Με καθαρά αριστοφανικό πνεύμα, σχολίαζε, κριτίκαρε και διακωμωδούσε πρόσωπα και καταστάσεις.

Διορατικός, μπορούσε να διακρίνει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα, και όταν συνάδελφοι περισσότερο για να τον πειράξουν του πήγαιναν κόντρα, τους κοίταζε λοξά, κούναγε το κεφάλι, χαμογελούσε πονηρά και έλεγε : δεν βλέπεις ούτε τη μύτη σου.

Ξύπνα. Είσαι μακριά νυχτωμένος και με επιχειρήματα αποδείκνυε το ορθό των λεγομένων του. Και πάντα ερχόταν η επιβεβαίωση….

Ο Αντώνης δεν έβγαλε ποτέ χρήματα. Δεν τα ήθελε. Ο Αντώνης ήθελε τη ζωή, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη σε όλη την πορεία της ζωής του. Και πάντα ήταν στο πλευρό των συναδέλφων. Να τους διδάξει, να τους καθοδηγήσει να τους βοηθήσει να βλέπουν πίσω από τις γραμμές και τα μεγάλα λόγια.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του Α. Σωτηράκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Σωτηράκου,ο οποίοςπέθανε σήμερα σε ηλικία 66 ετών.

Ο Αντώνης Σωτηράκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946 και μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αμαρουσίου γράφτηκε στην ΑΣΟΕΕ το 1968, την οποία εγκατέλειψε το 1970 με παρέμβαση της χούντας.

Το καλοκαίρι του 1966 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη δημοσιογραφία μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Δημοκρατική Αλλαγή», την οποία έκλεισε η Δικτατορία στις 21/4/1967.

Μετά τη μεταπολίτευση οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά από τη δημοσιογραφία, στην οποία επέστρεψε το 1984 και εργάστηκε σε διάφορα μηνιαία περιοδικά και την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εξόρμηση». Διετέλεσε υπεύθυνος των ραδιοφωνικών εκπομπών του Υπουργείου Γεωργίας και Διευθυντής του περιοδικού «Οικονομική Ενημέρωση».

Από το 1988 εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στις καθημερινές πολιτικές εφημερίδες «Αυριανή», «Δημοκρατικός Λόγος», «Εξόρμηση» και «Έθνος», στην οποία παρέμεινε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

Ο Αντώνης Σωτηράκος αγάπησε τη δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τη σύζυγό του και τις αγαπημένες του κόρες και αποχαιρετά τον άξιο και αγαπητό μας συνάδελφο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 17 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.