ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

filio11
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλιου

Το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολις και από τότε οι Έλληνες και το Ελληνικό κράτος είναι υπόδουλοι. Θα μου πείτε το 1821 δεν ελευθερώθηκε η Ελλάδα και δημιουργήθηκε το Ελληνικό κράτος; Ναι, έτσι έγινε, δημιουργήθηκε το Ελληνικό κράτος αλλά ελευθερώθηκε η Ελλάδα; Για να σκεφτούμε όλοι, υπήρξε ποτέ ελεύθερη η Ελλάδα; Από τους Τούρκους ελευθερώθηκε αλλά από τις άλλες δυνάμεις; Την μία η Αμερική, την άλλη η Αγγλία, την άλλη η Γαλλία, την άλλη η Γερμανία και πάει λέγοντας. Τώρα δεν μας έφταναν αυτoi, έχουμε και την Τρόϊκα. (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ). Πες τε μου λοιπόν πότε ήταν ελεύθερο το Ελληνικό κράτος.

Τώρα θα μου πείτε Ελληνικό κράτος είναι αυτό; Ναι κράτος θέλει να λέγεται αυτό που δίνει συντάξεις σε πεθαμένους που έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. Κράτος είναι αυτό που δίνει άδεια σε βαρυποινίτες με 4 φορές ισόβια και που δεν ξαναγυρίζουν στην φυλακή. (Μεταξύ μας θα ήταν και βλάκες αν ξαναγύριζαν). Κράτος είναι αυτό που εάν πιάσει κάποιον κακομοίρη να κλέβει για να φάει, τον στέλνει φυλακή και αφήνει ατιμώρητους τους μεγαλοκλέφτες.

(Αλήθεια τώρα που το θυμήθηκα, τι έγινε με κάποιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη που είχαν πάρει κάτι δωράκια;) Θέλετε να πούμε και άλλα για το Ελληνικό κράτος, το ελεύθερο; Άντε να πούμε και το μαζί τα φάγαμε. Άμα δεις τον Πάγκαλο και τον κακομοίρη που ζητιανεύει, μαζί τα φάγαμε. Επειδή μας έχουν δώσει το δικαίωμα να λέμε και να γράφουμε πέντε αράδες, νομίζουμε πως είμαστε ελεύθεροι στο κράτος μας; Την κυρία Μέρκελ την ρωτήσαμε; Τον κύριο Βεστερβέλε, τον κύριο Γιούργκελ, τον κύριο Όλι Ρεν με το καλό κουράγιο; Α, διάβαζα σήμερα ότι οι πιστωτές μας, θα μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού μας. Χαχαχαχαχαχα.

Μία ερώτηση προς τον κύριο Σαμαρά, τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Κουβέλη. (Τον ΓΑΠ και τον κύριο Παπακωνσταντίνου, τους έχω ρωτήσει αλλά δεν μου απάντησαν). Ποιο οικονομικό πανεπιστήμιο έχουν τελειώσει για να πάω κι εγώ να μάθω πως μια οικονομία βγαίνει από την κρίση, κόβοντας μισθούς και συντάξεις. Περιμένω απάντηση.

Και κάτι τελευταίο:
Σαν συνταξιούχος, αισθάνομαι πολύ πλούσιος αφού πάντα από μένα κόβει την σύνταξη το Ελληνικό κράτος για να βγει από το αδιέξοδο και τους ευχαριστώ γι’ αυτήν την αίσθηση. Περιμένω να μου πεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.