Όλα τελειώσανε για τον Μενιδιάτη

michalis_menidiatis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

«Μην περιμένεις πια όλα τελειώσανε» παίζει το ραδιόφωνο. Σημαδιακό; Λίγες ώρες μετά μαθαίνουμε την θλιβερή είδηση του θανάτου του άρχοντα της πίστας.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης δεν μένει πια εδώ. Ταξιδεύει για τα μπουζούκια του παραδείσου , για να κτίσει κι εκεί «Πετραδάκι –Πετραδάκι» μια νέα καριέρα.

«Ο πατέρας μου Μιχάλης Μενιδιάτης έφυγε… Η στάση που κράτησε τη ζωή του σαν άντρας , σαν πατέρας, σαν σύζυγος, σαν φίλος και σαν αδελφός… οδηγός και πυξίδα στη δική μου ζωή. Καλό ταξίδι άρχοντα».

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε ο γιος του Χρήστος τον πατέρα που τόσο αγάπησε.

«Δυστυχώς, πέθανε ο μπαμπάς». Η κόρη του Μιχάλη Μενιδιάτη η Μαίρη μας επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου του με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή.

Λίγες ώρες μετά η γυναίκα της ζωής του τραγουδιστή που έγραψε τη δική μεγάλη ιστορία στη νύχτα και στο πεντάγραμμο, η Χρύσα Μενιδιάτη λύνει τη σιωπή της και τα μάτια της γεμίζουν δάκρια:

«Πέντε χρόνια πάλεψε από τον καρκίνο στο πνεύμονα . Φέτος όμως, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ μέχρι να έρθει το τέλος. Μέχρι την ύστατη στιγμή μας κρατούσε τα χέρια και ήταν σαν να μας έδινε κουράγιο».

Η Χρύσα Μενιδιάτη μια σπουδαία κυρία στάθηκε μια ολόκληρη ζωή στο πλευρό του άντρα της και στα δύσκολα και στις χαρές που τους επεφύλαξε η κοινή τους ζωή. Βράχος στο πλάι του σπουδαίου τραγουδιστή . «Τον πρόσεχα όσο δεν φαντάζεται κανείς. Δεν έλειψα ποτέ από κοντά του» λέει και σταματά απότομα γιατί δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο, αφού όσο περνάει η ώρα συνειδητοποιεί ότι έχασε για πάντα τον λατρεμένο της σύντροφο και πατέρα των παιδιών της …

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης , που η καθημερινότητά του ήταν η οικογένειά του , η γυναίκα του , τα παιδιά του ο Χρήστος, η Μαίρη, ο Βαγγέλης και βέβαια η γκαρδιακοί φίλοι του, όταν αποσύρθηκε από την πίστα και από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και είπε να ξεκουραστεί είχε την ατυχία να προσβληθεί από τον καρκίνο. Ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, που ως το τέλος δεν το κοινοποίησε γιατί είχε μάθει να περπατάει πάντα με το κεφάλι ψηλά. Μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία.

Στο «Υγεία» τον βρήκε χθες ο θάνατος σε ηλικία 80 χρονών. Θα μπορούσε να ζήσει κι άλλο γιατί ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια, αλλά μέχρι εκεί ήταν το καντηλάκι του, όπως έλεγε ο Στράτος Διονυσίου για αυτούς που φεύγουν. Σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία θα κηδευτεί την Πέμπτη στο χωριό του στο Μενίδι που θρηνεί.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.