Ο Κοστουρίτσα απολαμβάνει τις ομορφιές της Σίφνου

johnny_depp_emir_kusturica1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Κάθεται στον αυλόγυρο του σπιτιού του στον τοίχο με τις μπουκαμβίλιες λούζεται από το εκτυφλωτικό ελληνικό φως και το βλέμμα του ταξιδεύει σαν βαρκούλα στο απέραντο γαλάζιο.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα παραθερίζει στον αγαπημένο του Κυκλαδονήσι με τα κάτασπρα σπιτάκια με τα μπλε παραθυρόφυλλα και τα φρεσκοασβεστωμένα ξωκλήσια και γίνεται άλλος άνθρωπος. Δεν ξεχωρίζει από ένα ντόπιο. Τόσο δέθηκε με τον τόπο εκεί. Άλλωστε το είχε πει και ο ίδιος πέρσι τον Σεπτέμβριο στην εκδήλωση που έγινε στη Σίφνο με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Νικόστρατος: Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι” του Ολιβιέ Ορλέ που πρωταγωνιστούσε.

“Αυτός ο τόπος για μένα δεν είναι απλώς τόπος διακοπών. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ’αόριστον στο νησί” είχε δηλώσει ο δημιουργός του αριστουργήματος “Ο καιρός των τσιγγάνων” εκφράζοντας έτσι την επιθυμία να μείνει για το υπόλοιπο της ζωής τους στη Σίφνο. Το εξοχικό του εκεί το αγόρασε το 2010 , όταν τα γυρίσματα της ελληνο-γαλλο-βελγικής συμπαραγωγής ήταν σε εξέλιξη. Κεραυνοβόλος ήταν ο έρωτας του Κουστουρίτσα με το νησί . Ένας κάτοικος πουλούσε το σπίτι του και ο δημιουργός της Έβδομης τέχνης άδραξε την ευκαιρία τον εντυπωσίασε η θέα: βουνό και θάλασσα , ενώ δεν βρίσκεται σε προσβάσιμο σημείο, το πιο σημαντικό. Συγκεκριμένα, είναι στο δρόμο που οδηγεί στο Φάρο από το κέντρο της Απολλωνίας. Στο ησυχαστήριό του , στο οποίο έκανε τις απαραίτητες μετατροπές ώστε να ταιριάζει στην δική του αισθητική η οποία δένει αρμονικά με το περιβάλλον , δεν βρίσκει μόνο την απόλυτη ηρεμία του, αλλά αντλεί έμπνευση και από καιρού εις καιρό ανοίγει τις πόρτες για να δεχθεί φίλους και συνεργάτες του. Από καλά πληροφορημένη πηγή μας μάθαμε, ότι έχει καλέσει τον καλό του φίλο Τζόνι Ντέπ, ο οποίος ενθουσιάστηκε από την ιδέα και δεν αποκλείεται ο Πειρατής της Καραϊβικής να κάνει απόβαση στο νησί έχοντας σο πλάι του την αγαπημένη του Βανέσσα Παραντί, που η σχέση τους βρίσκεται στο ευαίσθητο σημείο της επανασύνδεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.