Ψάχνουν σε…πάρκινγκ τα λείψανα του Ριχάρδου Γ’!

leicester_vretanoi_archaiologoi_richardos1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Βρετανοί αρχαιολόγοι ξεκίνησαν ανασκαφές κάτω από ένα πάρκινγκ αναζητώντας τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄, του τελευταίου μονάρχη από τον οίκο των Πλανταγενετών.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο βασιλιάς, που κυβέρνησε την Αγγλία μεταξύ 1483-5, ενταφιάστηκε σε ένα παρεκκλήσι στο Λέστερ μετά το θάνατό του στον πόλεμο των Δύο Ρόδων. Όμως το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε τον 16ο αιώνα και η ακριβής τοποθεσία του τάφου του Ριχάρδου Γ΄ καλύπτεται από μυστήριο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ πιστεύουν ότι μάλλον τον έχουν εντοπίσει, κάτω από το πάρκινγκ του κτιρίου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Χθες οι αρχαιολόγοι έκαναν ηχοβολισμό του εδάφους και σήμερασκοπεύουν να ξεκινήσουν την ανασκαφή σε δύο σημεία.

“Το ερώτημα είναι να καθορίσουμε το σημείο της εκκλησίας όπου τοποθετήθηκε η σορός”, εξήγησε ο Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, εκ των διευθυντών του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου.

Παραδέχτηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν τα λείψανα του βασιλιά αλλά, όπως είπε, “είναι μια πρόκληση που αναλαμβάνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.