Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Espresso / Απολύσεις στην Καθημερινή

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Espresso

Αναστάτωση στον Ομιλο Αλαφούζου μετά τις έξι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, παρά τη συμφωνία εργαζομένων-εργοδοσίας προ μηνών για μειώσεις στους μισθούς κατά 10% και την παράλληλη δέσμευση της εργοδοσίας να μην γίνουν απολύσεις μέσα στο 2012.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι δύο τεχνικοί από το μοντάζ της εφημερίδας και τέσσερις απασχολούμενοι στα πιεστήρια. Στην εφημερίδα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων όπου κατ΄αρχάς υιοθετήθηκε πρόταση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ για 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Ως ανησυχητικό καταγράφεται το γεγονός ότι οι απολυθέντες εργαζόμενοι στο ατελιέ της Καθημερινής είχαν καταθέσει στο παρελθόν ως μάρτυρες υπεράσπισης συναδέλφου τους που είχε απολυθεί.

Την ίδια ώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ESPRESSO -παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο (β΄ δεκαπενθήμερο) και Ιούλιο (τους χρωστούν και υπόλοιπο επιδόματος αδείας)- προχωρούν σε 24ωρη απεργία στην εφημερίδα από το πρωί της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1213.html

Επιχειρησιακή σύμβαση στον Alpha

Τελείωσε το καλοκαιρινό σήριαλ των ατομικών συμβάσεων-επιχειρησιακής σύμβασης στον Alpha. Αφού η διοίκηση έκανε αποδεκτά κάποια από τα “αιτήματα” των δημοσιογράφων -τεχνικών, όλοι υπέγραψαν το πολυσέλιδο κείμενο.

Για το θέμα έγραψε το media project που παραθέτει και τα 9 σημεία των δημοσιογράφων. Διαβάζοντας τη σύμβαση, αξίζει να επισημανθεί πως περιλαμβάνει ρητά ωράριο 40 ωρών και 5νθήμερη εργασία για τους εσωτερικούς συντάκτες ενώ καταγράφονται οι ημέρες αργίας, οι άδειες, κ.λ.π, όπως δηλαδή σε κάθε επιχειρησιακή σύμβαση. Πολύ σημαντικό είναι ότι οι δημοσιογράφοι εκχωρούν πλήρως τα πνευματικά τους δικαιώματα για κάθε “έργο” τους ενώ υποχρεούνται να λάβουν άδεια από την επιχείρηση για οποιαδήποτε εμφάνιση τους σε άλλη τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή! Όροι δηλαδή που συναντά κάποιος σε τηλεοπτικά συμβόλαια. Οι μειώσεις μισθών κυμαίνονται από 7% ως και 22% (στους υψηλά αμειβόμενους), καταργούνται όλα τα επιδόματα, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται όπου τους ζητηθεί εντός “συγκροτήματος”, άρα και σε θυγατρικές του ενώ οι εργαζόμενοι υπόκεινται σε όρο εχεμύθειας. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν υπέρ της εταιρείας!

Η εταιρεία αποδέχθηκε το αίτημα να δίνονται επιδόματα γάμου και παιδιού σε όσους παντρευτούν ή αποκτήσουν παιδί μετά την υπογραφή της σύμβασης εφόσον αμείβονται κάτω από 2.000 ευρώ μεικτά.

Το ρεπορτάζ του media project καταγράφει και τα 9 σημεία διαπραγμάτευσης:

<< 22.08.2012 1. α) Να συμπεριληφθεί όρος ότι οι αποδοχές θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα (Αποδεκτό) β) Και στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η υποχρέωση αυτή από την εταιρεία να υπάρχει «ρήτρα» (να θεωρείται άκυρη η τροποποίηση της σύμβασης και αυτομάτως να επανέρχεται σε ισχύ η σύμβαση πριν την 31.07.2012) (Απορρίφθηκε). 2. Να τροποποιηθεί η νέα σύμβαση έτσι ώστε ο δημοσιογράφος να μην εργάζεται ταυτόχρονα σε δυο διευθύνσεις και να μην μπορεί να μετακινηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου σε άλλη διεύθυνση (ούτε παρεμφερή εργασία). (Διαγράφηκε η σχετική παράγραφος) 3. Να διαγραφεί αυτό που σε ορισμένες συμβάσεις υπάρχει ότι μπορεί ο εργαζόμενος να παραχωρεί τις υπηρεσίες του σε οποιαδήποτε εταιρεία – επιχείρηση του υπέδειξε η εταιρεία είτε αυτή είναι θυγατρική είτε είναι συγγενής εταιρεία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Και σε καμιά περίπτωση να μην μπορεί να ζητηθεί από το δημοσιογράφο δωρεάν εργασία (π.χ. στο ραδιόφωνο του Alpha), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. (Προστέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη) 4. Οι μειώσεις να επανέλθουν στα επίπεδα της πρότασης για επιχειρησιακή σύμβασης. (Απορρίφθηκε) 5. α) Η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης να υπολογίζεται με βάση τον μισθό πριν την 31.07.2012 έως το τέλος 2013. (Έγινε αποδεκτό) β) Η τροποποίηση της σύμβασης να έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2014. (Ισχύς σύμβασης ως το 2013) 6. Να αποκατασταθούν οι απώλειες του Σαββάτου (ο.25%) και της Κυριακής (0.25%) (Όχι στο Σάββατο, ναι στην Κυριακή) 7. α) Ο δημοσιογράφος να μην μπορεί να εργάζεται σε ανταγωνιστικό μέσο (τηλεοπτικό σταθμό) και μόνο. (Διαγράφηκαν όλα και έμεινε μόνο τηλεόραση και web ΤV) β) Να μην χρειάζεται άδεια από την εταιρεία για οποιαδήποτε άλλη εργασία μπορεί να έχει. (Έγινε αποδεκτό) 8. Σε ότι αφορά σε αντιδικία που θα προκύψει με τρίτους να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο δημοσιογράφος και να έχει πλήρη νομική κάλυψη από την εταιρεία. (Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα) 9. Να ορίζεται από τη σύμβαση ο εβδομαδιαίος και ημερήσιος χρόνος εργασίας. (Για τους εσωτερικούς συντάκτες ορίστηκε 8ωρο και 5νθήμερη εργασία) Διευκρινίσεις Παράλληλα σας θυμίζουμε ότι έχετε συμφωνήσει να αφαιρεθεί στην παράγραφο Β η φράση . «…ανά την Επικράτεια» που αφορά την έδρα της εταιρείας και να συμπληρωθεί στον όρο Δ4. στο τέλος η φράση «…ή με νεότερη ΣΣΕ». Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6250.html#more / http://www.themediaproject.gr/article/26631/Telos-tou-sirial-atomikon-sumbaseon-ston-Alpha

Παρά τη συμφωνία, 6 απολύσεις στην “Καθημερινή”

Έξι απολύσεις,χθες, στον όμιλο της “Καθημερινής”. Παρά τη συμφωνία εργαζομένων-εργοδοσίας προ μηνών για μειώσεις στους μισθούς κατά 10% και παράλληλη δέσμευση της εργοδοσίας να μην γίνουν απολύσεις μέσα στο 2012, η διοίκηση της εφημερίδας προχώρησε καταχρηστικά και όπως φαίνεται εκδικητικά σε απολύσεις για περικοπές.

Οι πρώτες δύο αφορούν τεχνικούς μονταζ της εφημερίδας που εργάζονται για περισσότερα από χρόνια στην επιχείρηση. Οι άλλες τέσσερις αφορούν εργαζομένους σε πιεστήρια της εφημερίδας. Ήδη έχουν ενημερωθεί και έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν για το θέμα τόσο το ΔΣ της ΕΣΗΣ όσο και της ΕΤΗΠΤΑ. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πραγματοποιούν συνέλευση σήμερα το απόγευμα, καθώς η ανησυχία είναι μεγάλη, μετά την αθέτηση της συμφωνίας από τη διοίκηση της εφημερίδας.

Πολύ περισσότερο, όταν οι δύο απολυθέντες εργαζόμενοι στο ατελιέ της εφημερίδας είχαν καταθέσει στο παρελθόν ως μάρτυρες υπεράσπισης άλλου απολυθέντος συναδέλφου τους.

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/?p=21947#more-21947 / “Αυγή”

Προς 24ωρη απεργία στην “Καθημερινή”

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στην “Καθημερινή” αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, ως απάντηση στις χθεσινές απολύσεις. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα αποδέχθηκε την πρόταση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα επιδόματα στο “Κέρδος”

Στην κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός εκείνο του γάμου στο “Κέρδος”, προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας. Η άμεση επίπτωση είναι η μείωση των μισθών κατά 10-25% . Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν βλέποντας τον πολύ μειωμένο μισθό τους, στο εκκαθαριστικό του μήνα που συνοδευόταν από μία επιστολή από την εταιρεία που αναφέρει πως η κρίση την ωθεί σε περικοπές κ.λ.π. Σημειώνετια πως στο “Κέρδος” η μισθοδοσία δίνεται με 2μηνη καθυστέρηση, ενώ η εφημερίδα χρωστάει διάφορα στους εργαζόμενους από το παρελθόν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ζημίες 8,7 εκατ. το εξάμηνο στον Τηλέτυπο

Υποχώρηση εσόδων στο επίπεδο περίπου της πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, σημείωσε η Τηλέτυπος (Mega Channel).

Συγκεκριμένα, ενώ η πτώση της διαφημιστικής τηλεοπτικής δαπάνης υποχώρησε κατά 17,5%, τα έσοδα της Τηλέτυπος μειώθηκαν κατά 18%, από τα 58,7 στα 47,8 εκατ. ευρώ .

Η εισηγμένη παράλληλα περιόρισε το κόστος των πωλήσεών της κατά 6,8% και τα έξοδα διοικητικής της λειτουργίας κατά 17,5%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ήταν αρνητικά (-2,44 εκατ. ευρώ), όπως επίσης και τα καθαρά αποτελέσματα (-8,7 εκατ. έναντι -1,7 εκατ. ευρώ).

Το μερίδιο τηλεθέασης εκτιμήθηκε στο 22,4%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι προοπτικές για το 2012 εμφανίζονται δυσμενείς, χωρίς να είναι δυνατή η εκτίμηση της ετήσιας διαφημιστικής συρρίκνωσης.

Ο ορκωτός ελεγκτής κάνει λόγο για σημαντική ένδειξη αδυναμίας συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας, κάνοντας αναφορά και στο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος από τη διοίκηση. Το πρώτο σκέλος αυτής της αντιμετώπισης ολοκληρώθηκε με την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που υλοποιήθηκε μέσα στον Αύγουστο.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/721563/Article.aspx

Συνομιλίες Τσίγκα με εταιρείες παραγωγών

Κύκλο επαφών με τις εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, ο διευθύνων σύμβουλος του Mega, Ηλίας Τσίγκας. Παραμένει άγνωστο, αν η εταιρεία σύναψε ή όχι το νέο ομολογιακό δάνειο που διαπραγματευόταν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέα πρόσωπα στο ΔΣ της Digea

Νέο ΔΣ στη Digea. Πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο Νίκος Αγγελόπουλος αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος και μέλη, οι Άννα Σούρπη, Στάθης Γκότσης, Γιώργος Ζωής, Ηλίας Τσιγκας και Χρήστος Παναγόπουλος

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

TV και ράδιο! «Στον αέρα»!

Τα λεφτά μειώνονται διαρκώς στην τηλεόραση, η ανεξάρτητη Αρχή που ελέγχει τους σταθμούς έχει μη νόμιμη σύνθεση, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρει πως εκπέμπουν με ένα καθεστώς που δεν είναι σύννομο και την ίδια ώρα «παγώνει» η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων.

Η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση, εξαιτίας του καθεστώτος ελεγχόμενης χρεοκοπίας που βρίσκεται η Ελλάδα, υποχωρεί δραματικά με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να βρίσκονται σε οριακή λειτουργία. Μια και από τις συνέπειες είναι η ημιτελής μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η οποία θα «παγώσει» μετά και τη διακοπή του αναλογικού σήματος το Νοέμβριο. Η υποχρέωση που εντάχθηκε στο Μνημόνιο 2 λήγει για τη χώρα στο τέλος του έτους κι είναι βέβαιο πως θα ζητηθεί παράταση ως το 2015.

Το πρόβλημα είναι όμως πως δόθηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς η δυνατότητα να εκπέμψουν ψηφιακά χωρίς να έχουν άδειες διότι αυτές έχουν λήξει, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τη θητεία των μελών του ΕΣΡ. Αν και έχουν μέγιστη θητεία 8 ετών με δύο παρατάσεις 8+8 μηνών παραμένουν στς θέσεις τους, περίπου 10 χρόνια, από το Μάιο του 2010. Η αντισυνταγματικότητα της παράτασης της θητείας του επισημαίνεται διαρκώς από το ΣτΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις παρατάσεις στη λειτουργία των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών. Το ΣτΕ με δύο αποφάσεις, έκρινε πως είναι αντισυνταγματική η λειτουργία τους και πως πρέπει να χορηγηθούν άδειες λειτουργίας.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/08/tv_28.html#more

“Πνίγουν” την ΕΡΤ …ΔΕΣΜΗΕ …ΡΑΕ …ΛΑΓΗΕ και Τρόικα

Τα “σπασμένα” της “πράσινης ανάπτυξης” πληρώνουν τα νοικοκυριά

Το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ καλείται να πληρώσει …η ΕΡΤ και κατά συνέπεια τα νοικοκυριά όλης της χώρας. Το συσσωρευμένο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ που φέρεται να ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καλείται να πληρώσει η πλεονασματική, ως και σήμερα, ΕΡΤ! Η πράσινη ανάπτυξη” του Γιώργου Παπανδρέου αποκαλύπτεται πως ήταν… πράσινα άλογα, όμως η Τρόικα, επιχειρεί με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Να αναγκάσει τους πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο για καταστάσεις “τύπου energa” και ταυτόχρονα να περιορίσει την ισχύ της ΕΡΤ, η οποία μέσα στην τεράστια κρίση απέκτησε έσοδα, έχει ρευστότητα, και απήχηση. Μια τέτοια άνοδος θα άφηνε πίσω για πολλά χρόνια τους ιδιώτες, οπότε η επίθεση στα χρήματα των πολιτών που πληρώνουν 4,24 ευρώ το μήνα για υπηρεσίες ραδιοτηλεόρασης και όχι για φωτοβολταϊκά είναι ισχυρή. Αυτή τη φορά δεν είναι ο …ΔΕΣΜΗΕ, δεν είναι η …ΡΑΕ είναι η ΛΑΓΗΕ που επιχειρεί να πάρει τα χρήματα των πολιτών.

Η απόφαση για τη μεταφορά του ανταποδοτικού τέλους των 4,24 ευρώ από την ΕΡΤ στο ΛΑΓΗΕ ΑΕ δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2012 και φέρει τις υπογραφές των υφυπουργών, Ασημάκη Παπαγεωργίου και Σίμου Κεδίκογλου. Οι δύο υπουργοί εφαρμόζοντας το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ορίζουν πως για το 2012 πως το 25% του ανταποδοτικού τέλους (75 εκατ. ευρώ) θα μεταφερθεί στη ΛΑΓΗΕ. Το ποσοστό αυτό θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, ενώ τα χρήματα των νοικοκυριών θα μεταφέρονται από τη ΔΕΗ που έχει ρόλο εισπράκτορα απευθείας στο ΛΑΓΗΕ, χωρίς να έχει λόγο η ΕΡΤ! Αυτό που δεν πέτυχαν οι ιδιωτικοί σταθμοί να κάνουν το 2007 με τα λεφτά των νοικοκυριών που έδιναν στην ΕΡΤ γίνεται πέντε χρόνια αργότερα.

Το νομικό καθεστώς του ανταποδοτικού

Το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί το 90% της χρηματοδότησης της ΕΡΤ ενώ το υπόλοιπο 10% προέρχεται από τη διαφήμιση. Από τη στιγμή που δεν εισπράττει οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό δεν θα έπρεπε να είναι στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, από την οποία την εξαίρεσε το 2006 ο Θ. Ρουσόπουλος και την επανέφερε το 2010, για άγνωστο λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ανταποδοτικό θεσπίστηκε το 1987 με το νόμο 1730. Εκεί οριζόνταν πως τα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το ανταποδοτικό, η ανάθεση του οποίου ανατέθηκε στη ΔΕΗ, από τις διαφημίσεις, την έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδα από κάθε άλλη πηγή. Το 1996, με απόφαση που υπέγραφαν ο τότε υπουργός οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο μακαρίτης υπουργός Βιομηχανίας, Αναστάσιος Πεπονής και ο υπουργός Τύπου, Τ. Χυτήρης, το ανταποδοτικό τέλος αρχίζει να αποδίδεται απευθείας στην ΕΡΤ σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να περνάει από το υπουργείο οικονομικών. Επί κυβέρνησης Σημίτη το 2003 και το 2004 το ανταποδοτικό αυξάνεται κατά 10% και φτάνει στα 3.24 ευρώ και επί κυβέρνησης Καραμανλή κατά 30% στο σημερινό επίπεδο των 4.24 ευρώ. Το 2007 μέσω θυγατρικής της ΕΡΤ, ο νόμος Ρούσοπουλου (3592) προέβλεπε πως το 15% του ανταποδοτικού τέλους μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή της σε κοινή εταιρεία με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τη σύσταση εταιρείας πάροχου δικτύου. Επειδή η πράξη αυτή συνιστούσε κρατική ενίσχυσης προς ιδιωτικό φορέα δεν υλοποιήθηκε.

Ο ρόλος της κυβέρνησης Παπανδρέου

Η νέα επιχείρηση υφαρπαγής του ανταποδοτικού έρχεται επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Στο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται πως με κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΚΑ και Επικρατείας, η εισφορά υπέρ της ΕΡΤ μεταφέρεται στον Ειδικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ σύμφωνα με το νόμο 2773/1999 , στον οποίο και αποδίδεται. Οι δύο υπουργοί ορίζεται στην διάταξη αποφασίζουν για το ύψος του ανταποδοτικού που μεταφέρεται στο ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ. Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος. Στα τέλη του 2011, στις 23 Δεκεμβρίου. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με δική της απόφαση προϋπολογίζει για το τρέχον έτος (2012) τη μεταφορά 30 εκατ. ευρώ, κατά τις διατάξεις του συγκεκριμένου

άρθρου. Η διοίκηση της ΕΡΤ, ύστερα από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της, Βασίλη Κωστόπουλου δεν εφαρμόζει τη διάταξη, αλλά διατηρεί χαμηλούς τόνους για του θέμα. Είναι άγνωστο, αν τώρα η ΡΑΕ θα εισπράξει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ που προέβλεπε. Πριν τις εκλογές του Μαΐου μετά από πιέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, η ΕΡΤ παίρνει 3 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό, ύστερα από απόφαση του ΔΣ της και τα διαθέτει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21961#more-21961

ΦΣΑ: “Κατεστήμενο η διαστρέβλωση των θέσεών μας από το Mega”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Σε χθεσινή (27/8/2012) ενημερωτική εκπομπή, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA προσέθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμη επίθεση εναντίον του κλάδου των φαρμακοποιών, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει γίνει πλέον για το σταθμό σας κατεστημένο και η ανοχή μας απέναντι σε αυτά που μεταδίδετε έχει παρερμηνευθεί.

Ο κος Α. Κωνσταντάτος εξέφρασε την άποψη περί του δήθεν σημαντικού κέρδους των φαρμακοποιών σαν αυτό και μόνο να προβληματίζει τον ίδιο και το σταθμό σας. Αν πράγματι το πρόβλημα κάποιων δημοσιογράφων είναι το κέρδος των υπολοίπων κλάδων, θα πρέπει αυτοί πρωτίστως να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Ζητούμε, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, από τον κ. Α. Κωνσταντάτο να μας παραθέσει τεκμηριωμένα αυτά που ανέφερε περί των 600 εκατομμυρίων κέρδους των φαρμακοποιών. Όπως επίσης και από τον σταθμό σας, ζητούμε να προβεί άμεσα σε αποκατάσταση των όσων ψευδών ελέχθησαν εναντίον του κλάδου μας. Προς βοήθεια σας, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Το κράτος χρωστά χρήματα στους φαρμακοποιούς, τα οποία δεν προέρχονται από δελτία παροχής υπηρεσιών ή καθαρό κέρδος τους, αλλά το 85% τουλάχιστον αφορά κεφάλαια που έχουν δοθεί σε βιομηχανία και λοιπούς προμηθευτές, ακριβώς για να μη μείνουν οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Μ. Σαλμάς εκβιάζει αυτούς ακριβώς, οι οποίοι όπως αναφέραμε παραπάνω, έχουν καλύψει μέχρι σήμερα τις ανάγκες των ασφαλισμένων σε φάρμακα, όταν οι ίδιες οι υπόχρεες Κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει και το ρητό: «ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».

Αποτελεί άθλια προπαγάνδα το να ισχυρίζονται υπάλληλοι του σταθμού σας ότι οι φαρμακοποιοί παίζουν με την υγεία των ασφαλισμένων. Το ποιος είναι αυτός που παίζει το γνωρίζουν πλέον όλοι: είναι αυτοί οι ίδιοι που κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κερδοσκόπησαν πάνω τους, σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς, που στήριξαν με δικά τους κεφάλαια τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Με ποιο τρόπο το κράτος προστατεύει το εισόδημα των φαρμακοποιών; Και από πού τεκμαίρεται ότι το επάγγελμα των φαρμακοποιών είναι κλειστό; Μάλλον μπερδεύετε το δικό σας επάγγελμα και την οικονομική υπερπροστασία που λαμβάνει ο σταθμός σας, με τους φαρμακοποιούς που έχουν αποδείξει ότι αποτελούν τους πιο συνεπείς φορολογικά πολίτες. Πληρώνουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει και Φ.Π.Α. που επίσης δεν έχουμε εισπράξει.

Δεν χρωστάμε στο κράτος! Αντιθέτως, αυτό μας χρωστά πολλά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κανάλι σας – ως ιδιωτική επιχείρηση – ενδέχεται, για δικούς του λόγους, να προσπαθεί να συμπλέει με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Όμως, για χάρη της δημοκρατίας και της αντικειμενικότητας, απαιτούμε την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.