Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Πειραιώς για τη Γενική

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για τη Γενική Τράπεζα, σύμφωνα με απάντηση της πρώτης σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεις της ελληνικής τράπεζας και του γαλλικού ομίλου Societe Generale που ελέγχει τη Γενική βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προδικάσει την έκβαση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Πειραιώς είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τη Γενική πριν από το deal με την Αγροτική. Στην παρούσα φάση οι δύο τράπεζες εξετάζουν τις δυνατότητες μιας πιθανής συνεργασίας, ωστόσο το τοπίο είναι «θολό» σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Societe Generale, η οποία, όπως και η Credit Agricole στην περίπτωση της Εμπορικής, επιθυμεί να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατόν την έκθεσή της στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων συναρτάται από τους όρους για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι όπως και στην Εμπορική έτσι και στη Γενική, οι Γάλλοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας είτε με τη μορφή κεφαλαιακής ενίσχυσης πριν την πώληση του πακέτου των μετοχών που κατέχουν, είτε με συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του νέου σχήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.