Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα επιβολής τέλους ακινησίας σε ΙΧ

pinakides_kykloforias_katathesi1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ αυτοκίνητα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.

Ανάλογη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί και από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να μελετά το σενάριο να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ, δηλαδή όσων καταθέτουν τις πινακίδες μέχρι το τέλος του 2012, με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.

Ειδικότερα στα σκάφη αναψυχής το Τέλος Ακινησίας υπολογίζεται από 10 έως και 100 ευρώ ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους και έχει ισχύ για ένα χρόνο ενώ οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις Αδειες Πλόων αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια αφού πλέον υπολογίζονται ανάλογα με τις ημέρες ή τους μήνες που κινείται κάποιο σκάφος.

Στα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες.

Πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000 πινακίδες ενώ το 2009 με τα περίφημα «Πράσινα Τέλη» ξεπέρασαν τις 210.000 οι καταθέσεις πινακίδων.

Οσον αφορά στα ποσοστά το 2012 οι καταθέσεις πινακίδων σημείωσαν αύξηση 114% σε σχέση με το 2010 ενώ σε σχέση με το 2009 η αύξηση ήταν μικρότερη και υπολογίζεται σε 63,6%.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.