Γαλλογερμανικό μπορντέλο

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Βρισκόμαστε στο 2011 μ.χ. Όλη η Ευρώπη είναι κάτω από Γαλλογερμανική κατοχή… Όλη; Όχι! Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που το κατοικούν αδιόρθωτοι Έλληνες αντιστέκεται ακόμα και θ’ αντιστέκεται πάντα στον κατακτητή.

Κι η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη για τις ομάδες των ξένων λεγεωνάριων των οχυρών στρατοπέδων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Βρυξελλών…

Σ’ αυτό το χωριουδάκι ζούσαν κάτι περίεργοι τύποι που τους φώναζαν τεμπέληδες, όμως στατιστικά δούλευαν περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τους άρεσε η χλιδή, η καλή ζωή και η διασκέδαση κι αυτό κατά τους λεγεωνάριους, τους καθιστούσε άχρηστους και αχρείαστους στην Ευρώπη. Η σύγχρονη ιστορία είχε αποδείξει ότι με τα όπλα δεν είδαν χαΐρι και προκοπή κι έτσι αποφάσισαν να τους εντάξουν στη φούσκα του ευρώ, ώστε με δανεικά εισοδήματα στο λαό και με μίζες στους προδότες πολιτικούς να τους βάλουν στο χέρι.

Τελικά μπόρεσαν να τους υποδουλώσουν και να τους καταστρέψουν τη ζωή, όμως πάλι δεν κατάφεραν να τους κλέψουν το χαμόγελο, γιατί οι Έλληνες είχαν πάνω απ’ όλα φίλους, οικογένεια και συνήθειες που τους επέτρεπαν ν’ ατενίζουν παρά τους αβάσταχτους φόρους και τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, με αισιοδοξία τη ζωή.

Ανάμεσα στις άλλες χαρές τους υπήρχε και το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός η πιο λαοφιλής ομάδα του μεγάλου λιμανιού συμμετείχε σ’ ένα θεσμό που το έλεγαν Champions League και εκεί τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Γάλλοι βρήκαν το μάστορή τους.

Ο Βαλβερδίξ και ο Τζιμπουρίξ μοίραζαν αβέρτα φάπες και γκολ στους λεγεωνάριους των Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ και ήταν έτοιμοι να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, κάνοντας ακόμα και τους μεγάλους του ποδοσφαίρου να υποκλιθούν στο ταπεραμέντο τους. Όμως είχαν υπολογίσει χωρίς το γαλλογερμανικό άξονα ο οποίος ήθελε τόσο πολύ να ξεφτιλίσει όλους τους Έλληνες, που δεν άντεχε να τους δει να σκάνε ένα γλυκό χαμόγελο, ούτε στο ποδόσφαιρο. Έτσι με τσατσά τη Μέρκελ και νταβατζή τον Σαρκοζί έβαλαν και φωτεινή επιγραφή στο Ευρωπαϊκό μπορντέλο, καθώς οι γερμανοί άνοιξαν τα μπούτια και οι γάλλοι επιβήτορες γεύτηκαν την ηδονή της φάσης των 16 του Champions League.

Δυστυχώς για τούτους όμως, δεν κατάφεραν τη χαριστική βολή, γιατί ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παλεύει στο Europa League και ο Έλληνας να γλεντάει με φίλους, μια κιθάρα, ένα κατρούτσο, ελιές και ψωμί! 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.