Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, στο Θέατρο Περιβαλλοντικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

vassilis_tsitsanis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «Αντώνης Τρίτσης»

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 21.00

Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης»

«ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ…»

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη..

Το ΔΗ.ΚΕ.Π.Α Ιλίου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγαλύτερο Έλληνα δημιουργό του λαϊκού τραγουδιού, τον Βασίλη Τσιτσάνη και προσκαλεί την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» από την πόλη των Τρικάλων…

Όταν μιλάμε για το λαϊκό τραγούδι μιλάμε για τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη, το αγαπημένο «παιδί» του Μάρκου.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα (του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα).

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ρεμπέτικου και του λαικού τραγουδιού.

Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» από την πόλη των Τρικάλων τη πόλη που γέννησε τους σπουδαιότερους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ – ΚΑΛΔΑΡΑΣ – ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ – ΒΙΡΒΟΣ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ) συνεχίζει και σήμερα με διάφορες δραστηριότητες να κρατά ζωντανή την παράδοση και να τιμά την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης αποτελείται επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει το σύνολο του λαϊκού τραγουδιού, με κύρια αναφορά στο έργο του ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗ.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν το αφιέρωμα στους κορυφαίους τρικαλινούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού που κυκλοφόρησε με τη συμμετοχή του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της ορχήστρας που κυκλοφόρησε από τη LYRA σε όλο τον κόσμο, είναι το DVD αφιέρωμα στον ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗ που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ και στο οποίο εκτός από τους καλλιτέχνες της ορχήστρας εμφανίζονται επίσης η ΜΑΡΙΩ και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ.

Η ορχήστρα έχει συνδυάσει το όνομα της με σπουδαίες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: Artway – TEXNOTROPON
τηλ. 2105157977 & 6932740751

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.