ΔΝΤ: Στηρίζουμε πάντα την Ελλάδα

gerry_rice2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα καθώς η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σημειώνοντας ότι η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με σκοπό την ολοκλήρωση αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

Όπως είπε, η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές για τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι η παραμονή των μελών της τρόικας στην χώρα μας θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι η τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.

Επίσης είπε ότι δεν γνωρίζει για το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας ώστε να δοθεί στα μέλη του συμβουλίου του Ταμείου και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, εξήγησε ότι αυτή είναι πάντα η τακτική που ακολουθείται και από τους Ευρωπαίους συνεργάτες και θα γίνει όταν όλα θα ξεκαθαριστούν.

Ακόμη ο κ. Ράις επιβεβαίωσε την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο και πως συζήτησαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και γενικότερα της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και πώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να εξασθενήσουν.

Στη συνέχεια, είπε ότι το Ταμείο προσβλέπει στην καθοδήγηση και στο ρόλο που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα μελλοντικά σχέδια και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.