Συγκρατημένη αισιοδοξία για Ελλάδα εκφράζει το ΔΝΤ

imf_logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα ώστε να επαναφέρει το πρόγραμμα σε σωστή τροχιά εξέφρασε ο Ντέϊβιντ Λίπτον, δεύτερο σε ιεραρχία στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«’Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είναι αφοσιωμένοι στο να βρουν τη σωστή πορεία προσαρμογής, επαναφέροντας τα πράγματα σε τροχιά και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Ντ. Λίπτον σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Είμαι αισιόδοξος, υπό την έννοια ότι δουλεύουν σκληρά, θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη, θέλουν η χώρα τους να ξαναπάρει μπρος».

Ο Λίπτον αναγνώρισε ότι συνεχίζει να υφίσταται διαμάχη για το κατά πόσον οι όροι του προγράμματος διάσωσης είναι ή όχι υπερβολικά σκληροί για την Ελλάδα όσον αφορά τις απαιτούμενες περικοπές δαπανών.

«Γίνεται πολλή σηζήτηση για το σωστό δρόμο της προσαρμογής. Βεβαίως ο περιορισμός της λιτότητας σημαίνει χρηματοδότηση. Εάν πρόκειται να έχεις λιγότερη λιτότητα και άρα ένα πιο αργό ρυθμό προσαρμογής θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερη χρηματοδότηση».

Ο Λίπτον έστειλε επιπλέον μήνυμα στήριξης στα σχέδια του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προωθήσει την ανάπτυξη παρεμβαίνοντας στην αγορά κρατικών ομολόγων: «Εχει τη σωστή ιδέα, τη σωστή προσέγγιση και χρειάζεται τις συνθήκες υπό τις οποίες οι κινήσεις του θα καταστούν αποτελεσματικές. Θέλει πρώτα οι χώρες της περιφέρειας να πράξουν ό,τι πρέπει να πράξουν ώστε μετά εκείνος να δράσει», εκτίμησε ο Λίπτον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.