Το φάντασμα της ΥΕΝΕΔ / Ο Νίκος Μιχαλίτσης για το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα  από τον κόσμο των media…

Το φάντασμα της ΥΕΝΕΔ

Κακά, στραβά και ανάποδα έχουν πάρει τον ρόλο τους κάποιοι κομματικοί υπάλληλοι που κατοικοεδρεύουν στα «υπόγεια» του Μαξίμου και οι οποίοι, όπως φαίνεται, νοσταλγούν τα… μεγαλεία άλλων εποχών.

Εξηγούμαστε: Χθες το πρωί η δημόσια τηλεόραση παρουσίασε τον κατάλογο των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έκαναν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από την αντικειμενική, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ενόχλησε τους εν λόγω κομματικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έσπευσαν να… καταχεριάσουν τους αρμοδίους, επειδή θεώρησαν ότι η δημοσιοποίηση των μέτρων δεν ωφελεί, λέει, την κυβέρνηση!

Το «όραμα της ΥΕΝΕΔ»

Πέραν της αφέλειας που τους διακρίνει (λες και ο κόσμος δεν θα μάθαινε ποια είναι τα μέτρα, αν δεν τα παρουσίαζε η ΕΡΤ…), οι «καλοθελητές» αυτοί υπάλληλοι, μέσα στην πρεμούρα τους να εμφανιστούν «βασιλικότεροι του βασιλέως», κάνουν και άλλη μία ζημιά: Τον τελευταίο χρόνο η ΕΡΤ έχει καταφέρει, κατά γενική ομολογία, να αποκτήσει το τεκμήριο της αντικειμενικής και σοβαρής ενημέρωσης.

Αντί, λοιπόν, να ενισχύσουν κάποιοι αυτή την προσπάθεια, επιχειρούν να την υπονομεύσουν συνειδητά. Αν προσθέσουμε και τα ονόματα κάποιων «επιτελικών» που φαίνεται ότι παίρνουν τον δρόμο προς την Αγία Παρασκευή, τότε το φάντασμα της… ΥΕΝΕΔ προβάλλει στον ορίζοντα.

Ας τους μαζέψει!…

Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τέτοιες προσπάθειες χειραγώγησης της δημόσιας τηλεόρασης. Ο ίδιος πρωτοστατεί στην προσπάθεια να αλλάξει η «νοσηρή» νοοτροπία δεκαετιών, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων, βλάπτοντας ουσιαστικά την ίδια την κυβέρνηση. Ας τους μαζέψουν, προτού κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά…

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63705537

Σε ύφεση το τηλεοπτικό τοπίο

Δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ για την τηλεόραση. Τα λεφτά που μπαίνουν στα ταμεία των τηλεοπτικών σταθμών μειώνονται, ενώ μέσα στο τοπίο της ύφεσης και των νέων σκληρών μέτρων δεν διαφαίνεται άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης που θα μπορέσει να ενισχύσει τους σταθμούς. Οι όποιες ελπίδες υπάρχουν μεταφέρονται στην επόμενη δόση της Τρόικα, κάπου μέσα στο Νοέμβριο εφόσον η Ελλάδα εξασφαλίσει θετική έκθεση από τους ελεγκτές της. Αν οι τράπεζες δεν δανείσουν τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις τότε ακόμη και μεγάλα κανάλια θα κινδυνεύσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services η ονομαστική διαφήμιση στην τηλεόραση υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 στα 239 εκατ. ευρώ, όταν το ίδιο διάστημα του 2011 ήταν στα 290 εκατ. ευρώ, το εξάμηνο του 2010 στα 337 εκατ. ευρώ και το 2009 στα 351 εκατ. ευρώ. Αυτή η απώλεια των 50 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο αντιστοιχεί περίπου στα ανάλογα έσοδα ενός καναλιού, όπως το Star!Κι όλα αυτά ενώ έκλεισε και το Alter…

Προβλήματα θα έχει όπως φαίνεται και η ΕΡΤ από την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα. Η αφαίρεση του 25% του ανταποδοτικού τέλους θα αφαιρέσει 75 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθούν, σε μια ιδιωτική εταιρεία τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ, είναι εκτός λογικής, και αφαιρεί τα χρήματα αυτά από την οπτικοακουστική αγορά και τις θέσεις εργασίας. Αν η ΕΡΤ, ως ΔΕΚΟ, κληθεί να μειώσει και το κόστος λειτουργίας της κατά 20%, τότε η συρρίκνωσή της είναι δεδομένη.

**Στη μάχη του ανταγωνισμού της θεαματικότητας το Mega στο πρώτο εξάμηνο διατήρησε την πρώτη θέση με 22,4% στα μερίδια τηλεθέασης με άφθονες επαναλήψεις και ελληνικά και τούρκικα σίριαλ. Ο ΑΝΤ1 είναι δεύτερος με 17,4% ακολουθώντας την ίδια πολιτική τρίτος ο Alpha με 12,3%, στο 10,6% το Star, με 8,1% η ΝΕΤ (λόγω εκλογών και Mundial), στο 7,5% ο Σκάι και στο 3,2% η ΕΤ1.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7970.html

Ο Νίκος Μιχαλίτσης για το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

Απάντηση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στις 27 Αυγούστου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, αναφέρθηκε σε δήθεν σκάνδαλο σχετικά με τη μετάδοση, διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Στην εκπομπή, με καλεσμένο τον δικηγόρο κ. Μιχ. Δημητρακόπουλο ακούστηκαν απολύτως ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες, εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ, που αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα.

Επειδή ανήκω ακόμη στη διοίκηση της ΕΡΤ,

Επειδή έχω συμμετάσχει στον χειρισμό του θέματος, μαζί με άλλους άξιους και έντιμους συναδέλφους,

Επειδή κατά την δίωρη ενημέρωση που μου ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ στις 29/08 δεν διατυπώθηκε από τα μέλη του όχι μόνον διαφωνία αλλά ούτε καν η παραμικρή αμφιβολία για τον χειρισμό όλων των πτυχών του θέματος,

Επειδή τέσσερεις ημέρες μετά τη διατύπωση των ανυπόστατων κατηγοριών η ΕΡΤ δεν εξέδωσε απάντηση, εξώδικη διαμαρτυρία ή άσκησε ένδικο μέσο,

Επειδή υπηρετώ ένα δημόσιο οργανισμό επί 29 έτη που χρηματοδοτείται από τον Έλληνα πολίτη και έχω καθήκον να μην ανέχομαι να σέρνονται ανυπόστατες κατηγορίες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του,

Επειδή, ενίοτε η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή,

Επειδή για λόγους συνείδησης αρνούμαι να υπακούσω σε «συμβουλές» που μου διοχετεύονται για πολλοστή φορά να απομακρυνθώ από την υπόθεση αυτή, γιατί «παίζονται μεγάλα συμφέροντα»

Επειδή αντιστάθηκα σθεναρά σε ανάλογες «συμβουλές» ή και έμμεσες απειλές όταν πρωτοστάτησα στην ελεύθερη μετάδοση σήματος High Definition από τη δημόσια τηλεόραση και δικαιώθηκα από το φυσικό μου εργοδότη, τους πολίτες αυτής της χώρας,

Επειδή κάποιοι με ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ και εμφανίσεις με συχνότητα αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους και της ποιότητας των επιχειρημάτων τους επικαλούνται εισαγγελείς εν είδει «μπαμπούλα» νομίζοντας ότι έτσι θα φοβίσουν όσους επιμένουν στη νομιμότητα,

Επειδή προσβλέπω σε μια κοινωνία που δεν θα κατευθύνεται από το φόβο και όπου οι εισαγγελείς θα κατορθώνουν να αποδίδουν ευθύνες εκεί που ανήκουν και τα πραγματικά σκάνδαλα δεν θα έχουν την κατάληξη εκείνου της SIEMENS,

Επειδή, τέλος, το οφείλω στο παιδί μου, στο οποίο θέλω να συνεχίσω να τολμώ να του ζητώ να μείνει σ’ αυτή τη χώρα αγωνιζόμενο και να μην μεταναστεύσει απογοητευμένο, ενημέρωσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ (και έλαβα την άδειά του), ότι θα εκδώσω ανακοίνωση που θα αποκαθιστά την αλήθεια επί του θέματος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, με την συνδρομή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος αντίθετα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν έκανε τον κόπο να ερευνήσει την υπόθεση ή να ζητήσει την άποψη της ΕΡΤ πριν μεταδώσει τις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι μέχρι πρότινος υπήρχε μια πολύ μεγάλη γαλλική εταιρεία, η FRANCE TELECOM, η οποία είχε αναλάβει με σύμβαση να μεταδίδει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ανά τον κόσμο χωρίς να πληρώνει η ΕΡΤ ούτε μισό ευρώ. Συνέχισε, λέγοντας ότι η ΕΡΤ με διαδικασίες που ελέγχονται από τον Εισαγγελέα ανέθεσε το ίδιο έργο σε άλλη εταιρεία με κόστος 4,5 εκατομμύρια € ετησίως!!!, οπότε για 5 προγράμματα, το δημόσιο επιβαρύνεται σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση με 20 εκατομμύρια € ετησίως!!! (το σφάλμα στον πολλαπλασιασμό δικό του).

Απέναντι στους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς αντιπαραθέτω την πραγματικότητα που είναι η παρακάτω:

Την μετάδοση διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ είχε αναλάβει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2010, μία ελληνική εταιρεία, η COMART, με δύο συμβάσεις, μία για την Ευρώπη και μία για τον υπόλοιπο κόσμο, για τις οποίες η ΕΡΤ πλήρωνε ετησίως περίπου 440.000 €.

Μετά από διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε η ΕΡΤ λόγω επικείμενης λήξης της σύμβασης με την COMART, αλλά και λόγω αντισυμβατικής συμπεριφοράς της τελευταίας, προέκυψε ανάδοχος εταιρεία από την οποία η ΕΡΤ εισέπραττε (αντί να πληρώνει) ετησίως περίπου 850.000 €.

Επομένως, η πραγματική διαφορά με την προηγούμενη κατάσταση (στην οποία καλεί ο κ. Δημητρακόπουλος την ΕΡΤ να επιστρέψει) ήταν 1.290.000 € ετησίως όφελος για την ΕΡΤ και κατ’ επέκταση για το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση αυτή έχει κριθεί δικαστικά (απερρίφθη αίτημα προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων της COMART από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών) και ελέγχθηκε από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο πόρισμα του οποίου οι σχετικές ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ κρίνονται απολύτως σύννομες και επωφελείς για την ίδια.

Η εταιρεία COMART αποφεύγει συστηματικά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που η ίδια κατέθεσε έχοντας ζητήσει αναβολή μία φορά και έχοντας παραιτηθεί μέχρι σήμερα άλλες τέσσερεις, καταθέτοντας καινούρια ασφαλιστικά μέτρα κάθε φορά που παραιτείται.

Η εταιρεία FRANCE TELECOM – GLOBECAST στην οποία αναφέρεται ο κ. Δημητρακόπουλος, υπήρξε όντως ο οίκος που συνεργάστηκε με την COMART στο παρελθόν για την μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Μετά όμως την αντισυμβατική συμπεριφορά της COMART έναντι της ΕΡΤ, η μεγάλη γαλλική εταιρεία της απαγόρευσε να λειτουργεί ως αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ενημερώνοντας εγγράφως την ΕΡΤ για το γεγονός αυτό. Η ΕΡΤ ενημερώθηκε επίσης από την FRANCE TELECOM – GLOBECAST, ότι η COMART προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον και της ίδιας της γαλλικής εταιρείας, τα οποία απερρίφθησαν από τα ελληνικά δικαστήρια.

Η ΕΡΤ ΑΕ, αντί της επιστροφής με ανάθεση στο επιζήμιο καθεστώς που ζητεί ο κ. Δημητρακόπουλος έχει ακολουθήσει το δρόμο της απόλυτης διαφάνειας. Αφού έδωσε σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές, προκήρυξε δύο νέους ξεχωριστούς ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς, έναν μειοδοτικό για την μεταφορά και έναν πλειοδοτικό για την διανομή και εκμετάλλευση. Ο πρώτος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, εστάλη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το οποίο επεστράφη εγκεκριμένος, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι στον πρώτο διαγωνισμό συμμετέσχε και η FRANCE TELECOM – GLOBECAST.

Όλα τα ανωτέρω ατράνταχτα στοιχεία παρουσιάστηκαν με τα σχετικά έγγραφα και στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ.

Είναι ευνόητο ότι, έχοντας συμμετάσχει στον χειρισμό του θέματος, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Νίκος Μιχαλίτσης

Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΡΤ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/blog-post_31.html#more

Οι ενώσεις για τις απειλές εναντίον του Μ.Κυπραίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Απειλές κατά της ζωής του και πράξεις βίας εναντίον του δέχεται συνεχώς ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από ανώνυμα κακοποιά και ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε και μας παρέδωσε τις σχετικές αποδείξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μανώλης Κυπραίος υπέστη την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της με αποτέλεσμα να χάσει παντελώς την ακοή του, όταν, ασκώντας το λειτούργημά του, άνδρες των ΜΑΤ έρριξαν σε απόσταση αναπνοής εναντίον του χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Όλες οι Ενώσεις του Τύπου συμπαρίστανται στον συνάδελφο μας και απαιτούν από τις δικαστικές και τις αρχές ασφαλείας και προσωπικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενεργήσουν για την προστασία του Μανώλη Κυπραίου, ώστε να μην προστεθεί ένα νέο θύμα στον κατάλογο των τρομοκρατικών πράξεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Η ΠΟΕΣΥ για την συνεργασία κράτους και ιδιωτικής τηλεόρασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Την καινοφανή πρακτική συνεργασίας κράτους και ιδιωτικής τηλεόρασης, με την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ως ειδήσεων, που πλήττει καίρια την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το κράτος, που δεν διαθέτει κονδύλια για διαφημιστικά μηνύματα, και τα ιδιωτικά κανάλια, που δεν έχουν χρήματα για την πληρωμή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π, βρήκαν εναλλακτικό –ή μάλλον “ανταλλακτικό”- τρόπο πληρωμών, με υπηρεσίες!

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι σαφείς. Το υπουργείο δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τη νέα διαφημιστική καμπάνια για το παραεμπόριο, που “τρέχει” ήδη στα κανάλια. Το ανέθεσε στην τηλεόραση! Η Ένωση ιδιωτικών καναλιών, η ΕΙΤΗΣΕΕ, στο πλαίσιο της “συνεργασίας” της(;) με το κράτος, ανέλαβε την παραγωγή σειράς διαφημιστικών σποτ για το παραεμπόριο, τα οποία άρχισαν ήδη να προβάλλονται δωρεάν στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο άλλος βραχίονας του κράτους, το ΕΣΡ, εγκρίνοντας την καμπάνια ως αναγκαίο “κοινωνικό μήνυμα” και έτσι τα σποτ απαλλάχθηκαν από υποχρεώσεις, όπως ΦΠΑ, άλλοι φόροι και εισφορές.

Στην περίπτωση της ιδιωτικής τηλεόρασης και του κρατικού μηχανισμού, λοιπόν, βρέθηκε τρόπος ανταλλαγής… ισοδυνάμων! Δεν πληρώνει κανείς τις υποχρεώσεις του, ενώ και ο στόχος επιτυγχάνεται. Και δεν είναι άλλος από το βομβαρδισμό του τηλεοπτικού κοινού με μηνύματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν σε σημείο να καλλιεργούν περαιτέρω το ρατσισμό και τη βία. Δηλαδή, ό,τι προβάλλεται μέσω των τηλεοπτικών ειδήσεων, το ξαναδίνουν στο τηλεοπτικό κοινό -με πιο ωμό τρόπο- οι “δωρεάν” διαφημιστικές καμπάνιες.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι πρόκειται για επικίνδυνες πρακτικές, οι οποίες απειλούν τη δημοκρατική Ενημέρωση του κοινού και καταργούν στην πράξη το ρόλο των ΜΜΕ να ασκούν έλεγχο στην εξουσία.

Κυκλοφορεί το UNFOLLOW 09

Ανανεωμένο, πλουσιότερο και με νέο σχεδιασμό κυκλοφορεί στις 3 Σεπτεμβρίου το UNFOLLOW9 φιλοξενώντας συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη που υποστηρίζει πως “η νέα χρεοκοπία είναι βέβαιη”. Αναλυτικά τα θέματα του περιοδικού έχουν ως εξής:

Διαβάστε στο UNFOLLOW 09:

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν γλίτωσαν από μας. Στον ύπνο τους μας βλέπουν», συνέντευξη στον Πιτσιρίκο και στον Αυγουστίνο Ζενάκο

«Η νέα χρεοκοπία είναι βέβαιη», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη

«Έξοδος από το ευρώ ή έξοδος από τον καπιταλισμό;», άρθρο του Πέτρου Λινάρδου Ρυλμόν

«Συρία: Από το «Λιοντάρι» στην αραβική άνοιξη», δημοσιογραφικό αφήγημα του Άρη Χατζηστεφάνου, φωτογραφίες του Αχιλλέα Ζαβαλλή

«Αντιφασισμός σήμερα», ρεπορτάζ της Αφροδίτης Πολίτη

«Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου», ρεπορτάζ του SPY–Jungle Report

«Οι μεταρρυθμιστές της παιδείας κάνουν πλάκα», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου

«Νόμος για την παιδεία: φάρμακο πιο τοξικό από την ασθένεια», ρεπορτάζ τουΑντώνη Γαλανόπουλου

«Παναθηναϊκή συμπαιγνία;», άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Τζούλιαν Ασάντζ: Το τίμημα της ελευθερίας», δημοσιογραφικό αφήγημα τουΛεωνίδα Βατικιώτη

Οι νέες στήλες του UNFOLLOW, από το τεύχος 09 και κάθε μήνα:

«Θραύσματα εποχής» του Νικόλα Σεβαστάκη, «Στοιχήματα» του Γιάννη Η. Χάρη,«Lapsus Calami» της Έφης Γιαννοπούλου, «Αυθάδειες» της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, «Κομμενταρήσιοι» του Αδάμ Γιαννίκου

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για τη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή, 31-08-2012

ΘΕΜΑ : ‘’ Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης ’’.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.ΣΥ. & Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ. και σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσής μας, η μετακίνηση για το συλλαλητήριο θα γίνει με ειδικά ναυλωμένα πούλμαν.

Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνει στις 06:30’ του Σαββάτου 08/09/2012 από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον Αρεως και η επιστροφή από Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 21:30’ της ίδιας μέρας.

Επικοινωνήστε με την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το ταξίδι ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 04/09.

τηλ. επικοινωνίας και συνεννόησης : 2106066827-8 (ώρες : 10:00 – 14:00) &
email : pospert@ert.gr

Επικουρικά ! Τηλ. Π.Ο.Ε.ΣΥ. : 2103639881 & email : press@poesy.gr

Συνάδελφοι είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός ξεχωριστά να υπάρξει μαχητική αντίδραση στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων που φτωχοποιούν την Ελλάδα και τους Ελληνες. Οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. ενωμένοι αντιδρούμε σ’ αυτές τις πολιτικές της εξαθλίωσης, όχι μόνο από χρέος αλλά και επειδή πρέπει να είμαστε εμείς οι μπροστάρηδες για την ανατροπή.

Η συμμετοχή θα είναι η αρχή των νέων αγώνων ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα, στα χαράτσια, στις απολύσεις, στην αποδόμηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και την απαξίωση της περιουσίας του Ελληνικού λαού (ΕΡΤ κλπ) και εκχώρησή της στα ιδιωτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για ττη ΔΕΘ

Ο ΠΣΑΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στηρίζει τη μαχητική διαδήλωση που διοργανώνει η ΠΟΕΣΥ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και καλεί τα μέλη του να λάβουν μαζικά μέρος σε αυτή. Ο ΠΣΑΤ ενώνει τη φωνή του με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Τύπου και ζητά:

•Την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

•Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ταμείων μας.

•Να μπει φραγμός στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων, στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

•Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Ο ΠΣΑΤ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις απεργίες που κηρύσσουν οι Ενώσεις στους χώρους δουλειάς και θα λαμβάνει μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις.

Για τη μετάβαση των συναδέλφων που θέλουν να λάβουν μέρος στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν πούλμαν από την ΠΟΕΣΥ, η οποία θα γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες με νεότερη ανακοίνωση.

Ο ΠΣΑΤ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ METROSPORT

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους της αθλητικής εφημερίδας «Metrosport». Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, πέραν της οφειλής δεδουλευμένων πολλών μηνών, πρότεινε και μείωση των αποδοχών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται και αυτοί, όπως και σε πολλά άλλα ΜΜΕ της χώρας, προ μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, που θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο ΠΣΑΤ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων της εφημερίδας «Metrosport» και στηρίζει την προσπάθειά τους. Στέκεται επίσης στο πλευρό της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στηρίζει όλες τις ενέργειες, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Αγγελιοφόρος»: Εργασιακή συνέλευση την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Στάση της ΕΤΙΤΑ στο Extra Channel

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ EXTRA ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 17:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 21:00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

• Την μη υπογραφή ατομικών συμβάσεων με δυσμενέστερους των σημερινών όρους αμοιβής και εργασίας

• Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων

• Την καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων

• Την μη άσκηση απειλών σε βάρος των εργαζομένων για την εξασφάλιση της συναίνεσής τους στις πιο πάνω πρακτικές

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον Τ/Σ EXTRA

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2012 Αρ. Πρωτ: 1627

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια της διοίκησης του σταθμού EXTRA CHANNEL να «επιβάλει» στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Δεν φτάνει που εδώ και δύο μήνες δεν έχουν καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, τώρα έρχονται και ζητούν ατομικές συμβάσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί αυτοί πέφτουν στον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη!!!
Οι εκβιασμοί που γίνονται είναι ξεκάθαροι και ωμοί! Ήδη απολύθηκε ένας εργαζόμενος που δεν δέχθηκε να υπογράψει ενώ πολλοί άλλοι έχουν απειληθεί.

Εμείς ενημερώνουμε την διοίκηση του EXTRA πως δεν θα καθίσουμε άπραγοι σε όλη αυτή την εξωφρενική κατάσταση! Τους καλούμε άμεσα να σταματήσουν να παρανομούν καθώς οι απολύσεις για την άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης είναι παράνομες και εκδικητικές και τιμωρείτε από τον νόμο!

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη όλων όσων απολύθηκαν και την απόσυρση των ατομικών συμβάσεων!

Συνάδελφοι! Αντισταθείτε και μην υπογράψετε την θανατική εργατική σας καταδίκη!

Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς τους!

Το σωματείο σας είναι εδώ!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.