«Βαλκανική Πλατεία» στη Θεσσαλονίκη

savvopoulos_glykeria_bregovic1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μελωδικές νύχτες, Σαρλό και «Εραστές»

Σαββόπουλος, Μπρέγκοβιτς, Γλυκερία αλλά και «Τσάρλι Τσάπλιν» στις εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διονύσης Σαββόπουλος, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Γλυκερία, μουσικά και θεατρικά σχήματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, φέρνουν άρωμα βαλκανικό στη δυτική Θεσσαλονίκη, στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας, που διοργανώνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Μείωση 40%

«Στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, είναι επιβεβλημένο να αντιληφθούμε όλοι μας ότι πρέπει να αυξάνονται οι επενδύσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων φτάνει τις 144.000 ευρώ, και πιθανόν να κλείσει κάτω από τις 100.000 ευρώ, μειωμένος περίπου κατά 40%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα με τις Φιλαρμονικές των δημοτικών ενοτήτων Νεάπολης, Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων να «περιοδεύουν» στους δρόμους της Νεάπολης, ενώ αύριο (2/9), ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνει το επίσημο, εναρκτήριο λάκτισμα από τον επιβλητικό χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων της οδού Λαγκαδά.

Με επίκεντρο τα χάλκινα, μουσικές και τραγούδια σε έντονο ρυθμό που αποτελούν πια τη βάση της «νέας μόδας» στα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα φεστιβάλ και κλαμπ, ο καταξιωμένος Σέρβος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στη χώρα μας, και η μπάντα του «Για Γάμους και Κηδείες», υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης (3/9).

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης θα εμφανιστεί η αλβανική ορχήστρα Orkestra E Selanikut, την οποία απαρτίζουν μουσικοί από τη γειτονική χώρα που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης θα παρουσιαστεί μια αυτοβιογραφική παράσταση της ζωής του Τσάρλι Τσάπλιν με τίτλο «Με τον Charlie στην καρδιά» του Αν. Πετρόφ από τη βουλγαρική θεατρική σκηνή του Μπλαγκόεβγκραντ, ενώ το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης «Θέσπις» παρουσιάζει μια επιλογή γνωστών έργων από τη διεθνή θεατρική σκηνή με τίτλο «Περιμένοντας το? παράλογο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.

Η Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στο ποντιακό θέατρο με την ομάδα «Εραστές» στην παράσταση «Χαράν΄τα στεφανώματα» σε σκηνοθεσία Γ. Σιδηρόπουλου, αλλά και στην κυπριακή μουσική με χορούς και τραγούδια από τη μαρτυρική μεγαλόνησο.

Μια νεανική βραδιά με τη γνωστή μπάντα «Κακό Συναπάντημα» θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το Σάββατο 8 του μήνα θα δοθεί συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα.

Η Βαλκανική Πλατεία ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου με συναυλία έθνικ χαρακτήρα από τις Γλυκερία, Ντιλέκ Κοτς και Αρετή Κετιμέ.

Καθημερινά στην περιοχή Στρεμπενιώτη θα λειτουργεί παιδότοπος, θα δίνονται παραστάσεις θεάτρου σκιών, μαριονέτας, χορού και βιβλιοπαρουσιάσεις.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.