Επίθεση στον αθλητικογράφο Άρη Ασβεστά

aris_asvestas1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσαν ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ.

Μαφιόζικη επίθεση από δυο αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/9) κάτω από το σπίτι του ο αθλητικογράφος Αρης Ασβεστάς. Λίγη ώρα μετά τη βραδινή εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM ο δημοσιογράφος που καλύπτει το λεγόμενο «κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ» (ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κλπ) και είχε ασχοληθεί εκτενώς και με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ξυλοκοπήθηκε από δύο «φουσκωτούς» και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οχτώ ράμματα στο πρόσωπο.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με ανακοίνωση του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αθλητικού Συντάκτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Άρη Ασβεστά.

Δύο θρασύδειλοι «φουσκωτοί» τραμπούκοι του έστησαν ενέδρα τα ξημερώματα, την ώρα που έφθασε στο σπίτι του, μετά την εκπομπή του στον ‘‘ΣΠΟΡ FM’’ και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα.

Η επίθεση στον Αρη Ασβεστά είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας. Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Ο ΠΣΑΤ εύχεται περαστικά στο συνάδελφο Αρη Ασβεστά και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του. Τονίζει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, ούτε να κάμψουν τη σταθερή θέση των Αθλητικών Συντακτών να ενημερώνουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η επίθεση στον Αρη Ασβεστά δεν είναι η πρώτη. Τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη Αθλητικοί Συντάκτες έχουν δεχθεί άνανδρες επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους».

Πηγή: http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=473152

Η Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Άνανδρη η επίθεση στον Άρη Ασβεστά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του συναδέλφου, αθλητικού συντάκτη και μέλους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Άρη Ασβεστά.

Ο συνάδελφος δέχθηκε επίθεση, μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής του, τα ξημερώματα σε ενέδρα, που είχαν στήσει, έξω από την κατοικία του δύο «φουσκωτοί» μπράβοι. Η επίθεση στο συνάδελφο δεν είναι η μοναδική. Αντίθετα, έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι επιχειρούν αδέσμευτοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού. Μόνο τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη αθλητικοί συντάκτες έχουν δεχθεί επιθέσεις προκειμένου «να συνετιστούν» και να φιμωθεί η φωνή τους. Είναι τα γνωστά-άγνωστα κέντρα, τα οποία επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο, ώστε να μην αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος τους και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους με το οργανωμένο έγκλημα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Άρης Ασβεστάς έχει αρθρογραφήσει και ερευνήσει εκτεταμένα το θέμα των «στημένων» παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις αλλά και οι απειλές, οι οποίες εκτοξεύονται καθημερινά, συνιστούν απειλή για την ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την Πολιτεία να διαλευκάνει, επιτέλους, τις επιθέσεις και να παραδώσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη, γιατί διαφορετικά οι δράστες θα ξαναχτυπήσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εύχεται περαστικά στον συνάδελφο και δηλώνει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Τέλος, η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα εφαρμογής πρακτικών του οργανωμένου εγκλήματος και στο πεδίο της Ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.