Μέρκελ: η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

angela_merkel_mpyres1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκκληση για ισχυρή και αλληλέγγυη Ευρώπη απηύθυνε η Αγκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού προς το CDU, κόμματος της Βαυβαρίας.

«Η Γερμανία θα πρέπει να ενθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες, ακόμα κι αν μερικές φορές μπορεί να λένε ότι είμαστε σκληροί» σημείωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοοργάνωσε το CSU με την ευκαιρία τοπικής λαϊκής γιορτής στο ανατολικό τμήμα της Βαυαρίας.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα επανέλαβε ότι η χώρα μας θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, σε ανταπόδοση της αλληλεγγύης, ενώ μιλώντας για τα προγράμματα Ισπανίας και Ιταλίας είπε ότι «απαιτούν προσπάθεια».

«Χώρες σαν την Ελλάδα πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους, διότι θέλουμε μια ένωση σταθερότητας και όχι χρέους» είπε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, οι χώρες αυτές έχουν κερδίσει την αλληλεγγύη μας. Τους ευχόμαστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους».

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη», πρόσθεσε, αλλά χρειαζόμαστε μία Ευρώπη ισχυρή μέσα στον κόσμο (…) Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε τόσο χρέος ώστε αύριο να μη μας μείνει τίποτα και να βρεθούμε στο έλεος των αγορών», κατέληξε η καγκελάριος που άσκησε έντονη κριτική στη συμπεριφορά τους κατα τη διάρκεια της κρίσης, προσθέτοντας ότι η κυριαρχία της πολιτικής πρέπει να διαφυλαχθεί.

Οι δηλώσεις Μέρκελ, που αύριο υποδέχεται τον Χέρμαν βαν Ρομπάι για συνομιλίες στο Βερολίνο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι έγιναν ενώπιον των «σκληρών» στελεχών του CSU, ο ηγέτης του οποίου Αλεξάντερ Ντόμπριντ προ μηνών είχε ανοικτά υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει θέση στην ευρωζώνη το 2013.

Πηγή: Bloomberg, Αθηναϊκό Πρακτορείο

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.