Το Παιδικό Μουσείο υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά

paidiko_mouseio1
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Πρεμιέρα» το Σαββατοκύριακο

Από το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το Παιδικό Μουσείο ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα εκθέματά του:

– «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;»
Στο έκθεμα μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη σημασία της σωματικής άσκησης στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, ερευνούν την ανατομία τους και συνδέουν την άσκηση με την ευεξία του οργανισμού.

«Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»
Στο έκθεμα μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούν αντικείμενα των συλλογών και πειραματίζονται με πρώτες ύλες και συνταγές. Συνεργάζονται, μαγειρεύουν και γεύονται τα δημιουργήματά τους.

-«Η Αγορά»
Το έκθεμα «Η Αγορά» προσφέρει ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον στα παιδιά για να χειριστούν τις αγορές τροφίμων, να εξοικειωθούν με τις βασικές λειτουργίες της αγοράς (προσφορά – ζήτηση) και να επινοήσουν δικούς τους τρόπους συνδιαλλαγών.

-«Γεια σου, Πυθαγόρα!»
Το έκθεμα επιδιώκει, μέσα από το παιχνίδι, να διευρύνει τις γνώσεις των παιδιών πάνω στις γεωμετρικές έννοιες και να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα γεωμετρικά σχήματα με την άμεση επαφή και να πειραματιστούν με τα αντικείμενα του εκθέματος.

-«Η Σοφίτα»
Στο έκθεμα αυτό ενθαρρύνεται ο διάλογος μεταξύ των γενεών. Μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούν αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου και συλλέγουν στοιχεία για την καθημερινή ζωή στα μέσα του 20ου αιώνα.

-«Συλλογές παιδιών»
Στο έκθεμα αυτό μικροί και μεγάλοι εξοικειώνονται με τη συλλεκτική λειτουργία ενός μουσείου. Επινοούν διαφορετικούς τρόπους για να εκθέσουν τις προσωπικές συλλογές τους και να επικοινωνήσουν με τους επισκέπτες του μουσείου.

-«Μέσα στο νερό»
Στο έκθεμα μικροί και μεγάλοι εξοικειώνονται με τις φυσικές επιστήμες. Πειραματίζονται με το νερό και τις ιδιότητές του και ανακαλύπτουν τρόπους για την ήπια χρήση του.

-«Παιχνιδότοπος, θεματική ενότητα: χτίζω και δημιουργώ» (για παιδιά 3-6 χρόνων)
Ο Παιχνιδότοπος αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες του Παιδικού Μουσείου. Σκοπός του είναι η εξοικείωση των παιδιών με το μουσείο και η διαμόρφωση θετικής στάσης.

Στο έκθεμα τα παιδιά παίζουν με οικοδομικό υλικό, κατασκευάζουν απλά οικοδομήματα και ανακαλύπτουν σχήματα, μεγέθη, τη σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ τους και πώς αυτά μπορούν να μεταβληθούν από τη δική τους παρέμβαση.

-καθώς και με το Παιχνιδοπωλείο και το Υλικοπωλείο!

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, τα παιδιά 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:

Για παιδιά 3-6 χρόνων

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
«Το Φθινόπωρο αλλιώς»
Τα παιδιά συζητούν και σχεδιάζουν για το Φθινόπωρο, τις συνήθειες των ανθρώπων τη συγκεκριμένη εποχή και την αλλαγή της φύσης. Κατόπιν παρατηρούν πίνακες γνωστών ζωγράφων που απεικονίζουν το Φθινόπωρο και ζωντανεύουν ένα από όλους.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012
«Οι φωλιές των πουλιών»
Ξύλα, κλαράκια, χόρτο, πηλός κι άλλα υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο κήπο ή δάσος θα είναι το ερέθισμα ώστε τα παιδιά να κατασκευάσουν τη δική τους φωλιά για τα πουλιά.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45

Για παιδιά 7-12 χρόνων

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
«Αναμνήσεις από το Καλοκαίρι»
Τα παιδιά μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τις διακοπές του Καλοκαιριού και σχεδιάζουν την επιστροφή τους στο σχολείο. Κατόπιν δημιουργούν και στη συνέχεια παίζουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με εικόνες από τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012
«Προστατεύω το περιβάλλον μου»
Κινδυνεύει το περιβάλλον μας; Ποιος το καταστρέφει; Για ποιους λόγους; Πού οδηγεί η καταστροφή του; Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και κατασκευάζουν μια αφίσα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00

Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, 2103312995, www.hcm.grα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.