«Στόχος να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του τουρισμού»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ανάδειξη της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό μέσω συγκεκριμένων δράσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους στόχους που έχουν τεθεί και τα χρονοδιαγράμματα, βάσει των οποίων θα υλοποιηθεί η συνολική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, η οποία δεν προσδιορίζεται μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά επεκτείνεται και στις γειτονιές.

Όπως επισημάνθηκε, ο στόχος της κοινής προσπάθειας είναι διττός: Αφενός να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που σήμερα υφίστανται και αποτελούν αντικίνητρο για την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου να δημιουργηθούν νέες υποδομές προσέλκυσης επισκεπτών, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός «διαδρομών» όπου θα περιέχουν μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία που προσφέρει η πόλη.

Η υπουργός επισήμανε ότι η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού, καθώς διαθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία που εκτείνονται από τον πολιτισμό, το θέατρο τη μουσική, την αρχαία Ελλάδα και φθάνουν μέχρι τη γαστρονομία, το παραθαλάσσιο μέτωπο, τις γειτονικές εξορμήσεις.

«Η επιτυχία του σχεδιασμού που έχει γίνει είναι στα χέρια μας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα», δήλωσε η κ.Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του ο κ.Καμίνης σημείωσε ότι η συνέχιση και η ενδυνάμωση των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε να μετατραπεί η Αθήνα σε ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, απαιτεί στρατηγική και στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών με συνεχείς μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.