Δημεύσεις καταθέσεων, μετοχών και ακινήτων από το ΣΔΟΕ

pisina1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε δεσμεύσεις καταθέσεων, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το ΣΔΟΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη.

Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής 6 πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης συνολικής αξίας 640.000 ευρώ, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Στα 121 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που ελέγχθηκαν συγκαταλέγονται μια εταιρεία που ενέχεται σε υπόθεση απάτης με φωτοβολταϊκά, μια χρηματιστηριακή εταιρεία, επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και αγρότες.

«Η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, τελείωσε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.