«Σκιές στην Πόλη», στον ΙΑΝΟ

skies_stin_poli_vasiki1
Facebook
Twitter
LinkedIn

The CS Project: «Σκιές στην Πόλη»

Φεστιβάλ, από την ομάδα desarch.

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012, 19:00

Η ομάδα οργάνωσης πολιτιστικών δρώμενων desarch και ο ΙΑΝΟS, παρουσιάζουν το Φεστιβάλ The CS Project: «Σκιές στην Πόλη».

Το «Σκιές στην Πόλη» θα παρουσιαστεί 07‑13 Σεπτεμβρίου 2012, στον Χώρο Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι», Βρυσακίου 17 Πλάκα. Ενώ, στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ, συζήτηση με τη συμμετοχή επιστημόνων, των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και των ανθρώπων που θα βιώσουν την εμπειρία στο Βρυσάκι τις προηγούμενες μέρες, σε μια προσπάθεια διερεύνησης όλων των πιθανών πλευρών του θέματος.

Θα μιλήσουν:

Βασίλης Αραβαντινός ‑ Σύμβουλος στο Συμβούλιου Επικρατείας, Διδάσκων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Μωραϊτης ‑ Αρχιτέκτονας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, Γιάννης Ντίνος ‑ Κλινικός Ψυχολόγος, Λουκία Λεγάκη ‑ Κλινική Ψυχολόγος, Στέλιος Γιαννούτσος ‑ Φιλόλογος

Είσοδος Ελεύθερη

Στις ιστορίες που φτιάχναμε με τα χέρια μας στον τοίχο του δωματίου μόλις έπεφτε το σκοτάδι, στις ιστορίες του Καραγκιόζη, του Πήτερ Παν και του Λούκυ Λουκ, η σκιά συμβόλιζε το άπιαστο, δημιουργούσε ψευδαισθήσεις, ομολογούσε αλήθειες και μας έκανε παρέα στα παιδικά μας χρόνια. Κάποιες φορές μας τρόμαζε, άλλες μας διασκέδαζε. Μας άφηνε να της καταλογίσουμε το σκοτάδι που μας περιέβαλε. Πάντα όμως, σε ένα δεύτερο χρόνο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στη χώρα όπου κυριαρχεί το φως, η ίδια η χώρα το κυνηγάει ανελέητα. Η σκιά αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι μόνο στο ατομικό επίπεδο, που συνήθως περιοριζόταν, αλλά σε ένα μεγαλύτερο, συλλογικό. Έχει αντικαταστήσει την ουσιαστική παρουσία του πολίτη στην πόλη.

Η ομάδα οργάνωσης πολιτιστικών δρώμενων desarch, σε μια εποχή που οι δημιουργικές πρωτοβουλίες αποτελούν επιτακτική ανάγκη, προσκαλεί καλλιτέχνες από 10 μορφές τέχνης, Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Ζωγραφική, Θέατρο, Κινηματογράφος, Κόμικ, Μουσική, Ποίηση/Πεζό, Φωτογραφία, Χορός, σε μια διαδραστική συνομιλία με την πραγματικότητα, με θέμα «Σκιές στην Πόλη» δημιουργώντας μια διαλεκτική συμπτώσεων και αντιθέσεων σύγχρονων προβληματισμών .

Το CS (Counter‑Strike) Project εντάσσεται σε μια πρώτη προσέγγιση βιωματικών αναφορών στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπως αυτή καταγράφεται στη Μητρόπολη του 2012˙ οργανώνεται γύρω από μία δομημένη, ρέουσα αφήγηση, η οποία θα διευκολύνει τους επισκέπτες να κατανοήσουν τα κύρια σημεία του, ενώ παράλληλα, κάποιες φορές θα τους προκαλεί και κάποιες θα τους αφήνει να βυθιστούν στην γοητεία των δρώμενων, δημιουργώντας σχέσεις δράσης‑θέασης‑αντίληψης‑σύγχρονου προβληματισμού.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες του Project «Σκιές στην Πόλη»:

Διονυσία Γκέκα ‑ Φωτογραφία
Γεωργία Γκουμοπούλου ‑ Αρχιτεκτονική
Γιάννης Δημαρέσης ‑ Φωτογραφία
Ελένη Δημητρουλάκη ‑ Θέατρο / Κουκλοθέατρο
Νέστωρ Δημόπουλος ‑ Μουσική
Γιώργος Κανέλλος ‑ Γλυπτική
Έλλη Καραδήμου ‑ Χορός
Τάσος Καρακύκλας ‑ Θέατρο
Άννα Καρλαύτη ‑ Μουσική
Ευγενία Καρλαύτη ‑ Μουσική
Μάτα Κούρτη ‑ Μουσική
Πέννυ Κωνσταντίνου ‑ Ζωγραφική
Μαρία Κώττη ‑ Μουσική
Μπάμπης Λουιζίδης ‑ Φωτογραφία
Μιχάλης Μαθιουδάκης ‑ Φωτογραφία
Gabriel Marino ‑ Χορός
Σόνια Μαυρομμάτη ‑ Αρχιτεκτονική
Άννα‑Σοφία Μίχου ‑ Ποίηση
Άννα Μωραϊτου ‑ Αρχιτεκτονική
Αλέξης Πατεράκης ‑ Κινηματογράφος
Απόστολος Πλαχούρης ‑ Κόμικ
Λουίζα Πορφύρη ‑ Θέατρο
Γιώργος Σαλταφέρος ‑ Ζωγραφική
Αντιγόνη Σαρρή ‑ Χορός
NiMa ‑ Πεζό
Κίμων Τσακίρης ‑ Κινηματογράφος
Baris Tunc ‑ Γλυπτική
Αγγελική Φωστίνη ‑ Κουκλοθέατρο

{youtube}t3zFyfHp5Bg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.