Παρενέβη τo ΕΣΡ για την δωρεάν εργασία στον Sentra FM / Σκέψεις για περικοπές στα περιοδικά του ΔΟΛ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Παρενέβη τo ΕΣΡ για την δωρεάν εργασία στον Sentra FM

Παρενέβη τελικά το ΕΣΡ για τη δωρεάν εργασία στον Sentra FM και με χθεσινή επιστολή του ζητεί από τον Μπόμπολα να καταθέσει «πίνακα με τα στοιχεία του προσωπικού και την ιδιότητα εκάστου προσώπου το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν». Η «γνωστή αθλητική συμμορία που ανεβάζει την ενημέρωση κατηγορία» τι λέει για το θέμα;

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7510.html

Κυκλοφορεί στα περίπτερα το “National Geographic”

Δύο τεύχη του Ιουνίου και του Ιουλίου του «National Geographic κυκλοφορούν στα περίπτερα από την «4Π» Στόχος της εκδοτικής εταιρείας αφού βρήκε χαρτί και μελάνι από το εξωτερικό για την εκτύπωση του περιοδικού είναι το περιοδικό να κυκλοφορεί κάθε πρώτη του μήνα, ενώ προγραμματίζονται και οι πρόσφορες του επόμενου 8μήνου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σκέψεις για περικοπές στα περιοδικά του ΔΟΛ

Πληθαίνουν οι σκέψεις στο ΔΟΛ για περικοπή των περιοδικών που συνοδεύουν την έκδοση του «Βήματος». Άλλα θα γίνουν διμηνιαία, κι άλλα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Εβδομαδιαία η “metro”;

Το ενδεχόμενο μετατροπής της δωρεάν καθημερινής εφημερίδας “metro», σε εβδομαδιαία εξετάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Κουρτάκης ετοιμάζει για το μεθεπόμενο Σάββατο την έκδοση της εφημερίδας «Parapolitika». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα διατηρήσει πάντως την αθλητική εφημερίδα των ερυθρολεύκων που διανέμεται στο Καραϊσκάκη, τη «Stadio by metro», αφού είναι μια εφημερίδα που έχουν αγκαλιάσει οι φίλαθλοι της ομάδας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Πληρώθηκαν για τον Ιούνιο στο Flash

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με τις άλλες συνεργαζόμενες Ενώσεις κήρυξε την προηγούμενη εβδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις στον Όμιλο Κυριακίδη, ο οποίος δεν είχε καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τριών μηνών.

Η εργοδοσία κατέβαλε μέρος των οφειλομένων στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS» και για το λόγο αυτόν η Ένωση ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις δύο εφημερίδες. Αν και δεν είχαν δοθεί χρήματα στους εργαζόμενους του Ρ/Σ «FLASH», παρ’ όλα αυτά δόθηκε στην εργοδοσία επιπλέον χρόνος (έως τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012) μετά και τη διαβεβαίωση ότι θα δοθούν χρήματα καί στους εργαζόμενους του «FLASH». Η συμφωνία δεν τηρήθηκε και η ΕΣΗΕΑ μαζί με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις κήρυξε νέα απεργία.

Μετά την κήρυξη της απεργίας κατεβλήθησαν οι αποδοχές Ιουνίου καί στους εργαζόμενους του «FLASH». Η ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη καλής θέλησης, ανέστειλε την απεργία παρότι η καταβολή αυτή καλύπτει μικρό μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι οφειλές Ιουλίου και Αυγούστου ενώ ήδη περνάει το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι Ενώσεις έχουν ζητήσει νέα συνάντηση με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη, προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής και των υπολοίπων οφειλομένων αποδοχών και ρύθμιση έγκαιρης καταβολής της τρέχουσας μισθοδοσίας, ενώ καλούν την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22394#more-22394

5λεπτή στάση εργασίας στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες απειλές, αλλά και τις δολοφονικές επιθέσεις σε αθλητικούς συντάκτες, που είναι και επιθέσεις κατά της Ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας, οι δημοσιογράφοι στέλνουν μήνυμα για να δείξουν πώς θα ήταν το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός χωρίς τη φωνή και την πένα των εκπροσώπων του Τύπου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ κηρύσσουν στάση εργασίας με σιγή 5 λεπτών σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League το Σάββατο 15/9, την Κυριακή 16/9 και τη Δευτέρα, 17/9/2012 καταγγέλλοντας τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά αθλητικών συντακτών και με αφορμή την άνανδρη επίθεση, που δέχθηκε ο συνάδελφος Άρης Ασβεστάς.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιγραφή και παρουσίαση από όλα τα ΜΜΕ των 5 πρώτων λεπτών των αγώνων της 3 ης αγωνιστικής της Super League .

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ καλούν όλους τους δημοσιογράφους να απέχουν από την περιγραφή και την παρουσίαση των αγώνων στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ελεύθερης ενημέρωσης, που είναι δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Δεν ΔΕΚΟποιείται η ενημέρωση

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Ως συνέχεια – και σε επίρρωση – της χθεσινής ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την κυβερνητική τακτική στα Δημόσια ΜΜΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΡΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προσυπογράφει σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το οποίο καλούν την κυβέρνηση «να λύσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα της ουσιαστικής έλλειψης διοίκησης στο εθνικό πρακτορείο».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα:

– Για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται.

– Για να μη γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας, που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που, με βάση πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα δημόσια ΜΜΕ η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή, δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους.

– Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας που θα τινάξει στον αέρα το ΑΜΠΕ καθώς θα απομακρυνθούν στελέχη άξια και σημαντικά για τη λειτουργία του πρακτορείου».

Και καταλήγουν ότι θα συντονίσουν τον αγώνα τους με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και όλους τους εργαζόμενους της χώρας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Ταυτόχρονα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για την επιβίωση των δημοτικών ΜΜΕ, που να προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, έξω από λογικές τροϊκανής παραπληροφόρησης και υποπροϊόντων life style, Και να αποκρουστούν λογικές που τα θεωρούν “περιττό βάρος” για τους Δήμους.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

«Είμαστε φθηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοσιογράφων για τη δημοσιογραφία

Ξοδεύουν τα χρήματα της ΕΣΗΕΑ για επισκευαστικές εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μαστίζεται ο Κλάδος και οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η αριστερή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,που διοικεί σήμερα την Ένωση,ενέκρινε τη μελέτη για την ανακαίνιση της αίθουσας συνεδριάσεων του Α’ ορόφου, προϋπολογισμού δαπάνης περίπου 150.000 Ευρώ!!!

Ο εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου και Αδέσμευτου Συνδυασμού «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», Χρήστος Κυρίτσης, καταψήφισε την πρόταση για την ανακαίνιση της αίθουσας, λόγω της μεγάλης δαπάνης, της οικονομικής κρίσης και της διογκούμενης ανεργίας ,πρότεινε δε να γίνουν μόνον οι αναγκαίες βελτιώσεις δηλαδή αντικατάσταση των καθισμάτων, της κατεστραμμένη μοκέτας και τίποτα άλλο. Η πρότασή μας όμως δεν … πέρασε. Προτιμήθηκε η πολυδάπανη ανακαίνιση αντί η στήριξη των ανέργων συναδέλφων μας. Δηλαδή, «είμαστε φθηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα»!!!

Η δαπάνη αυτή έρχεται να μειώσει έτι περαιτέρω τα ήδη πενιχρά έσοδα της ΕΣΗΕΑ, που διαρκώς συρρικνώνονται, λόγω της δραματικής μείωσης του αγγελιόσημου, που έχει φθάσει σε οριακό σημείο! Και μάλιστα, όταν η ανεργία στον Κλάδο μας σκαρφάλωσε επίσημα στους 670 και ανεπίσημα στους 1200!

Εμείς, θα συνεχίσουμε, όπως πάντα, να ενδιαφερόμαστε πρώτα για τα προβλήματα των συναδέλφων και μετά για επισκευές και ανακαινίσεις,που κοστίζουν πολύ ακριβά στην ΕΣΗΕΑ.

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ανοιχτή Επιστολή της Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ

Επιστολή Πρωτοβουλίας Συμβασιούχων ΕΡΤ

Σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με τις ανανεώσεις των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), η “Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ” επισημαίνει τα ακόλουθα:

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να ακολουθήσει πιστά το πλάνο της προηγούμενης Διοίκησης για την περικοπή των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου κατά 50%. Κι αυτό χωρίς να προηγηθεί κάποια ουσιαστική προσπάθεια για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι, αλλά υπακούοντας στις πολιτικές της λιτότητας των μνημονίων οι οποίες αυξάνουν συνεχώς την ανεργία και οδηγούν σε αδιέξοδο. Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι η μη ανανέωση του συνόλου των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,!
προκαλεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία της ΕΡΤ, το μέγεθος των οποίων θα φανεί στην πλήρη έκταση του στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον ότι οι κραυγαλέες ελλείψεις που παρατηρούνται ήδη στο παραγωγικό και μάχιμο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πρακτικές που επιχειρούνται (π.χ υφαρπαγή του 25% του ειδικού τέλους της ΕΡΤ, εργασιακή εφεδρεία), θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του ρόλου της Δημόσιας Τηλεόρασης.

§Η παραπάνω απόφαση, εκτός από το πλήγμα που επιφέρει στο παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, οδηγεί στην ανεργία περισσότερους από 350 συναδέλφους οι οποίοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ και οι οποίοι στο σύνολο τους ανήκουν στις λεγόμενες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά η εταιρική κοινωνική ευθύνη της ΕΡΤ δεν περιλαμβάνει τους ίδιους τους εργαζόμενους της.

§Από τις αρχές του 2012 η “Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ” είχε επισημάνει, μέσω επιστολών (βλ.www.simvasiouxoiert.blogspot.gr) αλλά και συναντήσεων με τη Διοίκηση και την ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι η Π.Υ.Σ που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την ανανέωση του 50% των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.19/9/1852), πέραν του ότι έπληττε συνολικά τα συμφέροντα της ΕΡΤ, έθετε και σοβαρά ερωτηματικά ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε αναφορικά με τις ειδικότητες που είχαν επιλεχθεί προς ανανέωση. Είναι πραγματικά, αξιοπερίεργο πως είναι δυνατόν, τη μια χρονιά να κρίνεται απαραίτητος ένας συγκεκριμένος αριθμός συμβασιούχων για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ και την αμέσως επόμενη χρονιά να “πετάμε” τους μισούς συνάδελφους στο λάκκο της ανεργίας.

§Με λύπη διαπιστώνουμε, επίσης, ότι η πρακτική πρόσληψης «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» συνεχίζει να ακολουθείται με αμείωτο ρυθμό στην ΕΡΤ. Και ενώ, από τη μια, συνάδελφοι οι οποίοι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και έχουν προσληφθεί με απόλυτη διαφάνεια οδηγούνται στην ανεργία, εξακολουθούν, από την άλλη, να υπογράφονται ειδικές συμβάσεις (και συνεπώς ειδικά μισθολόγια) με τελείως υποκειμενικά κριτήρια. Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για προσπάθειες υπογραφής ειδικών συμβάσεων με πρόσωπα που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Θεωρούμε ότι η υπογραφή τέτοιων συμβάσεων θέτει σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως, αποτελούν πρακτικές ενός καταδικασμένου παρελθόντος και ζητάμε για την άμεση κατάργηση τους.

§Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, ο αριθμός των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου που έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα δεν ξεπερνάει τα 300 άτομα, ενώ βάσει της Π.Υ.Σ υπάρχει δυνατότητα για ανανέωση 350 ατόμων. Συνεπώς, θα θέλαμε να ζητήσουμε μια λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία των ανανεώσεων μέχρι σήμερα αλλά και το πλάνο για τις υπόλοιπες θέσεις προς ανανέωση. Σημειώνουμε εδώ ότι η μοναδικές ειδικότητες οι οποίες δεν έχουν ανανεωθεί ακόμη είναι αυτές των Δ.Ε (71 άτομα, Α.Δ.Σ. 1020/24.11.11, Θ.5στ), οι περισσότερες εκ των οποίων, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τις επιλεγμένες προς ανανέωση ειδικότητες.

Διεκδικούμε:

-Να πάψει να υφίσταται το καθεστώς ομηρίας των ΣΟΧ που επιτρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.

-Να ισχύσει το 1+1 σαν άμεση λύση, όπως προβλέπει η ανακοίνωση πρόσληψης, για το σύνολο των συμβασιούχων. Να πραγματοποιηθεί εκ νέου σχετική διαπραγμάτευση με την πολιτική ηγεσία.

-Να καταργηθεί πλήρως το αδιαφανές καθεστώς των Συμβάσεων Ειδικών Θέσεων.

-Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Ζητάμε από τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων στην ΕΡΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ να στηρίξουν και προωθήσουν τα αιτήματά μας.

Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.