Εικόνες από την Ελλάδα «ταξιδεύουν» στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν, στην Αθήνα και στην Κρήτη (Κνωσός), τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», που είναι βασισμένη σε μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, μέρος του οποίου εκτυλίσσεται και στην Ελλάδα.

Την άδεια για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων έδωσε (την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου) το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, «καλωσορίζοντας» έτσι στη χώρα μας και τους ηθοποιούς Βίγκο Μόρτενσεν (γνωστός και από τη συμμετοχή του στην ταινία ο «’Άρχοντας των Δαχτυλιδιών») και Κίρστεν Ντανστ (η οποία έχει αφανιστεί και στις «Ιστορίες της Νέας Υόρκης» του Γούντι ‘Αλεν, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην τριλογία του «Spiderman»).

Την άδεια του Κ.Α.Σ για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στην Ελλάδα έλαβε και η γαλλογερμανική τηλεόραση «ARTE», που – για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ – πήρε την άδεια να κινηματογραφήσει, από τις 14 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Α΄, Γ΄, Ζ΄ και Ι’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το ιδιωτικό δίκτυο «TV Osaka» έλαβε την άδεια του Κ.Α.Σ. για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στην Ακρόπολη, το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά και τον λόφο του Φιλοπάππου. Τα πλάνα θα προβληθούν στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος «Wafu-sohnke-Made in Japan, Found in The World» και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.