Ανακοίνωση της ΕΡΤ για το Euronews και τη Nova / Kρυφτούλι ΕΣΡ με τον ΑΝΤ1 για τον τηλε-τζόγο

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Στα περίπτερα η “Εργασία τώρα”

Αύριο, κυκλοφορεί η εφημερίδα “Εργασία Τώρα”, η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το αναγνωστικό κοινό που αναζητεί εργασία, στην εποχή της σκληρής ύφεσης. Στο εγχείρημα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, Παναγής Γκιόλμας, Ελένη Δελβινιώτη, Διονύσης Ελευθεράτος και Γιάννης Αμανατίδης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Kρυφτούλι ΕΣΡ με τον ΑΝΤ1 για τον τηλε-τζόγο

Αναποτελεσματικό το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό τζόγο

Της Αγγέλας Νταρζάνου

“Φάκελλο” για το τυχερό τηλεπαιχνίδι “Τηλεκύβος”, που προβάλλει ο ΑΝΤ-1 μετά τα μεσάνυκτα, έχει σχηματίσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι.Λασκαρίδης έχουν ήδη κληθεί οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ-1 να δώσουν εξηγήσεις αυτή την εβδομάδα, όμως δεν παρέστησαν, όπως είπαν, λόγω αδειών των δικηγόρων. Η απόφαση έτσι αναβάλλεται.

Το εν λόγω τηλεπαιχνίδι, εμφανίζεται με διάφορες ονομασίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα: “Call 4 Cash”, “Night Quiz”, “Play & Win” είναι μερικά από τα ονόματα με τα οποία εμφανίζεται. Το τηλεπαιχνίδι έχει χαρακτηριστεί από το ΕΣΡ ως “τυχερό παιχνίδι”, αφού η συμμετοχή σε αυτό γίνεται από τους χειριστές της εκπομπής και μάλιστα με τρόπο αθέμιτο, ενώ η επιτυχία δεν εξαρτάται από τις δεξιότητες των συμμετεχόντων. Παράλληλα, οι τηλεθεατές επιβαρύνονται λόγω αυξημένου κόστους της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενώ παραπλανώνται αφού δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για τυχερό παιχνίδι. Σύμφωνα με πρόσφατο νόμο (402/2011) για να προβληθεί τυχερό παιχνίδι από την τηλεόραση χρειάζεται ειδική άδεια από την αρμόδια Επιτροπή ελέγχου και εποπτείας παιγνίων, μετά από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου το ΕΣΡ έχει λάβει 33 καταδικαστικές αποφάσεις, επιβάλλοντας υψηλά μέχρι εξοντωτικά πρόστιμα, μέχρι και 100.000 ευρώ, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας που επιμένουν να προβάλλουν το παράνομο τυχερό παιχνίδι, παρά τα προηγούμενα χαμηλότερα πρόστιμα. Φαίνεται ότι τα κέρδη των σταθμών είναι πολύ υψηλά.

Στον ΑΝΤ-1 το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 80.000 ευρώ για το “ Live Quiz” στις αρχές Ιουλίου. Το κανάλι άλλαξε το όνομα του παιχνιδιού σε “Τηλεκύβος”, πρόσθεσε ορισμένες επεξηγήσεις για τους τηλεθεατές και συνέχισε να το προβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ουσιαστικά ανενόχλητο. Πλέον, στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρέμβει το ΕΣΡ, ενώ το κανάλι “χόρευε” στο τζόγο ένα ολόκληρο καλοκαίρι- και με πολύ υψηλά έσοδα, όπως όλα δείχνουν.

Το ΕΣΡ πρέπει να φροντίσει να έχει αποτελεσματικότητα ,αλλά και “ισονομία” μεταξύ των καναλιών. Είναι κορόϊδα όσοι δεν προβάλλουν Call for Cash ;

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/1.html#more

Ανακοίνωση της ΕΡΤ για το Euronews και τη Nova

Ανακοίνωση ΕΡΤ

Mε αφορμή σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη τηλεοπτική μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος του Euronews από μπουκέτο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ και την επιχειρηματική συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία FORTHNET-NOVA η διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνει τα ακόλουθα:

H EΡΤ ΑΕ είναι ιδρυτικό μέλος του Πανευρωπαϊκού Ειδησεογραφικού τηλεοπτικού οργανισμού Euronews, ο οποίος ιδρύθηκε το 1992 από 10 δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και η ελληνική δημόσια τηλεόραση. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Euronews μεταδίδεται σε 24ωρη βάση σε 11 γλώσσες, το σήμα του μεταφέρεται με 36 δορυφόρους σε 151 χώρες, σε 300 εκατομμύρια νοικοκυριά και 700 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το Euronews αριθμεί σήμερα 21 μετόχους και η ΕΡΤ μετέχει με ποσοστό 0,32% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού. Οι προσπάθειες για την εισαγωγή της Ελληνικής γλώσσας στο πρόγραμμα του καναλιού, από κοινού μάλιστα με το ΡΙΚ, χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 και δεν είχαν καρποφορήσει λόγω υψηλού κόστους. Το εγχείρημα κατέστη δυνατό μόλις πρόσφατα , ως προϊόν πολύμηνων διαπραγματεύσεων ,και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως κόστος για την Ελληνική πλευρά.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ήδη σε ένα από τα «μπουκέτα» της στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, το πρόγραμμα του Euronews στα αγγλικά – όπως και τα προγράμματα άλλων Ευρωπαϊκών καναλιών διεθνούς εμβέλειας – βάσει των προβλεπομένων στο άρθρο 14 παρ.3 του Ν.3592/2007.Αρα δεν έχουν καμιά βάση οι ισχυρισμοί περί «παράνομης χορήγησης επίγειας συχνότητας στο Euronews” , το οποίο απλώς φιλοξενείται στο προαναφερόμενο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.

Εξίσου αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός περί « παράνομης ένταξης του καναλιού υψηλής ευκρίνειας ,ERT HD, στην πλατφόρμα της NOVA” δεδομένου ότι η συνεργασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την εταιρεία Forthnet –NOVA διέπεται από τις διατάξεις του Ν.2328/95 και την ΚΥΑ 21161/2008 –ΦΕΚ Β 1680/20.8.2008. Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες για τη αναμετάδοση των Προγραμμάτων της με όλους τους παρόχους -σήμερα- συνδρομητικής τηλεόρασης, που έχουν αιτηθεί νομίμως τη συνεργασία ( ΟΤΕ TV και Hellas on Line).

Τέλος, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ο ισχυρισμός περί «συγκάλυψης της μη είσπραξης οφειλομένων από τη NOVA στην ΕΡΤ από τέλη χρήσης επίγειων συχνοτήτων». Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ ΑΕ έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την κατάπτωση υπέρ αυτής εγγυητικών επιστολών της ως άνω εταιρείας και θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια απαιτείται για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι/σες,

Σήμερα, Πέμπτη 13/9/2012, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των διοικητικών του ΔΟΛ, με στάση εργασίας και κάλεσμα της ΕΠΗΕΑ, μετά την απόλυση του συναδέλφου μας Ζαννή Γεωργούλη. Στη συνέλευση συμμετείχαν και συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ΔΟΛ και της Multimedia, καθώς και εκπρόσωποι από τα σωματεία μας.

Στη συνέλευση έγινε εκτίμηση της κατάστασης, καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που ο οργανισμός απολύει συνάδελφο χωρίς την επίκληση κανενός “λόγου” -ακόμα και προσχηματικού-, με μόνη τη διεκδίκηση του “διευθυντικού δικαιώματος” να απολύει και μάλιστα δημιουργώντας προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής (και δη στο SAP) και με εμφανώς βάρβαρα κοινωνικά κριτήρια. Μπορεί να σημειωθεί, επιπλέον, ότι πριν λίγους μήνες είχε επιχειρηθεί πάλι απόλυση του συναδέλφου, αλλά πάρθηκε αμέσως πίσω, γιατί ήταν απαραίτητος στην παραγωγή. Απόδειξη ότι στο συγκεκριμένο τμήμα συνεχίστηκαν οι προσλήψεις με «παροχή υπηρεσιών» και μαύρης ανασφάλιστης εργασίας (μαθητείες, κλπ.)! Αυτό δίνει μια διάσταση αντεκδικητικότητας στη νέα απόλυση του συναδέλφου.

Έτσι, με σαφήνεια πρόκειται για απόλυση που είναι -όπως το λένε οι συνάδελφοί μας οι διοικητικοί- “αναίτια, καταχρηστική, παράνομη και στερούμενη κάθε ίχνους κοινωνικής ευαισθησίας”, στα οποία χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και το “ανήθικο”, καθώς είχαν ζητήσει από τον απολυμένο συνάδελφο να “εκπαιδεύσει” νέους συναδέλφους -το οποίο και έκανε. Αυτές είναι πάντως πρακτικές που έχουν εισαχθεί σιγά-σιγά ακριβώς από τα τμήματα τεχνικών και τεχνολογίας και δηλητηριάζουν τώρα όλο τον οργανισμό.

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την “κάρτα ελευθέρας” για τις επόμενες απολύσεις και αναδιαρθρώσεις, που με τόση “άνεση” φημολογούνται στους διαδρόμους (κυρίως για τα περιοδικά, για την ιντερνετική ενοποίηση, κλπ.). Και για αυτό πρέπει να την ακυρώσουμε -και μπορούμε!- ενώ επίσης είναι σαφές ότι δεν αφορά συγκεκριμένα τμήματα ή ειδικότητες αλλά τους εργαζόμενους, όλους μας!
Εκτιμήσαμε επίσης τους φόβους των ανθρώπων, τους κανιβαλισμούς των εργασιακών χώρων, τις πολιτικές εξαθλίωσης των μνημονίων, τις αδυναμίες των συνδικαλιστικών εκπροσωπήσεων. Ωστόσο επίσης εντοπίσαμε το διακύβευμα, που δεν έχει καμία σχέση με “αντικειμενικές” πραγματικότητες, αλλά μόνο με τη φιλοδοξία των επιχειρήσεων γενικά (και της δικής μας ειδικότερα) να μετατρέψουν τους ανθρώπους τους σε απλό “υλικό” χωρίς τις “ακαμψίες” των δικαιωμάτων του ανθρώπου -έως και του δικαιώματος στην επιβίωση.

Από τη σκοπιά αυτήν, διατυπώθηκε η απαίτηση να παρθεί πίσω η απόλυση αυτή αμέσως και, για αυτό, στο μέτρο που ο εργοδότης εξακολουθεί να αρνιέται ακόμα και τη στοιχειώδη συζήτηση, θα πρέπει (πέραν της νομικής διαδικασίας που καλώς θα ξεκινήσει ο θιγμένος συνάδελφος):

– Να γίνουν όλες οι προσπάθειες για γνωστοποίηση στην κοινωνία της εργοδοτικής αναλγησίας, με δημοσιοποίηση των δεδομένων και με οποιουσδήποτε άλλους τρόπους και ακτιβισμούς -όπως με κινητοποιήσεις στις εισόδους του κτιρίου, κλπ.

– Να τεθεί το ζήτημα στο σύνολο των σωματείων του τύπου, για ενιαία δράση με κλιμακούμενες απεργίες, ξεκινώντας αμέσως με 24-ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλο τον οργανισμό (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, ιντερνέτ…). Το διασωματειακό της Δευτέρας θα πρέπει να εξειδικεύσει την αρχική μέρα κινητοποίησης και την κλιμάκωσή της.

Ενωμένοι, με αλληλεγγύη όλων μας, θα νικήσουμε!

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.