Δημοπρασία σταθμών και συχνοτήτων από τράπεζες / Ζητάνε και πάλι παράταση του άρθρου 99 για το Alter!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα των media…

Δημοπρασία σταθμών και συχνοτήτων από τράπεζες

Δύο δημοπρασίες ραδιοφωνικών εταιρειών και συχνοτήτων από δύο τράπεζες Στις 19 Σεπτεμβρίου βγαίνει σε δημοπρασία ο Nitro με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.088.102,33 ευρώ, από τη Eurobank και στις 26 Φεβρουαρίου ο Derti με τιμή 1.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σε συζήτηση για τις παραγωγές στην ΕΡΤ

Μείωση του κοστολογίου ζήτησε από τους ανεξάρτητους παραγωγούς ο Νίκος Σίμος στη συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Τετάρτη. Οι παραγωγοί από την πλευρά τους ζήτησαν να γίνουν επιτέλους αναθέσεις προγράμματος.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Οι “Νέοι Φάκελοι” τον Οκτώβριο 

Τον Οκτώβριο επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες η εκπομπή «Νέοι φάκελοι» στην τηλεόραση του Σκάι, με τους Α. Παπαχελά, Τ. Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Δημοσιογράφοι απλήρωτοι στο “Ριζοσπάστη”

Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες είναι οι δημοσιογράφοι του “Ριζοσπάστη”. Ακόμα και τα κομματικά μέλη έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Πόλεμος Μπόμπολα και Ψυχάρη εναντίον του Βαρδινογιάννη για το «Θέμα»

Νέος πόλεμος στο Mega, για το … «Θέμα». Έξαλλοι είναι ο Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης με το δωρεάν κουπόνι των 4 ευρώ που βάζει το «Θέμα» σε συνεργασία με τη Shell.

Αποδίδουν στην πλευρά Βαρδινογιάννη τη συμφωνία αυτή που θεωρούν πως θα εκτοξεύσει το “Θέμα” καθώς η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη, απαντάει πως δεν έχει επιδοτήσει το κουπόνι του “Θέματος” και η συμφωνία με τη Shell, στην οποία φέρεται να έχει εταιρική συμμετοχή ο Τζίγκερ, είναι απευθείας με την εφημερίδα. Δηλαδή, το “Θέμα”, λένε, πληρώνει εξ ολοκλήρου την αγορά του κουπονιού.

Όμως η καχυποψία μεταξύ των μετόχων του Mega είναι σε υψηλά επίπεδα με δεδομένο πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει ένα δάνειο 21 εκατ. ευρώ στο «Θέμα», με το οποίο εξαγοράστηκε πίσω το 70% της εκδοτικής εταιρείας από τον Πήγασο του Γιώργου Μπόμπολα.

Αν οι δύο πλευρές επιμένουν στη στάση τους, αναμένεται έκρηξη, η οποία προληπτικά έχει την έκφραση της στα ΜΜΕ, τα ρεπορτάζ για το υψηλό κόστος του πετρελαίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σε ένταση η ΠΟΕΣΥ με την ΕΣΗΕΑ

Ένταση ξέσπασε στις σχέσεις μεταξύ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ μετά την απαίτηση ορισμένων μελών του ΔΣ της ένωσης συντακτών να μη δοθούν τα χρήματα της συνδρομής του Πρωτοβάθμιου σωματείου στο δευτεροβάθμιο όργανο, με επιχείρημα τη μείωση των εσόδων.

Η άρνηση αυτή λίγο έλειψε να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ του 6ου και του 4ου ορόφου, όταν τα ίδια μέλη απαίτησαν αρχικά να πληρώσει ενοίκιο(!) η ΠΟΕΣΥ για τη χρήση των γραφείων της στον 4ο όροφο και αργότερα να δώσει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των εξόδων της στην ΕΣΗΕΑ.

Δικαίως η απαίτηση αυτή προκάλεσε οργή στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καθώς αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση Πρωτοβάθμιου σωματείου στην Ομοσπονδία που έχει εκλεγμένα δικά της όργανα.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό, αν και αποφασίστηκε να δοθεί η πρώτη δόση της συνδρομής, ενώ τόσο από την ΠΟΕΣΥ όσο και από ορισμένες παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ έχει ζητηθεί μείωση της καταστατικής ετήσιας συνδρομής, ευθέως ανάλογη με τη μείωση των εσόδων από το αγγελιόσημο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τοποθετήθηκαν για το Βαξεβάνη

Χωρίς απάντηση και σχολιασμό με εξαίρεση τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που ζήτησαν διερεύνηση της υπόθεσης, ακόμη και από το συνδικαλιστικό όργανο των συντακτών, μένουν οι σοβαρές καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για απόπειρα δολοφονίας του. Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε με στοιχεία και γεγονότα τα οποία κατέθεσε στην αστυνομία και τον εισαγγελέα πως δέχθηκε εισβολή στο σπίτι του στην Άνοιξη τα ξημερώματα της Κυριακής. Από την παράθεση των γεγονότων, όπως έγινε στο www.koutipandoras.gr προκύπτει πως από μια σειρά τυχαίων γεγονότων, αποτράπηκε η ενέδρα εναντίον της ζωής του.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ζητάνε και πάλι παράταση του άρθρου 99 για το Alter!

“Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στα δικαστήρια της Αθήνας η αίτηση του πραγματογνώμονα κ. Καταγή με την οποία ζητά να πάρει παράταση για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή του Άλτερ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα”, γράφουν οι εργαζόμενοι του Alter στο μήνυμα του που κυκλοφορεί από mail σε mail και τα social media.

Θυμίζοντας έτσι πως οι ιδιοκτήτες του Alter το κρατάνε ακόμη “ζωντανό”. Την εταιρεία τους δηλαδή, τη συχνότητα δηλαδή, τα όσα αυτά τα δυο μπορεί να τους προσφέρουν σε ισχύ. Το Alter ουσιαστικά έκλεισε. Το Alter χρωστάει εκατομμύρια. Το Alter χρωστάει εκατομμύρια στους εργαζόμενους από μισθούς. Και οι ιδιοκτήτες του θέλουν πάλι παράταση. Να μην τελεσιδικίσει η διαδικασία του άρθρου 99.

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 8.15 το πρωί, στην αίθουσα 12 στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

“Πρέπει να είμαστε εκεί” γράφουν και παρά το γεγονός ότι δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, θα ζητήσουν να πάρει προτεραιότητα η υπόθεση και να εκδικαστεί πριν την προγραμματισμένη στάση εργασίας λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης.

Για τους περισσότερους εργαζόμενους έχει τελειώσει το επίδομα ανεργίας ή τελειώνει για τους τελευταίους τον Οκτώβριο…

Δεν μπορεί να παρατείνεται η αγωνία ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Κρίνεται το μέλλον μας.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα παραταθεί η ομηρία μας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 με την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί 15 μήνες μετά.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να μάθουμε αν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας κα το μαγαζί θα μείνει ανοικτό για να έχουμε δουλειά ή αν θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Η παρουσία όλων των εργαζομένων του Άλτερ και των ανθρώπων που είναι στο πλευρό μας όλο αυτό το διάστημα, κρίνεται επιβεβλημένη

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/99-alter.html#more

Επηρεάζεται ο Ψυχάρης για τα περιοδικά του Βήματος;

– Γιατί απολύθηκε η επικεφαλής του Gourmet

– Το άδειασμα του Παύλου Παπαδόπουλου και οι «νερόβραστες» στήλες

Πυκνώνει το μυστήριο με την τύχη των ένθετων περιοδικών του Βήματος. Το MEN δεν θα κυκλοφορήσει για δεύτερο μήνα, ενώ στην αναμονή βρίσκονται τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στο Donna και το Deco για να μάθουν τις τελικές αποφάσεις του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος φέρεται να έχει αλλάξει πολλές φορές γνώμη το τελευταίο διάστημα για την τύχη των περιοδικών.

Τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι τα τρία έντυπα αν τελικά δεν κλείσουν, θα κυκλοφορούν σε διμηνιαία ή και τριμηνιαία βάση. Οσον αφορά το Gourmet αν και υπήρχαν και για αυτό ανάλογες σκέψεις μετά άλλα τρία περιοδικά τελικά αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια με επαναλανσάρισμα στην αγορά. Μάλιστα ακούγεται ότι για το συγκεκριμένο περιοδικό ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Στ. Ψυχάρης ο οποίος στα τέλη Αυγούστου κάλεσε την επικεφαλής του περιοδικού Νανά Δαρειώτη και της ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους.

Το τεύχος Σεπτεμβρίου βγήκε στον αυτόματο και χωρίς ταυτότητα και αναμένονται τώρα οι ανακοινώσεις για το νέο team, αλλά και την φιλοσοφία που θα έχει. Οσον αφορά το BHMAgazino όπως μαθαίνουμε ο Παύλος Παπαδόπουλος παρά την φιλότιμη προσπάθεια που κάνει για να το ανανεώσει και να το ξαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ενημερώθηκε ότι το ήδη περιορισμένο μπάτζετ για εξωτερικές συνεργασίες περικόπτεται ακόμη περισσότερο.

Να σημειώσουμε ότι μετά τις μηνύσεις που δέχτηκε το περιοδικό για την κριτική σε δημόσια πρόσωπα και ειδικά καλλιτέχνες τα σχετικά σχόλια και στήλες εξαφανίστηκαν ή «αδρανοποιήθηκαν». Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ακούστηκε στη Μιχαλακοπούλου: «Η Αδέκαστη πρέπει να μετονομαστεί πλέον σε…Νερόβραστη».

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_17.html / enimerosi24

Ο νέος ψηφιακός χάρτης σε αριθμούς και διαύλους

Στις 23 Σεπτεμβρίου λήγει η διαβούλευση για τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων στο υπουργείο Μεταφορών με τους ενδιαφερόμενους παρόχους δικτύου και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να τηρούν στάση αναμονής για το επόμενο βήμα της ψηφιακής. Ο νέος χάρτης συχνοτήτων φέρνει τα πάνω-κάτω στην ψηφιακή μετάβαση και επανατοποθετεί τους παίχτες της αγοράς στην τηλεόραση στη σκακιέρα του της σκληρής διαπραγμάτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

(αναδημοσίευση από το digitalTVInfo)

Ο νέος χάρτης συχνοτήτων εναρμονίζεται με τη Συνθήκη της Γενεύης και βγάζει εκτός ραδιοτηλεοπτικού φάσματος τους διαύλους 68 και 69, οπότε το ψηφιακό μέρισμα περιορίζεται στους διαύλους 61 ως 67. Όπως αναμενόταν και όπως είχε αποκαλύψει το Digital TV info, για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων προσδιορίζονται οι δίαυλοι 57 ως 60 στα UHF που ωστόσο δεν θα χρησιμοποιηθούν και οι 4 σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο χάρτης περιλαμβάνει ένα πλήρες λειτουργικό δίκτυο τηλεόρασης που επιτυγχάνει κατά 97% την πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας. Για την εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων προβλέπονται 191 απαραίτητα κέντρα εκπομπής για ολόκληρη την επικράτεια και 84 βοηθητικά ανά περιοχές της χώρας. Έτσι ανά περιφέρεια προκύπτουν έως και 10 ψηφιακοί δίαυλοι για την εκπομπή πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών.

Ο ψηφιακός χάρτης με αριθμούς(από τη μελέτη Αθ. Κανάτα)

Συνολικά η χώρα έχει διαιρεθεί βάσει της ITU GE’06 σε 34 allotments. Σε κάθε allotment δημιουργείται ένα SFN, με εξαίρεση το allotment 31 (Κυκλάδες), όπου δημιουργούνται 2 SFNs. Επομένως, σχεδιάστηκαν συνολικά 35 δίκτυα SFN. Ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός διαύλων (MUX) ανά allotment ήταν 8, όπως είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο από την Υπηρεσία. Ο χάρτης που παραδίδεται έχει SFNs με πλήθος διαθέσιμων διαύλων που κυμαίνονται από 8 ως 11. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν:

– 24 SFNs με 8 διαύλους,

– 6 SFNs με 9 διαύλους,

– 4 SFNs με 10 διαύλους,

– 1 SFN με 11 διαύλους.

Οι δίαυλοι που αποδίδονται στα SFN ακολουθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις εγγραφές της Ελλάδας βάσει της Συνθήκης GE’06, ενώ οι όποιες αποκλίσεις υπάρχουν οφείλονται στη διαγραφή διαύλων λόγω απαίτησης για απελευθέρωση φάσματος (ψηφιακό μέρισμα και άλλες χρήσεις).

Λαμβάνοντας υπόψη και τις εγγραφές των γειτονικών χωρών της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας στη GE’06, ο αριθμός αποδιδόμενων διαύλων στο σύνολο των 35 SFN ανέρχεται στους 297.

Αφετηρία για το σχεδιασμό του χάρτη αποτέλεσαν τα 158 Κέντρα Εκπομπής (ΚΕ) που υπήρχαν στην προηγούμενη μελέτη. Από αυτά τα κέντρα στον νέο σχεδιασμό:

– δεν χρησιμοποιήθηκαν 10 ΚΕ,

– χαρακτηρίστηκαν ως Επικουρικά 7 ΚΕ.

Στην συνέχεια προστέθηκαν νέα ΚΕ, όπου κρίθηκε απαραίτητο για την παροχή κάλυψης. Τα νέα ΚΕ προήλθαν από τη βάση που χορηγήθηκε από την ΕΡΤ Α.Ε. και από τη βάση των σταθμών FM της Υπηρεσίας. Συνολικά, προστέθηκαν επιπλέον 50 Απαραίτητα ΚΕ με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός Απαραίτητων ΚΕ να ανέρχεται σε 191 κέντρα. Συνοψίζοντας έχουμε:

– Τα Απαραίτητα Κέντρα Εκπομπής ανέρχονται στα 191 για ολόκληρη την επικράτεια.

– Τα επιπλέον Επικουρικά Κέντρα Εκπομπής ανέρχονται στα 84 για ολόκληρη την επικράτεια.

– Συνολικά τα ΚΕ ανέρχονται στα 275.

Πίνακας των ψηφιακών διαύλων ανά την Ελλάδα χωρίς το ψηφιακό μέρισμα

Κέντρα εκπομπής / Δίαυλοι :

Έβρος / 25, 32, 35, 46, 47, 50, 51, 54, 56

Πλάκα / 24, 27, 30, 31, 33, 36, 43, 48

Θάσος / 22, 27, 30, 31, 33, 36, 43, 48

Παγγαίο / 26, 28,32, 35, 40, 45, 52, 53

Θεσσαλονίκη / 24, 27, 30, 36, 43, 48, 55, 56

Χαλκιδική / 25, 31, 34, 38, 46, 49, 50, 54

Φλώρινα / 23, 26, 32, 35, 40, 44, 47, 52

Μεταξάς / 25, 28, 29, 33, 39, 41, 50, 54

Ιωάννινα / 24, 25, 30, 31, 34, 39, 52, 54

Θεσπρωτία / 21, 22, 26, 33, 41, 45, 48, 59

Κέρκυρα / 29, 30, 34, 37, 42, 53, 54, 56, 58

Λάρισα / 22, 35, 38, 40, 42, 45, 52, 53

Ακαρνανικά / 23, 27, 28, 32, 39, 43, 46, 51

Βόλος / 21, 26, 29, 37, 41, 44, 47, 51

Καρπενήσι / 24, 26, 29, 30, 36, 37, 47, 49, 50, 54

Αίνος / 21, 22, 33, 36, 45, 57, 59, 60

Πάτρα / 24, 25, 31, 34, 35, 42, 44, 53, 58

Κόρινθος / 26, 29, 41, 43, 47, 48, 51, 56

Αττική 1 / 22, 27, 28, 30, 40, 45, 52, 54

Αττική 2 / 23, 24, 31, 32, 34, 36, 38, 49, 50

Πύργος / 26, 30, 38, 40, 47, 49, 52, 56

Τρίπολη / 21, 23, 24, 28, 42, 45, 50, 60

Ναύπλιο / 33, 35, 39, 44, 53, 55, 58, 59

Καλαμάτα / 29, 31, 32, 37, 43, 44, 48, 51, 53, 55, 58

Σπάρτη / 22, 25, 27, 30, 36, 40, 52, 57

Δυτική Κρήτη / 21, 31, 34, 38, 46, 49, 54, 56, 59

Κεντρική Κρήτη / 24, 25, 37, 39, 41, 44, 55, 57, 58, 60

Ανατολική Κρήτη / 27, 28, 31, 35, 36, 38, 40, 46, 54, 59

Δωδεκάνησα / 21, 24, 26, 32, 37, 39, 41, 42, 43, 56

Κυκλάδες 1 / 26, 29, 37, 41, 43, 46, 48, 55

Κυκλάδες 2 / 23, 32, 33, 42, 47, 51, 53, 56

Σάμος / 27, 31, 34, 35, 36, 38, 44, 50, 52

Λέσβος / 21, 25, 33, 39, 42, 46, 53, 56

Καστελλόριζο / 25, 27, 33, 35, 41, 49, 51, 53

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/blog-post_16.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.