Το νέο πρόγραμμα του Ακροπόλ

theatro_akropol1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οκτώ ολοκαίνουριες παραγωγές για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο

Έντεκα νέες παραγωγές, εκ των οποίων οκτώ ολοκαίνουργιες, άνοιγμα σε δύο επιπλέον θεατρικούς χώρους, τα θέατρα «Βασιλάκου» και «Ροές», δίνουν το στίγμα που ακολουθεί για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2012- 2013, το θέατρο «Ακροπόλ».

«Η παραγωγή υψηλής ποιότητας πολιτιστικών προϊόντων είναι η βασική φιλοδοξία του Ακροπόλ. Σε τέτοιες εποχές κρίσης είναι καλό να επενδύεις στο θέατρο, όταν έχεις πλάι σου άξιους συνεργάτες», είπε ο θεατρικός επιχειρηματίας, Θεοφάνης Κιρκινέζος, περιτριγυρισμένος από σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με αφορμή την παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος για τη σεζόν 2012- 2013.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περσινή πρώτη χρονιά του υπό νέα καλλιτεχνική διεύθυνση, ανακαινισμένου και τεχνικά εξοπλισμένου «Ακροπόλ», κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο, με τέσσερις νέες παραγωγές («Ερωτόκριτος», «Αμάν Αμήν», «Ηλίθιος», «Το μεγάλο μας Τσίρκο») και πληρότητα μεγαλύτερη του 75%.

«Η περσινή χρονιά, μας έδωσε την αίσθηση, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ότι το στοίχημα έχει κερδηθεί… Δεν πρόκειται για υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας, αλλά η τόσο δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος, το τόσο ανώμαλο οικονομικό περιβάλλον, μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε μέσα από τη δική μας δραστηριότητα, όσο το δυνατόν περισσότερο θέατρο. Φέτος, πιστεύω ότι θα καταλάβουμε δυναμικά, ένα σημαντικό κομμάτι του αθηναϊκού θεατρικού χάρτη», ανέφερε ο Θεοφάνης Κιρκινέζος.

Στην κεντρική σκηνή θα δούμε φέτος δύο νέες παραγωγές: Την «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, με τους Αιμίλιο Χειλάκη και Βίκυ Βολιώτη (από τις 5 Δεκεμβρίου) και τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Αρμένη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αριέτα Μουτούση (από τις 6 Μαρτίου). Θα ανέβουν ξανά «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (από τις 10 Οκτωβρίου) και «Ο Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου (25 και 26 Δεκεμβρίου).

Αναφορικά με τις δύο νέες σκηνές, στο θέατρο Ροές, η σεζόν ξεκινά με την επανάληψη της «Ρώσικης Ρουλέτας» που σκηνοθέτησε η Λίλλυ Μελεμέ για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης και θα πάρουν τη σκυτάλη, από τις 9 Νοεμβρίου οι «Καρέκλες» του Ιονέσκο με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και την Όλια Λαζαρίδου, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη. Ενώ, από τις 30 Ιανουαρίου η Έρση Βασιλικιώτη αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο των Κεχαΐδη- Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» σε διανομή που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το «Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς»- μία ελεύθερη θεατρική απόδοση της αλληλογραφίας της Μαργαρίτας Λυμπεράκη προς την κόρη της, Μαργαρίτα Καραπάνου, έτσι όπως την διέσωσε και την εξέδωσε η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο επιτυχημένο βιβλίο της- θα ανεβάσει τον Δεκέμβριο στο θέατρο Βασιλάκου ο Πέτρος Ζούλιας με τη Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παιδική Σκηνή θα φιλοξενήσει τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου (από τις 13 Οκτωβρίου), ενώ στη νεανική σκηνή θα ανέβει «Η Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.. Μία από τις φετινές καινοτομίες του θεάτρου Ακροπόλ, είναι η λειτουργία μεταμεσονύχτιας σκηνής, στην οποία θα παίζεται ο «Frankenstein Junior» του Μελ Μπρουκς, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.