Συνάντηση με τον Μακρόν ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες  αλλά και πρόγευμα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα και αυριο στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας,ενω στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής. Στο Παρίσι σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βραβευθεί από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique), βραβείο με το οποίο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Κατά την επίσκεψή του και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος το οποίο θα γυρίσει την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της Γαλλικής Δημοκρατίας, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγευμα εργασίας το πρωί της Πέμπτης, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. Μεταξύ αυτών η IBM, η HSBC France, η AIRBUS και η Emirates.

Αύριο Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμάνουελ Μακρόν. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά και το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Παρίσι:

08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale.

10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique).

13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων.

18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).
Ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού.
Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.