Σύλληψη 58χρονου για αρχαιοκαπηλία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για αρχαιοκαπηλία συνελήφθη 58χρονος στην Πάτρα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 37 αρχαία αντικείμενα των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή του σπιτιού του 58χρονου, 37 αντικείμενα και, συγκεκριμένα, αρχιτεκτονικά μέλη αμφορέων, επιτύμβιων στηλών, αγαλματιδίων, καθώς και διάφορα άλλα τμήματα γλυπτών, τα οποία ήταν φτιαγμένα από μάρμαρο, μόλυβδο, πέτρα και πηλό.

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση αρχαιολόγου της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κατατάσσονται χρονολογικά στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συλληφθείς εμπλέκεται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας ή αν έχει επαφές με άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων.

Εναντίον του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.