Ο υφ. Περιβάλλοντος για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ / Σοκ οι απώλειες του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο υφ. Περιβάλλοντος για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ

Για απόφαση που δεν παραβιάζει, αλλά εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στην καταβολή του 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ υπέρ του «Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ» (ΛΑΓΗΕ).

Ο κ. Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουΐκ, δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να διασώσει το Ταμείο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «ώστε να μην καταρρεύσει η αγορά ενέργειας και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι για να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις στον καταναλωτή. Δεν επιβαρύνει κανέναν η καταβολή του 25%, ούτε τον πολίτη, ούτε την ΕΡΤ. Δεν πρόκειται για χαράτσι», τόνισε ο υπουργός, σημειώντας πως η ΕΡΤ θα καλύψει το ποσοστό αυτό με την αναδιοργάνωση που επιχειρείται.

«Μοναδικός μας γνώμονας είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα ο κ. Κουΐκ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «τσεκουρώνει» την ΕΡΤ προκειμένου να την καταντήσει «Ολυμπιακή» και να την πουλήσει έναντι πινακίου φακής και έκανε λόγο για κλοπή 75 εκατ. ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών που δίνονται στην ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.ert.gr/kiononia/item/21967-O-yf-Periballontos-gia-to-antapodotiko-telos-ths-ERT-kai-ton-LAGHE

Κουβέλης: Αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση για το αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο

Με αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στον Τύπο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το γραμματέα της Οργάνωσης Δημοσιογράφων του κόμματος, Μάκη Διόγο, τονίζοντας την ανάγκη ρύθμισης του αγγελιόσημου στο Διαδίκτυο.

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος, ο Πάνος Σόμπολος, μέλος του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γιώργος Μυλωνάς, η πρόεδρος της ΠΟΕΠΤΥΜ, Χριστίνα Ζαμπέλα και η αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ Όλγα Μπατή.

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τύπο, με κύρια αναφορά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο, το αγγελιόσημο και τα ασφαλιστικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση για το αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι στη διαδικασία ανακεφαλαίωσης πρέπει να υπαχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ανέφερε ότι οι καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κατατίθενται σε τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίζουν την αναγκαία τοκοφορία. «Είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newpost.gr

Σοκ οι απώλειες του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Τα στοιχεία που κατέθεσε στο μεταξύ η Τράπεζα της Ελλάδος στη Βουλή μετά από την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου που δείχνουν πως η ονομαστική αξία της περιουσίας των ταμείων που ήταν κατατεθειμένη μέσω του Κοινού Κεφαλαίου στην κεντρική τράπεζα μειώθηκε κατά 8,3 δισ. Ευρώ, είναι σοκαριστικά και για τους τομείς του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Μόνο από το «ΕΤΑΠ ιδιοκτητών-συντακτών» από το επενδεδυμένο κεφάλαιο ύψους 300.636.149,79 χάθηκαν 126.531.268,12 ευρώ και η αξία του είναι 174.104.881,67 ευρώ. Από τον τομέα ΕΤΑΠ τεχνικών Θεσσαλονίκης από 128.171.434, 48 ευρώ, χάθηκαν 53.944.591,01 ευρώ και υπάρχουν μόλις 74.226.843,47 ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Καταγελίες της ΕΣΗΕΑ: “Απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, με μαγνητοσκοπημένο υλικό”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με κοινοποίηση στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας:

«Κύριοι,

Ενόψει της γενικής απεργίας στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, που έχουν προκηρύξει οι συνεργαζόμενες Ενώσεις για τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΗΕΑ), σας ενημερώνουμε για τα εξής, που περιήλθαν σε γνώση μας:

Ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, πρόκειται να θέσουν σε λειτουργία απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, καθώς προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε να προβάλλουν κατά τη διάρκεια της απεργίας υλικό, ενημερωτικού περιεχομένου, το οποίο θα είναι πρωτογενές, πλην όμως μαγνητοσκοπημένο. (Σημειωτέον ότι κάτι τέτοιο έχει πράξει στο παρελθόν ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ).

Με την ενέργεια αυτή καταστρατηγείται και υπονομεύεται ο σκοπός της απεργίας μας, καθώς η προκήρυξη της απεργίας αφορά τόσο στη μη παροχή υπηρεσιών από τους απεργούς όσο και στην μη μετάδοση δημοσιογραφικού έργου.

Επιπλέον, όμως, η ενέργεια αυτή είναι παράνομη, καθόσον αντιβαίνει στους κανόνες, που παγίως τηρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για την ενημέρωση του κοινού, αφού αποτελεί ουσιαστικά εξαπάτηση των θεατών, ότι πρόκειται για άμεση ενημέρωση ενώ δεν είναι τέτοια.

Θεωρούμε ότι από την πλευρά σας πρέπει να προβείτε αμέσως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Στρατής Λιαρέλης Γενικός Διευθυντής στον ΑΝΤ1TV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοινώνει ότι ο Στρατής Λιαρέλλης, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στον ΑΝΤ1TV, διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού.Ο Στρατής Λιαρέλλης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στελέχη στην ελληνική τηλεόραση και στο παρελθόν είχε αναλάβει κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Βρέθηκε στον ΑΝΤ1TV από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του σταθμού και είχε καθοριστική συμμετοχή στην εδραίωση του στην ελληνική τηλεοπτική αγορά.

«ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» στην ΝΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κάθε μέρα στις 10.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Λίνα Κλείτου, θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές για ό,τι «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Η καθημερινή δίωρη ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ επιστρέφει ανανεωμένη και βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, με θέματα από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα, αλλά και με ζωντανές συνδέσεις με τους ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Παρουσίαση: Λίνα Κλείτου, Φάνης Παπαθανασίου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουράντη, Νίκος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας, Σπύρος Δαγκλής
Παραγωγή: Γεωργία Μαράντου

Sport και business νέο site στο αέρα

Στον αέρα του Διαδικτύου βρίσκεται από σήμερα το http://www.sportandbusiness.gr/ από ομάδα δημοσιογράφων και διευθυντή το δημοσιογράφο Χρήστο Τσατσαρώνη. ”Η ενημέρωση δεν έχει σύνορα. Και δεν πρέπει να αγνοεί βασικούς τομείς της αγοράς, υπό την ευρύτατη έννοια και διάστασή τους. Επιχειρούμε το «δύο σε ένα». Και στις Business το βλέμμα μας και στα Σπορ.

Για το εγχείρημα και τους στόχους του γράφουν πως το “Το «Sport and Business» (συνοπτικά «S&B») έρχεται κατ’ αρχήν να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της αθλητικής βιομηχανίας, η οποία αποσπασματικά και μόνον απασχολεί τα ΜΜΕ στο σύνολό τους, παρ’ ότι γύρω της διακινούνται δισ. ευρώ, δολάρια, γιεν, ρούβλια, γουάν κ.λπ.

Για τη συνέχεια στο http://www.sportandbusiness.gr/index.php?

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Mε πτώση αλλά πρώτοςο Real FM

Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας με 11,3% παραμένει ο Real το διάστημα 20.08.-16.09.2012, χάνοντας 3 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα. Ο Σκάι, είναι δεύτερος με 10,9% και ο Μελωδία στην τρίτη θέση με 9,7%. Με 8% ο Δίεση στο 7,4% ο Nova Σπορ FM όπως και ο Ρυθμός, με 7,1% ο KISS FM , και στο 7% ο RED , και ο DJ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στην Frontstage πέρασε ο PLAY 88,9

Στο πλαίσιο του στόχου της να αποτελέσει μία νέα ισχυρή παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο, η ψυχαγωγική εταιρεία FRONTSTAGE Α.Ε. ανακοινώνει σήμερα 20.09.2012 την εξαγορά του ραδιοφωνικού σταθμού PLAY 88,9 FM από τον Όμιλο ΣΚΑΪ.

Έχοντας ολοκληρωμένη άποψη για τα μουσικά δρώμενα, η πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος της Frontstage, κ. Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, προτίθεται να στηρίξει ενεργά τη σύγχρονη μουσική σκηνή δίνοντας βήμα σε ό,τι πιο ζωντανό αυτή διαθέτει σήμερα, μέσα από τον καταξιωμένο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7, το μουσικό κανάλι iConcerts Greece, (που ήδη βρίσκεται σε πλατφόρμες όπως αυτές του ΟΤΕ TV, της ON Web TV, και σε connected devices), μέσα από τη διοργάνωση και προώθηση συναυλιακών εκδηλώσεων, και τώρα επίσης μέσω του PLAY 88, 9 FM.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22662#more-22662

Στο κόκκινο το Studio ATA

Στο κόκκινο βρίσκονται τα οικονομικά του Studio ΑΤΑ παρά τις πληρωμές που αναμένονται από το Mega για τις τηλεοπτικές παραγωγές που είχαν παραδοθεί. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του στούντιο ΑΤΑ για το 2011 η λειτουργία της εταιρείας καθίσταται αμφίβολη αφού τα ιδία κεφάλαια της εταιρείας κατέστησαν αρνητικά και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής τους νόμου 2190/1920. Επίσης δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά η εταιρεία για τις χρήσεις 2007-2011. Οι ζημιές προ φόρων για το περασμένο έτος ανέρχονται σε 1.903.372,71 έναντι 367.468,88 ευρώ το 2010. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχονται σε 14.490.193,52 ευρώ.

Το στούντιο ΑΤΑ έχει απαιτήσεις από πελάτες, μεταξύ αυτών το Mega, ύψους 8.592.169,66 ευρώ. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της απασχόλησης προσωπικού. Ενώ το 2010 το ΑΤΑ απασχολούσε 53 άτομα, 29 μόνιμο προσωπικό και 24 με σύμβαση ορισμένου χρόνου, το 2011 οι εργαζόμενοι ανέρχονταν μόλις σε 29, 13 με μόνιμη σχέση εργασίας και 16 με σύμβαση. Η στάση τηλεοπτικών παραγωγών τη φετινή σεζόν δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην εταιρεία η οποία προχώρησε και σε νέες απολύσεις προσωπικού.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22675#more-22675

Επικοινωνούν με εξώδικα οι ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ

Στο κόκκινο παραμένουν οι σχέσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με την ΕΣΗΕΑ. Η ένωση συντακτών που δεν συζήτησε ακόμη σε συνεδρίαση του ΔΣ τον έλεγχο στις κινήσεις για τα αποθεματικά, απέστειλε εξώδικο στις 6 Σεπτεμβρίου με το οποίο “διαμαρτύρεται” γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ δεν απέστειλε τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί με τρεις επιστολές της τον περασμένο Ιούλιο.

Με το εξώδικο ζητείται εγγράφως στοιχεία για όλες τις ενέργειες που έγιναν που έγιναν για την προστασία των αποθεματικών, να χορηγηθεί κάθε αντίγραφου των εγγράφων της αλληλογραφίας με την τράπεζα της Ελλάδας, αντίγραφο του ένδικου μέσου- αγωγής, αίτησης ακύρωσης ή άλλου που έχει ασκηθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί το ταμείο από το “κούρεμα”. Στο εξώδικο ζητούνταν ακόμη η ηχογράφηση των πρακτικών από τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 23 Ιουνίου καθώς και τα πρακτικά των αποφάσεων του ΔΣ για την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων από 3% σε 6%.

Τέσσερις μέρες μετά το εξώδικο, την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της edoeap.gr τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης και τις απαντήσεις της διοίκησης στα ερωτήματα που ακούστηκαν σε αυτήν για όλες τις ενέργειες της στο μείζον θέμα των αποθεματικών του ταμείου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις συμβαίνουν στη σκιά που ρίχνει η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την τραπεζική κίνηση των κεφαλαίων του ΕΔΟΕΑΠ πριν και μετά το PSI.

Το «Π» έχει στη διάθεση του την επίμαχη επιστολή της Τράπεζας η οποία φυσικά οχυρώνεται για τις δικές της ενέργειες πίσω από τον μνημονιακό νόμο για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Κοινωνικού Κεφαλαίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22677#more-22677

Η Τράπεζα της Ελλάδας για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

Η Τράπεζα της Ελλάδος στην επιστολή της υποστηρίζει πως μετά από σχετικό έλεγχο στις «απολήψεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ που διέθετε σε πιστωτικό ίδρυμα.

Επομένως τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη πάγιων και τακτικών αναγκών οι οποίες καλύπτονταν ούτως ή άλλως από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των λογαριασμών ταμειακή διαχείρισης που διατηρεί σε πιστωτικό ίδρυμα». Στη συνέχεια παρουσιάζεται η συμμετοχή του ΕΔΟΕΑΠ στο Κοινό κεφάλαιο μετά τις 9 Μαρτίου. Τα επενδυμένα κεφάλαια ανέρχονταν σε 115.312.441,47 και μετά την ολοκλήρωση του PSI στις 12 Μαρτίου, εκτιμήθηκαν σε 59.097.624,42 ευρώ. Μετά τις απολήψεις από 19 Μαρτίου ως 23 Απριλίου και την απόδοση των προσόδων του Α΄εξαμήνου η τρέχουσα αξία της μερίδας την 7η Άγουστου ήταν 10.312.271,57 ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδας υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο χαρακτήρας των διαθεσίμων κεφαλαίων και να αντιμετωπιστούν ως «καταθέσεις» λόγω των όσων ορίζει ο νόμος 2469/1997. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του εν λόγω νόμου, οι τυχόν αναλήψεις δεν συνιστούν «αναλήψεις λογαριασμών» αλλά ρευστοποιήσεις μέρους(ή του συνόλου) της μερίδας των φορέων στο Κοινό κεφάλαιο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ατομικές συμβάσεις στον ΑΝΤ1

Νέος γύρος μειώσεων αποδοχών για τους τεχνικούς και στον ΑΝΤ1. Η ΕΤΙΤΑ καλεί τους τεχνικούς να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις καθώς εκτός από τις μειώσεις αποδοχών, καταργούνται τα θεσμικά δικαιώματα τους

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέα παράταση στην δίκη του ALTER

Σήμερα (19/09/2012) επρόκειτο να εκδικαστεί στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, το αίτημα που είχε καταθέσει ο δικαστικός διαμεσολαβητής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του ALTER στο άρθρο 99, Γ.Καταγής, για παράταση ενός ακόμη μήνα στις «ανύπαρκτες» διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Δυστυχώς, ο δικαστής που βρισκόταν στην έδρα εκείνη την στιγμή, αν και είχε το ελεύθερο από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων να δικάσει επείγουσες υποθέσεις (λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών), δεν δέχτηκε τον χαρακτηρισμό του επείγοντος για την συγκεκριμένη υπόθεση και ανέβαλλε την δίκη για τις 10 Οκτωβρίου. Έκρινε δηλαδή, ότι οι οικογένειες των 700 εργαζομένων του καναλιού, που μόνο αυτές ξέρουν πως επιβιώνουν όλο αυτό το διάστημα, μπορούν να περιμένουν άλλες 20 μέρες, την στιγμή που τα επιδόματα επίσχεσης πολλών έχουν ήδη τελειώσει και άλλων τελειώνουν τον Οκτώβριο.

Μια υπόθεση κοροϊδία, τόσο από την πλευρά της διοίκησης του σταθμού, όσο και από την δικαιοσύνη, η οποία επιτρέπει να παραμένει ανοιχτή η διαδικασία για την υπαγωγή στο άρθρο 99 εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όταν ο νόμος ορίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 3 μήνες. Μια ημέρα πριν την δίκη, ο κ.Καταγής είχε αποστείλει επιστολή στην νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κ.Σαλαβράκου, ενημερώνοντας την πως στην διάρκεια της δίκης θα παρουσίαζε και το περίφημο σχέδιο «εξυγίανσης» του καναλιού, καθώς και το τι πρόκειται να γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ωστόσο , μετά την αναβολή της δίκης, ο ίδιος υποστήριξε ότι το σχέδιο δεν το πήρε από την διοίκηση της εταιρείας επειδή δεν έγινε η δίκη, ενώ ο πρόεδρος του δ.σ του ALTER κ.Γκότσης, αγνοούσε την ύπαρξη οποιουδήποτε σχεδίου και την ύπαρξη «μεσσία» θεσμικού επενδυτή.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, μάταια προσπαθούσαν να ρωτήσουν τους Γκότση και Καταγή για το τι μέλλει γενέσθαι. Έξω από τα δικαστήρια, από το πρωί υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λες και οι εργαζόμενοι έδωσαν αφορμή για επεισόδια. Στις 10 Οκτωβρίου πάντως, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να απαιτήσουν από το δικαστήριο να μην δώσει άλλη παράταση στο κανάλι και ο σταθμός είτε να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του με τους εργαζόμενους για να ενταχθεί στο άρθρο 99, είτε να πτωχεύσει, για να απελευθερωθούν από την ομηρία τα περίπου 700 άτομα που μέχρι πέρυσι δούλευαν εκεί.

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Νέα απέργια στον όμιλο Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των συναδέλφων μας, ενώ αθετεί και τις υποσχέσεις τμηματικής εξοφλήσεως εντός ορισμένου χρόνου, που η ίδια έδωσε. Επιπλέον, προβαίνει σε πράξεις εχθρικές προς τους εργαζόμενους εξαγγέλλοντας μειώσεις στις (μη καταβληθείσες καν) αποδοχές τους.

48ωρη απεργία στην “Αυριανή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων και

Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Η ΕΣΗΕΑ ενοικιάζει καταστήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καλεί όσους ενδιαφέρονται για τη μίσθωση δύο καταστημάτων ιδιοκτησίας της, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο του Μεγάρου επί των οδών Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου 21, στην Αθήνα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Η ανακοίνωση αφορά:

1. Το γωνιακό κατάστημα με δύο εισόδους, Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου 21, συνολικής επιφάνειας 110 τ.μ., ήτοι 55 τ.μ. ισόγειο και 55 τ.μ. υπόγειο.

2. Το κατάστημα, που είναι όμορο του πρώτου, επί της οδού Βουκουρεστίου 21, συνολικής επιφάνειας 54 τ.μ., ήτοι με ισόγειο 27 τ.μ. και υπόγειο 27 τ.μ.

3. Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα να ενοικιαστούν και τα δύο καταστήματα μαζί, ως ενιαίος χώρος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν έως και την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, κλειστές προσφορές με τις προτάσεις τους, προς τη Γραμματεία της Ενώσεως (Διεύθυνση: Ακαδημίας 20, 10671 Αθήνα, Τηλ.: 210-3675400).

Σημειώνεται ότι:

Οι όποιες αναγκαίες εργασίες των καταστημάτων βαρύνουν τον μισθωτή, μετά από έγκριση της ΕΣΗΕΑ.

Η χρήση των καταστημάτων θα πρέπει να είναι συμβατή με τον χαρακτήρα του Μεγάρου και την ιστορία της ΕΣΗΕΑ και αυτό αποτελεί δικαίωμα του εκμισθωτή.

Στην περίπτωση μεσολάβησης μεσιτικών γραφείων, η αμοιβή τους βαρύνει εξ ολοκλήρου τον μισθωτή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.