Η ΤτΕ δείχνει ποινικές ευθύνες στον ΕΔΟΕΑΠ / Σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ, στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η ΤτΕ δείχνει ποινικές ευθύνες στον ΕΔΟΕΑΠ

Κόλαφο για τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί επιστολή της Τράπεζα της Ελλάδος προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, καθώς προκύπτει ότι η διοίκηση του οργανισμού δήλωσε αναληθώς ότι τα χρήματα που άντλησε από τη ρευστοποίηση της μερίδας στο κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών ταμείων θα κάλυπταν πάγιες και τακτικές ανάγκες του ταμείου. Ειδικότερα, στην επιστολή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει «… ο ΕΔΟΕΑΠ προέβη από τις 19/3/2012 έως και τις 23/4/2012 σε πέντε διαδοχικές ισόποσες απολήψεις, συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες όμως λόγω της πτωτικής τάσης των τιμών των νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου επέφεραν κεφαλαιακές απώλειες στα επενδεδυμένα κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ. Κατά δήλωση των αρμοδίων του ΕΔΟΕΑΠ, τα ποσά των απολήψεων θα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ταμείου. Επισημαίνεται ωστόσο ότι, μετά από σχετικό έλεγχο στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΔ 2616/2009 της ΤτΕ, προέκυψε ότι οι ανωτέρω απολήψεις ποσού 25 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ που διέθετε σε πιστωτικό ίδρυμα (σ.σ. στην Εθνική). Επομένως τα ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη πάγιων και τακτικών αναγκών οι οποίες καλύπτονταν ούτως ή άλλως από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των λογαριασμών ταμειακής διαχείρισης που διατηρεί σε πιστωτικό Ίδρυμα».

Ποινικές ευθύνες

Η διαπίστωση του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος προβλέπεται από τη νομοθεσία μεταφράζεται σε ποινικές ευθύνες για τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, αφού παρανόμως ρευστοποίησε τη μερίδα του στο κοινό κεφάλαιο, καθώς διέθετε τα απαιτούμενα κεφάλαια να καλύψει τις ανάγκες του το ταμείο. Επιπλέον, με τις πράξεις της ζημίωσε με τεράστια ποσά τους ασφαλισμένους καθώς κατέγραψε ζημία της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ που δεν θα κατέγραφε αν δεν ρευστοποιούσε τη μερίδα πριν τη λήξη των ομολόγων που υπήρχαν στη μερίδα της. Σημειωτέον ότι η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και ότι το κοινό κεφάλαιο είναι καταθετικός οργανισμός. Είναι όμως προφανές ότι δεν συγχωρείται άγνοια του νόμου, δεδομένου ότι το ταμείο διαθέτει και έγκριτους νομικούς συμβούλους που είναι άγνωστο αν ερωτήθηκαν από τη διοίκηση Σπανοπούλου.

Αναλήψεις 75 εκατ. ευρώ και επιτόκιο προθεσμιακών

Πέραν αυτού, από τους πίνακες που περιλαμβάνει η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος προς την ΕΣΗΕΑ προκύπτει ότι στις 16/10/2009 η ονομαστική αξία των επενδύσεων του ΕΔΟΕΑΠ στο κοινό κεφάλαιο ήταν 190,35 εκατ. ευρώ, και μετά από μπαράζ απολήψεων της διοίκησης Σπανοπούλου στις 9 Μαρτίου 2012 το ποσό είχε υποχωρήσει στα 115,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ανεξάρτητα από το κούρεμα, μέσα σε περίπου 2,5 χρόνια επί διοίκησης Σπανοπούλου αναλήφθηκε από το κοινό κεφάλαιο το αστρονομικό ποσό των 75 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τον πίνακα με τα διαθέσιμα που ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο ΕΔΟΕΑΠ προκύπτει ότι στις αρχές του καλοκαιριού διατηρούσε προθεσμιακό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 34,7 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4%, όταν την ίδια στιγμή για ποσά της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ το επιτόκιο που έδιναν οι τράπεζες ήταν άνω του 6%. Προκειμένου να γίνει σύγκριση αρκεί να δοθεί στη δημοσιότητα πόσα χρήματα διατηρούσε σε προθεσμιακούς λογαριασμούς η ΕΣΗΕΑ την ίδια περίοδο και με τι επιτόκιο. Και σε κάθε περίπτωση είναι άγνωστο με ποια διαδικασία και με τι είδους διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε το επιτόκιο του 4%.

Πηγή: http://www.axiaplus.gr/article/18660/poinikes-eythynes-gia-edoeap-deixnei-h-tte/

Σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ, στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας

Σε ενημερωτική συνάντηση καλεί το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τους συνταξιούχους και εκπροσώπους των ΜΜΕ την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι. Και την ίδια ώρα θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πιθανώς με θέμα ΕΔΟΕΑΠ.

Στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας για τους χειρισμούς του ταμείου στο ζήτημα των αποθεματικών ύψους 115.312.441,47 προ PSI, οι σχέσεις μεταξύ ΔΣ ασφαλιστικού οργανισμού και ένωσης συντακτών βρίσκονται στα όρια τους. Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην ΕΣΗΕΑ προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά, κυρίως η ρητή αναφορά της “Κατά δήλωση των αρμοδίων του ΕΔΟΕΑΠ, τα ποσά των απολήψεων θα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ταμείου. Επισημαίνεται ωστόσο ότι, μετά από σχετικό έλεγχο στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΔ 2616/2009 της ΤτΕ, προέκυψε ότι οι ανωτέρω απολήψεις ποσού 25 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ που διέθετε σε πιστωτικό ίδρυμα (σ.σ. στην Εθνική).

Επομένως τα ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη πάγιων και τακτικών αναγκών οι οποίες καλύπτονταν ούτως ή άλλως από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των λογαριασμών ταμειακής διαχείρισης που διατηρεί σε πιστωτικό Ίδρυμα».

Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ είχε αποστείλει εξώδικο και ο ΕΔΟΕΑΠ απάντησε επίσης με εξώδικη διαμαρτυρία κατηγορώντας την ένωση συντακτών πως λέει ψέμματα.

Την ίδια ώρα ακόμη περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί το υπόμνημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς τον εισαγγελέα στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στα ερωτηματικά της γενικής συνέλευσης (φωτο δίπλα). Είναι σαν ολόκληρο το ΔΣ της ένωσης συντακτών να ξέχασε μεμιάς τι ακριβώς έγινε στην επεισοδιακή γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου και να αποδέχεται-όπως και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ- πως μετά την αποχώρηση της προέδρου δεν υπήρξε καμία διαδικασία.

Εκτός πια κι αν τα μέλη του ΔΣ κρατάνε αυτά τα ερωτηματικά μόνο για τη “συνδικαλιστική τους μάχη” με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στο εν λόγω υπόμνημα προς την πταισματοδίκη του 30ου προανακριτικού τμήματος η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται η επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά διατυπώνονται ερωτηματικά για τη στάση της ίδιας της τράπεζας αφενός και αφετέρου για την τακτική του ΕΔΟΕΑΠ μετά το “κούρεμα” του “Κοινωνικού Κεφαλαίου”.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι όπως μαθαίνουμε πως υπάρχουν εισηγήσεις για νέες περικοπές στις παροχές υγείας.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5609.html#more

Εξώδικο στον Π. Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ διαμαρτύρονται έντονα με εξώδικη δήλωσή τους προς τον Πέτρο Κυριακίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κυριακίδη για την αντεργατική και προκλητική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει.

Ο Όμιλος εξακολουθεί να μην καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», το ραδιοφωνικό σταθμό « FLASH» και την ιστοσελίδα «espressonews . gr». Επιπλέον, δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις των Σωματείων για μία συνάντηση την ίδια ώρα που με ανακοίνωσή του προανήγγειλε περαιτέρω μείωση των αποδοχών με το πρόσχημα διαρθρωτικών αλλαγών και επικαλούμενος την Π.Υ.Σ 6/28.2.2012.

Στο εξώδικο επισημαίνεται, ότι η παραπάνω Π.Υ.Σ κρίθηκε αντισυνταγματική με την υπ΄αρίθμ. 24/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής και ως εκ τούτου είναι άκυρη, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και δεν μπορεί ο κ. Κυριακίδης να την επικαλείται ως άλλοθι των αντεργατικών και προκλητικών ενεργειών του.

Οι Ενώσεις δήλωσαν προς τον κ. Κυριακίδη, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα μείωσης των αποδοχών πολύ δε περισσότερο, όταν γι’ αυτή τη μείωση γίνεται επίκληση αντισυνταγματικών διατάξεων.

Συνεχίζεται η επιστροφή των τέως στην ΕΡΤ

Επιστρέφει στην ΕΡΤ αναδρομικά η Χρύσα Αράπογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ .Με απόφαση του ΔΣ (18.09.2012) επιστρέφει από τις 29 Ιουνίου 2012, έχοντας διατηρήσει τη μισθωτή της θέση. Δηλαδή, όπως συμβαίνει και με άλλους βουλευτές της …ΕΡΤ, λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών, αλλά διατηρούν τη θέση εργασίας τους στην εταιρεία.

Με το ποσό των 3.500 ευρώ μικτά λαμβάνει θέση συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΤ FM και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Γιώργος Αντωνίου, με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22722#more-22722

Επιπλέον ειδικοί σύμβουλοι στην ΕΡΤ

Και ο Παύλος Παπαδημητρίου και η Μάγδα Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ. Και οι δύο δημοσιογράφοι ανεβαίνουν στην ΕΡΤ, σε θέσεις ειδικών συμβούλων, με τον πρώτο να επιστρέφει στην παρουσίαση της “Αθλητικής Κυριακής”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στις φυλακές Δομοκού ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης

Στις 30 Ιουλίου ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, που οδήγησε στο λουκέτο την «Εξέδρα των Σπορ» στις 21 Μαρτίου, καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη πέντε χρόνων για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ (!). Αρχικά νοσηλεύτηκε με διάφορες προφάσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία χωρίς να μπαίνει στη φυλακή. Αργότερα συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, οδηγήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα αλλά η στεφανιογραφία ήταν «καθαρή».

Στις 3 Αυγούστου μπήκε στο Αιγινήτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ένα 24ωρο μετά επικαλέστηκε τάσεις αυτοκτονίας και μεταφέρθηκε στο Αττικό, και από εκεί στο Θριάσιο. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ο γνωστόν στη δημοσιογραφική πιάτσα ως «Μισέλ» μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσει την ποινή του.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της «Εξέδρας των Σπορ» προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάστηκαν και αναμένεται η απόφαση.

Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail: presssakias@gmail.com

Πηγή: http://pontarisma.gr/?p=14408

Έθνος: Εθελουσία ή απολύσεις!

Επανήλθε, παρά την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας, ο Φώτης Μπόμπολας. Αυτή τη φορά, έστειλε μήνυμα στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι είναι πολλοί.

Και ότι καλό είναι, τρεις- τέσσερις από κάθε τμήμα, να αποφασίσουν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς». Σε διαφορετική περίπτωση- του είπε, θα αποφασίσει ο ίδιος ποιοι θα απολυθούν. Ταυτοχρόνως, στους διαδρόμους του κτιρίου της
Μεταμόρφωσης, κυκλοφορεί η (εφιαλτική) φήμη για νέα μείωση μισθών κατά 10%!

Θα έχουν ακριβύνει φαίνεται τα… σαλέ στο Γκστάαντ και στο Ζερμάτ.

ΧΡΑΝ

Πηγή: http://newpost.gr/post/156042/etheloysia-i-apolyseis-sto-ethnos/

Πρόστιμα από το ΕΣΡ

Αρκετά υψηλά πρόστιμα αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Super TV νομού Κορινθίας για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Αιγαίο TV.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε το Συμβούλιο στο ΤΟP Channel νομού Κοζάνης, καθώς μετέδωσε ενημερωτικά δελτία κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, ενώ δεν είναι ενημερωτικός σταθμός.

Τέλος, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στις 9/1/2012, ενώ σύσταση επιβλήθηκε στον ίδιο σταθμό για διαφήμιση οζονοθεραπείας.

Πηγή: http://newpost.gr/post/156217/epivoli-prostimon-apo-to-esr/

Easy 97,2! ο ΑΝΤΕΝΝΑ FM!

Σε …easy 97,2 μετονομάστηκε ο ΑΝΤΕΝΝΑ FM! Τόσο …εύκολα ο ΑΝΤ1 μειώνει την ιστορία του…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Η “Εργασία Τώρα” στα περίπτερα και

Κυκλοφόρησε το προπερασμένο Σάββατο και η εφημερίδα «Εργασία Τώρα» αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η «Εργασία Press Εκδοτική ΕΠΕ” με εταίρους του, Δήμητρα Ποταμιάνου-Παγώνη, Χριστίνα Δελβενιώτη, Διονύση
Ελευθεράτο και Στέλλα Μικράκη. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 34.950 ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Νέα εφημερίδα ετοιμάζει ο Γ. Φιλιππάκης;

Προς την έκδοση κουτσομπολίστικής εφημερίδας κινείται ο Γιάννης Φιλιππάκης, βλέποντας την πορεία της «Espresso», η οποία πλέον δεν κυκλοφορεί όλες τις μέρες της βδομάδας. Η ιδιοκτησία της «Espresso» δεν καταβάλει εγκαίρως τις όφειλες και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί 3 μήνες προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Στις 10 Οκτωβρίου η απόφαση για το Alter

Παράταση ως τις 10 Οκτωβρίου πήρε η υπόθεση του Alter στο πλαίσιο της τελικής δικαστικής απόφασης για το άρθρο 99. Η εκδίκαση της αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών για τις 10 Οκτωβρίου. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή υπάρχει αίτημα να δοθεί και νέα παράταση στη διαδικασία εξυγίανσης ενώ η εταιρεία ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ πως προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση εξόφλησης των χρωστούμενων στους εργαζόμενους.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Η ΕΡΑ στην Κομοτηνή

“Ναι, αλλά λένε ότι είναι άνθρωποι”! Η άποψη αυτή διατυπώθηκε όχι από στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αλλά από δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής σε μια συζήτηση για τα στρατόπεδα προσωρινής κράτησης μεταναστών. Αν το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο εκπέμπει τέτοια μηνύματα, αναρωτιόμαστε αν έχει αλλάξει η εξωτερική πολιτική της χώρας απέναντι στον Αραβικό Κόσμο, ή αν τα ΜΜΕ της χώρας και ορισμένοι εκ των δημοσιογράφων τους, έχουν αποφασίσει πως δεν είναι σε ισχύ οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, για τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων. Η ΕΡΤ, των πολλών διευθυντών και συντονιστών προγραμμάτων ΕΡΑ, θα δώσει κάποια απάντηση;

Διαβάστε εδώ http://www.pheme.gr/article.aspx?id=5344 το άρθρο του Κώστα Χατζίδη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ερώτηση Παπαδήμουλη για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης ερωτά, μεταξύ άλλων, ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας, πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι το έσοδα του Δημοσίου από αυτές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

– Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών, Μεταφορών

– Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Θέμα: Καθεστώς λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας

Εδώ και 20 περίπου χρόνια με την ευθύνη και την ανοχή των διαδοχικών κυβερνήσεων, το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραμένει αρρύθμιστο. Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν σε καθεστώς προσωρινής νομιμότητας, με άδειες που ανανεώνονται κάθε τόσο, χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες.

Αυτή η προνομιακή εν πολλοίς παραχώρηση δημόσιου αγαθού προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες τηλεοπτικών μέσων εθνικής εμβέλειας επί ζημία των δημοσίων εσόδων και ευρύτερα του δημόσιου συμφέροντος, «ανταλλάσσεται» εδώ και χρόνια με την υποστήριξη προς κόμματα και πρόσωπα του δημόσιου βίου που συντηρούν αυτό το άναρχο και αυθαίρετο καθεστώς.

Δεδομένου ότι:

• Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 3578/2010 απόφαση του ΣτΕ οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι παράνομες και αντισυνταγματικές,

• Η παραχώρηση αδειών λειτουργίας και συχνοτήτων μέσω διαγωνισμών προβλέπεται και στο Μνημόνιο 2 (κεφ. 4 Διαρθρ. μεταρρυθμίσεις, σελ.158-159 αγγλική έκδοση)

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

• Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας;

• Πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές;

• Πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι το έσοδα του Δημοσίου από αυτές;

• Ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και της οριστικής αδειοδότησης στο τέλος του 2013; Αν ναι, ποια συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει; Αν όχι γιατί;

Ο ερωτών βουλευτής

Δ. Παπαδημούλης

3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, συμμετέχοντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους απαιτούν:

Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.

Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.

Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα καλύψουν και θα προβάλουν τις απεργιακές εκδηλώσεις των Συνδικάτων κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους.

5ώρη στάση εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 όλων των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα δημοτικά ραδιόφωνα, τις Ενώσεις, τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχοντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους απαιτούν:

• Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.

• Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

• Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

• Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.

• Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

• Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

• Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

• Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

• Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

• Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κάλεσμα στη γενική απεργία για τους  Τεχνικούς-επιμελητές-διορθωτές

Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία αύριο 26 Σεπτεμβρίου καλούν σωματεία και φορείς στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής. (παρακάτω αναρτώνται τα πλήρη καλέσματα από τον ΣΜΕΔ και την ΕΤΕΚΤ)

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε για τηνΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων του «νέου Μνημονίου».

Η ΣΥνέλευση ΒΑσης ΤΕχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (ΣΥ.ΒΑ.ΤΕ.Κ.Τ.) καλεί όλους & όλες στην γενική απεργία 26/9/12 & ώρα11. 30 στο Μουσείο. Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι του χώρου, έχοντες και μη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έλληνες και μετανάστες, όλοι μαζί!

Κάλεσμα – συγκέντρωση – διαμαρτυρία από την ΕΤΕΚΤ.

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για την πανεργατική πορεία στην Αθήνα

Τετάρτη 26/9, 11 π.μ.

Πύλη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων),

μπροστά στο πανό του Συλλόγου

Για τρίτο συνεχή χρόνο, όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας που δεν συμμετέχουμε αντικειμενικά στην άνωθεν «διαχείριση» της καπιταλιστικής κρίσης βαλλόμαστε αδυσώπητα από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας»: εσωτερικοί και εξωτερικοί εργαζόμενοι, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και ακόμα πιο αδύναμες, χρονίως περιθωριοποιημένες κοινωνικές κατηγορίες (μετανάστες, εκπορνευόμενες γυναίκες), αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια ολοένα πιο βάρβαρη επίθεση στους όρους της ζωής μας, από τα στοιχειώδη εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα μέχρι το φυσικό μας περιβάλλον. Ταυτόχρονα, επιχειρείται με κάθε τρόπο να μας επιβληθεί ένας κυνικά σχεδιασμένος κοινωνικός αυτοματισμός που θα στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, σε μια κατ’ εξοχήν φασιστική αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, «εσωτερικών εχθρών» και «ενόχων» για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Ας κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά: η διακρατικά ελεγχόμενη, πλέον, εργοδοτική τρομοκρατία των συντριπτικών μέτρων των «Μνημονίων», σε συνδυασμό με τη διαρκώς εντεινόμενη «επίσημη» καταστολή και την –πρωτόγνωρη εδώ και δεκαετίες στον δυτικό κόσμο– συντονισμένη παρακρατική δράση αυτόκλητων «ταγματασφαλιτών» και πατενταρισμένων έμμισθων τραμπούκων, μας δείχνει καθαρά τον «ένοχο» της ελληνικής τραγωδίας. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, το καπιταλιστικό, αναδιαρθρώνεται και εξαπολύει έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο οι παραδοσιακές στρατιωτικές συγκρούσεις δεν είναι παρά τα πιο αιματηρά επεισόδια και η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα μόνο θέατρο των μαχών. Οι πολέμαρχοι δεν θα σταματήσουν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ισπανία, ούτε πουθενά αλλού, μέχρι το αντίπαλο στρατόπεδο –εμείς– να γίνει τόσο φτωχό και υπάκουο όσο επιτάσσει η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν χωρούν πολλά λόγια. Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών δεν θα σταματήσει να ενώνει τις δυνάμεις του με όλες και όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, για την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων, για τη συλλογική απόκρουση της λαίλαπας. Είναι καθήκον μας.

Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη γενική υποτίμηση της ζωής μας

Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο

ΕΤΕΚΤ

Καλούνται όλοι οι Συνάδελφοι από το Ακρόαμα Θέαμα. Ημέρα Γενικής Απεργίας να παραβρεθούν στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία στις 26/9/2012,έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού Μπουμπουλίνας 20.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. Η συμμετοχή μας είναι καθοριστική διότι: Ο Πολιτισμός είναι ακέφαλος, η Ανεργία καλπάζει , οι Μαυραγορίτες δαμάζουν και ρημάζουν τα κεκτημένα…

Τα προβλήματα είναι πολλά και μας αφορούν όλους. Αυτή η Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία είναι κάλεσμα προς όλους τους Επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού τομέα, μέλη της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. και μη μέλη …

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 11 .00 πμ.

Να δηλώσουμε ότι είμαστε – ήμαστε Εδώ. Σας περιμένουμε όλους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς . Το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.

Νέα 48ωρη απεργία στην “Αυριανή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, 27 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων και

Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.