Κρήτη: Κείμενο με 117 υπογραφές εναντίον Κασσελάκη

4381041
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Το κείμενο των 117 από την Κρήτη έχει ως εξής: Οι παρακάτω υπογράφουσες και υπογράφοντες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, καταθέτουμε τη δυσαρέσκειά μας για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανησυχία μας για την Αριστερά στην Ελλάδα.Το Κείμενο συνυπογράφουν Σταθάκης και Ξανθός

Είναι πολύς καιρός τώρα που οι πολιτικές και οργανωτικές επιλογές του κόμματος έχουν απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές και καταστατικές του αρχές. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας, από τις ανακοινώσεις, τις πολιτικές πρωτοβουλίες, τις κοινοβουλευτικές πρακτικές και τη λειτουργία των οργάνων.

Εν τω μεταξύ με μία κοινή δήλωσή τους η Εφη Αχτσιόγλου  ο  Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης παίρνουν αποστάσεις σχετικά με τις αποφάσεις  Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συντάσσονται με τις απόψεις στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ που η «ομάδα Αχτσιόγλου» παίρνει δημοσίως θέση για τα τεκταινόμενα. Οι τρεις επιχειρούν να μην οξύνουν την αντιπαράθεση, εκφράζοντας τη «σιωπηλή πλειοψηφία» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που παρακολουθεί τον καταιγισμό των εξελίξεων χωρίς να συντάσσεται είτε με την νέα ηγεσία, είτε με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Οι τρεις ζητούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος – προφανώς για να συζητήσει το ζήτημα των διαγραφών – ωστόσο σχεδόν όλοι οι υπό διαγραφή είναι μέλη της. Ωστόσο, η νέα ηγεσία του κόμματος ανήγγειλε ότι ο κ. Κασσελάκης συγκαλεί για την Πέμπτη το Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο ελέγχει. 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.