Η απάντηση του ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΑ / Έδιωξαν 350 συμβασιούχους στην ΕΡΤ και διορίζουν πολυθεσίτες

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η απάντηση του ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΑ

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η παρούσα Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επέλεξε τον εμφυλιοπολεμικό δρόμο αντί της συναδελφικής συνεργασίας στον αγώνα ζωής και θανάτου που δίνει καθημερινά και αποδεδειγμένα για την προστασία και διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, η Διοίκηση του Οργανισμού, μαζί με όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία τηςχώρας μας.

Μας προκαλεί κατάπληξη και αλγεινότατη εντύπωση τόσο η μορφή όσο και το περιεχόμενο της αποσταλείσας προς τον Οργανισμό εξώδικης δήλωσης. Είναι λυπηρό και καταδικαστέο το γεγονός ότι στρέφεστε ενάντια στον ίδιο σας τον εαυτό, το Ταμείο μας! Κι αυτό, ενώ υπάρχει σωρεία στοιχείων που κραυγάζουν την αλήθεια, καθώς ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων, με τις απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών πρόσφατα, αποκαλύφθηκε περίτρανα η τραγική αλήθεια για τη ΛΕΗΛΑΣΙΑ των Αποθεματικών όλων των Ταμείων, την οποία πρώτη και μόνη κατάγγειλε από το 2011 η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ!

Και το κάνετε: με ατεκμηρίωτες καταγγελίες σε επιστολή/ανακοίνωσή σας (26/7), με δικαστικά εξώδικα

εντυπωσιασμού και αναληθούς περιεχομένου (7/9), υποκριτικές επιστολές και υπόμνημα προς τις εισαγγελικές αρχές (11/9)!!! Δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο γιατί, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεστε, ουδέποτε το Δ.Σ. του
ΕΔΟΕΑΠ στράφηκε εναντίον των 4 αδελφών Ενώσεων και φυσικά δεν θα το κάνει ούτε τώρα, από σεβασμό στον ιστορικό θεσμό που εκπροσωπείτε. Για λόγους νομικής προστασίας των συμφερόντων όλων των ασφαλισμένων μας και μόνο, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να σας στείλουμε με δικαστικό επιμελητή αυτή την επιστολή ως απάντηση στην από 7-9-2012 Εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση και Διαμαρτυρία σας.

Σε ό,τι αφορά στα έωλα επιχειρήματα και ερωτήματα που θέτετε στο εξώδικό σας, η απάντησή μας είναι μια και απόλυτη: ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ! Επιπρόσθετα, έχουμε εγγράφως και άμεσα απαντήσει σε όλες τις επιστολές σας (19/7, 23/7, 29/8), πλην μίας που κρίθηκε από το Συμβούλιο μας συκοφαντική (Αρ.Πρ.2111/26-7-2012).

Από τις 2 Ιουλίου σας έχουμε εγγράφως καλέσει να ορίσετε, σε συνεργασία με τις άλλες 3 Ενώσεις του κλάδου, Ανεξάρτητη Ελεγκτική Αρχή για τον Έλεγχο της Διαχείρισης των Αποθεματικών μας.

Με την υπ.αρ.πρ.284/25-7-2012 επιστολή μας σας καλέσαμε σε συνάντηση, στην οποία μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθε πληροφορώντας μας (26-7-2012) ότι ”προσφεύγει στον Εισαγγελέα”, ο οποίος, όμως, είχε, ήδη, κινήσει αυτεπάγγελτη διαδικασία από τις 21-6-2012! Σε αντίθεση με εσάς, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ απάντησε ρητά και ξεκάθαρα σε όλες τις επιστολές που μας έχετε στείλει έως σήμερα, τις μοναδικές, άλλωστε, στη θητεία σας.

Συνημμένη θα βρείτε λίστα επιστολών που σας έχουμε απευθύνει την τελευταία 2ετία για πολύ σοβαρά θέματα χωρίς ούτε μία φορά να απαντήσετε.

Κυρίες και Κύριοι,

Συμπορευτήκαμε μαζί σας στο κοινό αγώνα για το Αγγελιόσημο και την Ασφάλιση των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο, για το Αγγελιόσημο των ισολογισμών, για την άρνηση του PSI, για την καταγγελία της ληστρικής δήμευσης των Αποθεματικών μας.

Ειδικότερα:

• Συντάξαμε και πληρώσαμε την ολοσέλιδη καταχώριση σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και με τη δική σας υπογραφή

για την καταγγελία στον ελληνικό λαό του «κουρέματος» και της δήμευσης του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου.

• Παρουσιάσαμε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία όλων των αδελφών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, τις καταγγελίες μας και την αλήθεια για το PSI.3

• Ορίσαμε νομικούς υπερασπιστές, έγκριτους νομικούς και ζητήσαμε από όλες τις Ενώσεις να κάνουν το ίδιο. Είστε η μόνη Ένωση που δεν το έκανε!

• Αποδεδειγμένα κινήσαμε και κινούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την υπόθεση των Αποθεματικών.

• Σας κρατήσαμε διαρκώς ενήμερους για όλα! Σας καλέσαμε να μας ελέγξετε κι εσείς προσποιήστε τους ανενημέρωτους, προκειμένου να δικαιολογήσετε την απραξία σας

Επιχειρείτε να κατηγορήσετε, μέχρι συκοφαντίας, εκείνους που αποδεδειγμένα αγωνίζονται για τη διαφύλαξη του παρόντος και του μέλλοντος του Οργανισμού. Αντί να σταθείτε δίπλα στον ΕΔΟΕΑΠ, τορπιλίζετε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του, τη δύναμη και την ενότητά του! Ζητάτε εισαγγελική συνδρομή ώστε να ελεγχθεί η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για δήθεν παραλείψεις, λάθη, παράβαση καθήκοντος ή και… απιστία (!) και στέλνετε εξώδικο γιατί δήθεν δεν σας παραδίδουμε τα πρακτικά!

Είχαμε από τις 28 Ιουνίου δεσμευτεί για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, όπως και πράξαμε (www.edoeap.gr). Γνωρίζατε από έγγραφό μας ότι θα σας παραδοθούν στις 10/9, αλλά σπεύσατε να στείλετε… εξώδικο στις 7/9, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Σας τα παραδίδουμε και παρακαλούμε να αναρτηθούν και στο Διαδικτυακό σας τόπο. Θεωρούμε περιττό ακόμη και να διαψεύσουμε ότι:

• Αποφασίσαμε αύξηση της εισφοράς από 3% σε 6%!

• Σχεδιάζουμε την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ!

• Μηχανορραφούμε με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την ένταξη ακόμη 20.000 εργαζόμενων στο Ταμείο μας!

Τίποτε από τα παραπάνω τα οποία ισχυρίζεστε δεν συμβαίνει. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, συνεργαστήκαμε πάντα με όλες τις διοικήσεις όλων των Ενώσεων, σας παραδώσαμε ΚΑΙ τον Ιούλιο ΟΛΑ τα στοιχεία για ΟΛΕΣ τις ενέργειές μας που στόχο είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ, την προστασία του ασφαλιστικού του κεφαλαίου και τη διαφύλαξη της νομικής του υπόστασης ως ΝΠΙΔ.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, να μη συνεχίσετε τον πόλεμο με λάθος εχθρό και να συντονιστείτε με τις άλλες 3 αδελφές ενώσεις για τον αδιάβλητο έλεγχο στη διαχείριση των Αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ.

Τέλος, δηλώνουμε δημόσια ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη σωτηρία του Ταμείου, διασφαλίζοντας με κάθε νόμιμη ενέργεια τη βιωσιμότητα και το ανθρώπινο πρόσωπό του στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Η υπεύθυνη διαχείριση είναι όρος ζωής για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ακόμη, όμως κι αν δεν σταθείτε δίπλα μας σ’ αυτό τον αγώνα, εμείς θα συνεχίσουμε!

Για ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, υγιείς και ασθενείς και φυσικά τους οικογένειές τους, μέσα στην κρίση και μετά από αυτήν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ, Γεν.Γραμματέας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, Ταμίας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, Πρόεδρος ΤΥΠ
ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ,
ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ,
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ,
ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΦΤΣΗΣ, Μέλη ΔΣ

Έδιωξαν 350 συμβασιούχους στην ΕΡΤ και διορίζουν πολυθεσίτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,

Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία της τρόικας και της συγκυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας με τα μέτρα που ετοιμάζουν, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος όλων των ΜΜΕ. Έχοντας εξασφαλίσει την αμέριστη υποστήριξη των ιδιωτικών συγκροτημάτων με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την απειλή της απόλυσης, ο επόμενος στόχος τους είναι η ΕΡΤ, την οποία θέλουν να μετατρέψουν σε φερέφωνο της χυδαίας φιλομνημονιακής προπαγάνδας τους, φιμώνοντας όποια φωνή αντίστασης ή διαμαρτυρίας θα μπορούσε να ακουστεί.

Τις τελευταίες μέρες, εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είδαμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας το σχέδιο αυτό, χωρίς το παραμικρό πρόσχημα.

Ένας ολόκληρος στρατός από «προθύμους», αδρά αμειβόμενους, προσλήφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε διευθυντικές θέσεις ή σε θέσεις «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» ή «Ειδικών Συμβούλων», για να εκτελέσουν την αποστολή αυτή.

Τα χρωστούμενα γραμμάτια, τις μέρες αυτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης που υφάρπαξε την εξουσία εξαπατώντας το λαό, έχουν πολλαπλασιαστεί επί τρία. Έτσι, στην ΕΡΤ και σε όλους τους δημόσιους Οργανισμούς, χρειάζονται κιάλια για να βρεθεί κάποια θέση που να καλύπτεται από κάποιον που διαθέτει έστω και τα στοιχειώδη προσόντα, αφού το μοναδικό πλέον κριτήριο είναι η θητεία στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ.

Μετά από απίστευτες και πρωτοφανείς παλινωδίες με διορισμούς, απομακρύνσεις, επαναδιορισμούς των ίδιων ανθρώπων γιατί δεν τα έβρισκαν στη μοιρασιά, βρήκαν τις τελικές ισορροπίες τους αφού προηγουμένως είχαν μοιράσει τις θέσεις του ΔΣ και των Γενικών Διευθυντών ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Αρχικά έδειξαν μια προτίμηση στο διορισμό αποτυχημένων (και μη εξαιρετέων) πολιτευτών της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Έτσι, ονόματα γνωστά μας από το παρελθόν μαζί με νεότερα φυντάνια, εμφανίστηκαν σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή και παρελαύνουν μπροστά μας με ύφος καταχτητή.

Αντί να αξιοποιήσουν το προσωπικό της ΕΡΤ και έχοντας διώξει 350 χαμηλά αμειβόμενους και σκληρά εργαζόμενους συμβασιούχους, συνέχισαν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος διορίζοντας «δικούς τους» υψηλόμισθους σκηνοθέτες μαζί με πειθήνιους και ορκισμένους στο μνημόνιο πολυθεσίτες δημοσιογράφους. Λίγο πριν κάποιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ των 700 € (αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι) είχαν εξαναγκαστεί να παραιτηθούν από part time δουλειές σε delivery και Super Market, που έκαναν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, για να μην είναι διπλοθεσίτες!

Όπου υπήρχε διαφορετική φωνή τη φιμώνουν δια της μεθόδου της αποδόμησης και της σκόπιμης απαξίωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Πρωινή Ενημέρωση, μια ενημερωτική ζώνη, που επί εποχής των αλήστου μνήμης Λυριτζή – Οικονόμου είχε ένα κόστος (μόνο για τους παρουσιαστές) που άγγιζε τις 800.000 € το χρόνο!!! Την παρέλαβαν οι Αρβανίτης – Κατσίμη και με το ένα εικοστό του προηγούμενου αντίστοιχου κόστους κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, της προσέδωσαν κύρος και διπλασίασαν την τηλεθέαση. Ανταμείφθηκαν με την διάλυση της τετράωρης ζώνης τους και τον περιορισμό τους σε δίωρη εκπομπή και μάλιστα σε γερμανικό νούμερο, δηλαδή 6-8 το πρωί!

Τελειώνει ο Σεπτέμβρης και κρατάνε σε αβεβαιότητα οποιαδήποτε αξιοπρεπή ή βραβευμένη εκπομπή υπήρχε στην ΕΡΤ. Ο «Εξάντας», το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», «Το κουτί της Πανδώρας», «Η μηχανή του χρόνου» αναμένουν στο ακουστικό τους, γιατί η ενημέρωση της ΝΕΤ είναι απασχολημένη να δίνει εντατικά μαθήματα τηλεόρασης στον ανεπίδεκτο μαθήσεως γόνο πρώην υφυπουργού της ΝΔ…

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, πρώτα ξεφτιλίστηκε από τις δηλώσεις του Κεδίκογλου στο Βήμα FM ότι εκείνος επέλεξε το νέο Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, όταν λίγες μέρες πριν στη Βουλή διακήρυσσαν από κοινού ότι θα κόψουν τον «ομφάλιο λώρο» της ΕΡΤ με το Μαξίμου (εδώ γελάνε). Μετά, δεν βρήκε να πει κουβέντα για την υπεξαίρεση του 25% του ανταποδοτικού τέλους (75 εκατομμύρια €) που της επεφύλασσε ως έκπληξη αντί «προίκας» η συγκυβέρνηση για να το δώσει ως «μπόνους» στους «επιχειρηματίες» του ΛΑΓΗΕ, οι οποίοι μέσα σε 1,5 χρόνο είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν μαύρη τρύπα 400 εκατομμυρίων € στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας!

Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν νέες προσλήψεις «προθύμων» με παχυλούς μισθούς…

Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να επαναφέρουν το διαβόητο «θεσμό» των Εντεταλμένων Συμβούλων γιατί έχουν κι άλλα ανεξόφλητα γραμμάτια…

Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τους διαγωνισμούς προμηθειών με αναθέσεις σε εταιρείες ημετέρων…

Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να «χαρίσουν» ακίνητα της ΕΡΤ ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη…

Θα παρακολουθούμε κάθε βήμα τους.

Θα αποκαλύπτουμε εν τη γενέσει της, όποια ενέργειά τους στρέφεται κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κατά του δημόσιου χρήματος.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την υλοποίηση κάθε τέτοιας ενέργειας.

Αυτό το ένοιωσαν ήδη και οι ίδιοι οι «πρόθυμοι», από την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε, κατά τις πρώτες μέρες τους στην ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ΕΡΤ

26 Σεπτεμβρίου 2012

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ’ αριθμ. 1056 συνεδρίασή του (Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Αποφάσισε την πρόσληψη της κυρίας Γεωργίας Πασπαράκη, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους, ως Ειδικού Συμβούλου σε ζητήματα επικοινωνίας και διαχείρισης θεμάτων συνεργασίας με την EBU.

2. Αποφάσισε την τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 1037/03.04.12 (Θ.27ο) Α.Δ.Σ., σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών για την αξιολόγηση – σύναψη Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου. Ειδικότερα, ενέκρινε:

Την αντικατάσταση του Διευθυντή Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών ως μέλους της Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης, από τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλο και τον ορισμό του ως Προέδρου αυτής.

Την ανάθεση στην Επιτροπή Επιλογής-Αξιολόγησης του ελέγχου των ενστάσεων κατά της υπ’ αριθμ. 1051/23.08.12 (Θ.1α,β,γ,δ&ε) Α.Δ.Σ.

Την ανάθεση στην επιτροπή του έργου της ανακατανομής των κενών θέσεων που προέκυψαν ή προκύπτουν κατά τη διαδικασία, αναλόγως προς τις ανάγκες της εταιρίας.

Ενέκρινε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του υπ’ αριθμ 1487/12 ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και την προμήθεια 495 υπηρεσιακών συνδέσεων και αποφάσισε τη διενέργεια ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού με το ίδιο αντικείμενο.

Ενέκρινε κατ’ αρχήν την ανανέωση των εκπομπών «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» και «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 27». Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. θα αποφασίσει για τον ακριβή αριθμό επεισοδίων των συγκεκριμένων εκπομπών.

Ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ των εργαζομένων της ΕΡΤ για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλο, για τη μεγάλη διεθνή συνεργασία 22 τηλεοπτικών σταθμών απ’ όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ – στο πρόγραμμα «Why Poverty», που στοχεύει στην ανάδειξη των πλευρών της κρίσης και της φτώχειας που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ενέκρινε την απόρριψη των προσφορών των συμμετεχουσών εταιρειών στον υπ’ αριθμ. 1467/12 ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου στη διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως (πλην Ευρώπης), λόγω απόκλισης από τους όρους συμμετοχής στον εν λόγων διαγωνισμό. Παράλληλα, ενέκρινε τον ορισμό δύο στελεχών της εταιρείας, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα τη διαπραγμάτευση για τη σύναψη συμβολαίων με τους νόμιμους εκπροσώπους των συνδρομητικών δικτύων που εκμεταλλεύονται το σήμα της ERTworld, ώστε η ΕΡΤ να εισπράττει το μερίδιό της από τις συνδρομές που καταβάλουν οι συνδρομητές των δικτύων που επιλέγουν το πρόγραμμά της.

Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Αλεξόπουλο για την εξέλιξη της διαδικασίας απορρόφησης των δραστηριοτήτων: του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ΕΟΑ) και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) από την ΕΡΤ, βάσει της ΚΥΑ 23048/2011.

Απέρριψε την αίτηση θεραπείας Ανώνυμης Εταιρείας

10. Ενέκρινε τη συνέχιση της συνεργασίας της ΕΡΤ Α.Ε. με δικηγόρο Αθηνών.

11. Ενέκρινε την ανάληψη της χορηγίας επικοινωνίας και χορηγίας του φετινού (53ου) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

“Προληπτική” δημοσιογράφου για αντιασφυξιογόνο μάσκα

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένας δημοσιογράφος από την εφημερίδα “Εθνος” προσήχθη “προληπτικά” από την αστυνομία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επειδή κατά τον έλεγχο που έγινε στην τσάντα του βρέθηκε αντιασφυξιογόνος μάσκα για το φόβο των χημικών. Είναι μια ακόμη προκλητική κίνηση της αστυνομίας, μετά τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτογράφους σε προηγούμενες διαδηλώσεις, αφού η συγκεκριμένη μάσκα, δεν αποτελεί όπλο, αλλά αμυντικό μέτρο έναντι των χημικών που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σταμάτησε τις εκτυπώσεις ο “Φίλιππος”

Διέκοψε τη λειτουργία της από την Τρίτη 25/9/2012 ηκτυπωτική μονάδα της Βορείου Ελλάδος ”Φίλιππος” (ΔΟΛ, Πήγασος, Μπακατσέλος) και όλες οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης εκτυπώθηκαν στο πιεστήριο της ΙΡΙΔΑΣ στο Κορωπί Αττικής. Για να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες έγκαιρα στη Θεσσαλονίκη το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ ανέλαβε την μεταφορά τους.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Τρίμης: Υπάρχουν δημοσιογράφοι σε pay roll

Η συνέντευξη του Δ. Τρίμη, προέδρου της ΕΣΗΕΑ στο Βήμα 99,5 και το Γ. Παπαχρήστο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε στην τηλεφωνική μας γραμμή. Είναι ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο κ. Δημήτρης Τρίμης, τον οποίο και καλημερίζουμε.

Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Καλημέρα σας, για τι πρόκειται; Γιατί μπαίνω σε Συμβούλιο τώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α, μπαίνετε σε Συμβούλιο. Δυο λεπτά θα σας καθυστερήσουμε μόνο. Για το εξής: Στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι σε pay-roll…

Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Ναι, αυτό έχει προκύψει και από την έρευνα για τη SIEMENS και από την έρευνα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, στα εισαγγελικά έγγραφα, ότι δηλαδή πληρώνονται μέσω εταιριών δημοσιογράφοι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που ζητούν συναλλαγή για έργα του δημοσίου….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είστε σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν σ’ αυτό, δηλαδή πιστεύετε…

Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Απολύτως, απολύτως

Όλη η συνέντευξη στο http://syspeirosi.wordpress.com/2012/09/26/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CE%B4-%CF%84%CF%81/

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/ 

ΕΣΡ: Δέκα χρόνια παραμονής στις ίδιες θέσεις!

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει αν είναι νόμιμη όχι η σύνθεση του ΕΣΡ. Η μελλοντική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στο καθεστώς της ψηφιακής μετάβασης, βρίσκεται σε κίνδυνο από το θεσμικό κενό στο ΕΣΡ, εξαιτίας των αντισυνταγματικών νόμων.

Τρία από τα μελη της έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια και 4 μήνες παραμονής στην ίδια θέση, αν και ο νόμος με τις παρατάσεις προέβλεπε 8 χρόνια και 8 μήνες μετά τη λήξη κάθε θητείας, δηλαδή στη μέγιστη διάρκεια 9 χρόνια και 4 μήνες.

Ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΕΣΡ, δικαστικός , Ιωάννης Λασκαρίδης επικαλέστηκε το νόμο 3979/2011 (Ιούνιος) αναφέροντας πως δίνει παράταση τόσο στη δική του θητεία όσο και του Κ Τσουράκη μέχρι να συνεδριάσει επ. αυτού η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να θέσει το θέμα της αντικατάστασης των μελών στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κομμάτων στη Βουλή!

Όμως η διάταξη αυτή που φέρει την υπογραφή του Τηλέμαχου Χυτήρη, είναι αντισυνταγματική, καθώς έγινε για να θεραπεύσει αλλεπάλληλες απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ. Μάλιστα το Δ Τμήμα , με την 2010/2012 απόφαση παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Συνταγματικού Δικαστηρίου, την διάταξη του νόμου, η οποία δεν πρόβλεπε ανώτατο χρονικό όριο διορισμού των μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Σήμερα η σύνθεση του ΕΣΡ έχει ως εξής: Ιωάννης Λασκαρίδης, αντιπρόεδρος του Άρειου Πάγου επί τιμή, πρόεδρος (ορίστηκε το 2002). Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος (2011) αντιπρόεδρος,. Εύη Δεμίρη δημοσιογράφος (2002), μέλος. Γιώργος Στεφανάκης δικηγόρος (2011) μέλος. Γιάννης Παπακώστας, (καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, (2002) μέλος, Κωνσταντίνος Τσουράκης, δημοσιογράφος , (2005) μέλος Κωνσταντίνος Αποστολάς Δρ Μηχανικός υπολογιστών και Πληροφορικής(2008), μέλος.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5114.html

Κάτι μαγειρεύεται στη ΔΕΠΘΕ…

Δεν έχουν καλά-καλά περάσει δύο μήνες από κείνη την επισήμως ανεπίσημη συνάντηση μελών του προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη σε εστιατόριο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας, προφορικά και ανεπίσημα, ο δημαρχος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε προσωπικό ή μισθολογικές στη ΔΕΠΘΕ, ότι θα εισηγηθεί τη συμπληρωματική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του δήμου και ότι με κάθε τρόπο θα στηριχτούν το δημοτικό ραδιόφωνο και η δημοτική τηλεόραση.

Ήδη οι φήμες και η ανησυχία φουντώνουν, ειδικά ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με καθυστέρηση το 15θημερο του Σεπτεμβρίου και για τις μελλοντικές μισθοδοσίες τους πρέπει να εξασφαλιστεί η συμπληρωματική χρηματοδότηση από το δήμο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του 2013 θα είναι περιορισμένος. Ναι μεν δεν υπάρχει πρόθεση για άλλες απολύσεις, αλλά η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ ως άλλος «σεφ» επιθυμεί το σερβίρισμα των ατομικών συμβάσεων οι οποίες θα προβλέπουν μεσοσταθμική μείωση μισθών 15%-17%. Κι απ’ εδώ και πέρα είναι που οργιάζουν οι φήμες,

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Απλήρωτοι στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική

Στην τελευταία μας ανάρτηση σχετικά με τις εξελίξεις στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» είχαμε χαρακτηρίσει κρίσιμη την Παρασκευή (21/09) για το μέλλον του εκδοτικού συγκροτήματος. Η κρίσιμη Παρασκευή πέρασε, φτάσαμε στο μέσον της επόμενης βδομάδας, σήμερα Τετάρτη οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος απεργούν (κι αύριο Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι) και το μόνο που ουσιαστικά έχει αλλάξει είναι ότι κρίσιμη πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί η ερχόμενη Δευτέρα, 1η του Οκτώβρη.

Εναν μηνα σχεδόν έχει καταφέρει η εργοδοσία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής να κερδίσει πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον τρόπο. Είναι παλιά πρακτική της Σουλοπούλου αυτή: κάθε φορά που στριμώχνεται, κάθε φορά που πέφτει έξω στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις τύχες του συγκροτήματος, και κυρίως κάθε φορά (δηλαδή πάρα πολύ συχνά) που είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, εφευρίσκει τρόπους για να κερδίζει χρόνο. Πότε φταίει η τράπεζα, πότε φταίει το έμβασμα, πότε φταίει ο αέρας, πότε οι πλανήτες, πάντως κάθε φορά κάποιος άλλος φταίει (ποτέ η διοίκηση της ΜΕΕ) και οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν το μισθό τους όταν πρέπει. Ακόμη και αυτόν τον κουτσουρεμένο κατά 30% μισθό, σύμφωνα με τις ατομικές συμβάσεις, που η ίδια η κυρία και το διαβόητο σχέδιο σωτηρίας της («σωτηρία» με ανθρωποθυσίες – περίπου 80 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) επέβαλαν.

Την -τελικά όχι και τόσο κρίσιμη- Παρασκευή που μας πέρασε, στη συνάντηση Σουλοπούλου με τα προεδρεία των ενώσεων,

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Ερώτηση Παπαδημούλη: Πότε θα δοθούν οι άδειες;

Το ζήτημα της ψηφιακής αδειοδότησης επαναφέρει με επίκαιρη ερώτησή του, προς τον υπουργό, Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και υφυπουργό στον πρωθυπουργό , Σ. Κεδίκογλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Οι δύο υπουργοί ερωτώνται για “τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας” και για το αν “πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές;

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάει πως “πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες” και αν “ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και της οριστικής αδειοδότησης στο τέλος του 2013”.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/blog-post_26.html

Νέα 15νθήμερη απεργία στον Alpha 989

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και την προκλητική τους στάση με σωρεία ενεργειών κατά της ΕΤΕΡ και των τεχνικών του ALPHA (πχ συλλήψεις τεχνικών) απαντώντας στις απολύσεις και τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:

1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν (οι 3 από αυτές έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ), επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012 και δύο από αυτούς επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ενώσεώς μας.

2. Να απέχει η διοίκηση του ALPHA από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών.

3. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας. Οι αθρόες απολύσεις των τεχνικών και η χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων ή επισφαλώς εργαζόμενων για το σπάσιμο της απεργίας μας, δείχνει στους ακροατές του εν λόγω ραδιοσταθμού το επίπεδο της ενημέρωσης που προσφέρει.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει να καλύπτει την εργοδοσία και να ενεργοποιήσει πλέον το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας για την πάταξη της αυθαιρεσίας και της κατά συρροή παραβίασης της ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας.

Καλούμε την Ελληνική αστυνομία και την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσουν το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης των βαρδιών ασφαλείας της απεργίας μας την 19η/9ου/2012 και της άρνησης των ανδρών του ΑΤ Παιανίας να μας επιδείξουν την εισαγγελική εντολή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις.

Αυτά προς το παρόν και να είναι σίγουροι οι «διευθυντάδες» συνδαιτυμόνες των «πολιτικοποινικών» ότι θα επανέλθουμε…

15νθήμερη απεργία σε Love και Orange

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας των δύο ραδιοσταθμών στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «ORANGE» και «LOVE» αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ηςΣεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ORANGE» και «LOVE» με αίτημα:

Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών.

Καλούμε την Διοίκηση των ραδιοσταθμών « ORANGE» και «LOVE» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

http://syspeirosi.wordpress.com/2012/09/26/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%
BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CE%B4-%CF%84%CF%81/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.