Η επιστροφή των Εντεταλμένων συμβούλων στην ΕΡΤ! / Χωρίς ελληνικό πρόγραμμα η ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η επιστροφή των Εντεταλμένων συμβούλων στην ΕΡΤ!

Το σχέδιο σαρωτικών αλλαγών στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ από την τριτοκομματική κυβέρνηση δεν ολοκληρώθηκε με τις αποπομπές όλων των γενικών διευθυντών και διευθυντών στον μηχανισμό της εταιρείας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της στήλης επανέρχεται ο θεσμός των «Εντεταλμένων συμβούλων»! Αυτός που είχε στα λόγια, όπως αποδεικνύεται, καταργηθεί από τον υπουργό Πολιτισμού και αρμόδιο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Παύλο Γερουλάνο.

Τα πρόσωπα, δηλαδή ο Γιώργος Χουλιάρας και ο Κώστας Κέκης που κατείχαν αυτές τις θέσεις επί κυβέρνησης Ν.Δ στην ΕΡΤ, μπορεί να καταργήθηκαν. Και μάλιστα εν μέσω σοβαρότατων καταγγελιών και εισαγγελικών παρεμβάσεων για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης. Οι δυο θέσεις εντεταλμένων συμβούλων όμως που προέβλεψε ο νόμος Ρουσόπουλου δεν καταργήθηκαν. Γεγονός που ανακαλύφθηκε στην μεγάλη κυβερνητική επιχείρηση επάνδρωσης της ΕΡΤ με νέα πρόσωπα, κυρίως από τον πολιτικό στίβο.

Έτσι βρέθηκε πως οι θέσεις είναι απλά «κενές»! Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «Π» πολύ σύντομα θα καλυφθούν με δυο ακόμη πρόσωπα, επιλογές από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Πάντα κατά πληροφορίες μας, από την πλευρά της Ν.Δ λέγεται πως τη μια θέση εντεταλμένου συμβούλου στον διευθύνοντα σύμβουλο, θα καλύψει ο πολιτευτής στην Κορινθία Δ. Σαραβάκος. Πρόκειται για το στέλεχος που προοριζόταν να αναλάβει γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη θέση του Νίκου Μιχαλίτση αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και από το κόμμα της Συγγρού.

Ο Δ. Σαραβάκος ανήκει στο τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ από τη δεκαετία του ΄80 αλλά δεν εργάστηκε στο ραδιομέγαρο. Τώρα φαίνεται πως θα επιστρέψει σε αυτό σε ανώτερη θέση από του γενικού διευθυντή. Ο δεύτερος εντεταλμένος σύμβουλος, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και εκεί, κατά πληροφορίες, παρατηρείται συνωστισμός ενδιαφερομένων. Οπότε η ΕΡΤ εκτός από τις αθρόες προσλήψεις συμβούλων σε καθεστώς Π.Ε.Θ έχει να δώσει μισθούς και για εντεταλμένους συμβούλους. Και την ίδια ώρα συμφωνεί στα υπουργικά γραφεία για νέα μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά τουλάχιστον 5% και μείωση των συμβασιούχων κατά 50%.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22812#more-22812

Χωρίς ελληνικό πρόγραμμα η ΕΡΤ

Χωρίς ελληνικό πρόγραμμα παραμένει για 5η η ΕΡΤ. Ενώ οι τουρκικές σειρές σαρώνουν την ιδιωτική τηλεόραση, ούτε και η νέα διοίκηση του Νίκου Σιμου δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναθέσεις ελληνικού προγράμματος και να διασώσει μεγάλες και μικρές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών. Στην καλύτερη περίπτωση η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας που θα είναι σε θέση να μεταδώσει η ΕΡΤ θα είναι εντός του εξαμήνου του 2013.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3628.html#more

Συνεχές ζωντανό πρόγραμμα από την ΝΕΤ

Τη μετάδοση ζωντανού προγράμματος από τις 6.00 το πρωί ως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο για τη ΝΕΤ με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές. Η μετάδοση των αγώνων της Α1 μπάσκετ θα γίνεται από την ΕΤ1, καθώς η πλευρά της ΕΡΤ θεωρεί πως την επόμενη βδομάδα θα επέλθει συμφωνία με την ΕΣΑΚΕ και ξεχωριστά με ΠΑΟ και Ολυμπιακό.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Αδιέξοδο για τις εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών

Σε τρομερό αδιέξοδο βρίσκονται οι εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Δεν λαμβάνουν χρήματα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οπότε και δεν πληρώνουν σκηνοθέτες, σεναριογράφους και ηθοποιούς, για τα επεισόδια που έχουν ήδη μεταδοθεί ακόμη και πριν από 2 χρόνια.

Αλλά και ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν κάποια χρήματα, όπως συνέβη με τα κεφάλαια που άντλησε το Mega και διέθεσε στο Studio ATA, πρώτα εξυπηρετούνται οι τράπεζες. Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί, επηρεάζονται απόλυτα από την ΕΡΤ.

Όσο εκείνη δεν κάνει αναθέσεις, ακόμη και για ντοκιμαντέρ, τόσο η κατάστασή του επιδεινώνεται, αν και επί διοικήσεως Παπαγεωργίου ταγματάρχη οι εξοφλήσεις γίνονταν εντός 3μήνου! Βεβαίως, υπάρχουν και εξαιρέσεις με εταιρείες και ηθοποιούς που επιβιώνουν με όλες τις κυβερνήσεις από το Σημίτη, ως το Σαμαρά!

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/

Η ΕΡΤ για τον Αλέξη Σολομό

Η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Αλέξη Σολομού, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο νεώτερο ελληνικό θέατρο, ως σκηνοθέτης, μεταφραστής, συγγραφέας και θεατρολόγος. Η θητεία του στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ, υπήρξε ένα ευδόκιμο μέρος της πολυετούς προφοράς του στον νεοελληνικό πολιτισμό.

Στο “Ριζοσπάστη” Απλήρωτοι

Παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στο “Ριζοσπάστη”, λίγες μέρες μετά την απόφαση για το κλείσιμο του 902 TV.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

 Στη Multimedia 4 απολύσεις

Κι άλλες απολύσεις στο ΔΟΛ. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν οι απολύσεις 4 εργαζομένων στη Multimedia του ομίλου ΔΟΛ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

24ωρη απεργία στον “Αδέσμευτο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 28 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου 2012 για τους
δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές Μαΐου (εξόφληση), Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Περικοπές στο “Έθνος”

Νέος κύκλος περικοπών για όλους κατά 5% ανακοινώθηκε στο “Έθνος”. Δόθηκε όμως και εναλλακτική …λύση για τους συντάκτες προκειμένου να μην εφαρμοστεί. Να συμφωνήσουν όλοι να περικοπούν κατά 50% όλα τα επιμίσθια που λαμβάνουν όσοι τα λαμβάνουν, για να μη γίνει η μείωση 5% σε όλους τους μισθούς.

Και φυσικά έγινε το σώσε. Η εργοδοσία δείχνει εκτός από τα δόντια της, τη μαεστρία της σε τρόπους απόλυτου διχασμού των εργαζομένων. Μετά τις δεκάδες των απολύσεων, μετά τη “σφαγή” όλων όσων είχαν αγωνιστική φωνή και παρουσία, μετά τις αποχωρήσεις υποχρεωτικά ή οικειοθελώς, μετά την απόλυτη υποταγή που απαίτησαν και έλαβαν οι μεγαλοπαράγοντες δημοσιογράφοι στην εφημερίδα, ήρθε η στιγμή της αρένας.

Αντί η εργοδοσία να προχωρήσει στο σχέδιο μείωσης αποδοχών, κάτι που αναμένεται εξάλλου σε όλα τα ΜΜΕ ως 2ος ή 3ος κύκλος των ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών, σερβίρει το τέλειο σχέδιο συναδελφοφαγίας. Οι πολλοί, είλωτες με βασικούς μειωμένους μισθούς, έναντι των λίγων αμειβόμενων με επιμίσθια για τη 2η ή 3η απασχόληση τους εντός συγκροτήματος. Αφού δηλαδή η εταιρεία τους χρησιμοποίησε εναντίον των πολλών το προηγούμενο διάστημα, τώρα στρέφει τη μια κατηγορία εναντίον της άλλης.

Και έτσι προχωρά το σχέδιο. Οι εργαζόμενοι στα εκδοτικά συγκροτήματα θα εργάζονται με έναν ενιαίο χαμηλό μισθό για όλα τα Μέσα της εταιρείας, οποιουδήποτε είδους και σε οποιοδήποτε μέρος. Το επιμίσθιο τελειώνει. Στο “Έθνος” με άσχημο τρόπο.

Για το θέμα γράφει και η Πόπη Χριστοδουλίδου στο “Πειρατικό ρεπορτάζ“. Κάτι ξέρει και η Πόπη για τις τακτικές του Φώτη Μπόμπολα. Στο πετσί της.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/

Πικρές αλήθειες από τον Νίκο Αργύρη για την Ελευθεροτυπία

Πικρές αλήθειες από τον πιεστή Νίκο Αργύρη για τα τεκταινόμενα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικότερα για την τραγωδία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Ο Ν. Αργύρης με άρθρο – παρέμβαση στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης επισημαίνει ορθότατα ότι στο νέο υπό διαμόρφωση σχέδιο της ΧΚ Τεγόπουλος, παρατηρείται ασάφεια στο τρόπο πληρωμών και αποπληρωμών και επικρατεί η λογική της απλήρωτης εργασίας. Χώρια που προκύπτει και ένα νέο δίλημμα στους εργαζόμενους αυτούς, διότι μόνο 300 έχουν θέση (από τους 600) στο νέο σχήμα. Ποιος θα διαλέξει αυτούς που θα μείνουν; Πρόκειται για ένα ασαφές σχέδιο που ακροβατεί στα όρια της ηθικής.

Κάποιοι αποθηκεύουν τις ελπίδες τους στην έκδοση μιας νέας εφημερίδας, άλλοι σε μια ηλεκτρονική έκδοση, άλλοι σε νέες δουλειές, άλλοι σε κλειδωμένα σεντούκια με χρήματα κάποιων..

επενδυτών (που δυστυχώς δεν φαίνονται) και άλλοι στην (ανέφικτη για πολλούς) επανακυκλοφορία της «Ε» παρέα με την εργοδότρια.

Η οικονομική εξαθλίωση, όπως αναφέρει ο Ν. Αργύρης, ίσως εξηγεί τη στάση των εργαζόμενων που παραμένουν αλληλέγγυοι της εργοδότριας στη πράξη, αφού είναι πρόθυμοι να συναινέσουν ακόμη και με αίτηση πτώχευσης (υπάρχουν λένε πολλές υπογραφές) στην καθυστέρηση της υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων που μας δικαιώνουν όλους. Ετσι όμως δεν θα καθυστερήσουν (αν δεν ματαιώσουν) και την επανακυκλοφορία της «Ε» που οραματίζονται; (οξύμωρες καταστάσεις/δρυμόκωλες λένε στο χωριό μου).

Κάποιοι δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να πάρουμε άμεσα κάποια χρήματα (μέσω των πλειστηριασμών) σαν δικαίωση των αγώνων μας. Εύλογα, νομίζω, αναρωτιέμαι μήπως εισπράττουν ήδη από άλλες πηγές;

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Αργύρη

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8307.html

Αντώνης Σκυλλάκος, Μουρούτης και Τσιμογιάννης συζητούσαν σπίνοντας τσικουδιές…

Το σκηνικό διαδραματίζεται σε γνωστό εστιατόριο με κρητική κουζίνα, στα σύνορα Ν, Ψυχικού και Χολαργού.

Στο ένα τραπέζι δίπλα ακριβώς από την εισόδο προς την βεράντα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σκυλλάκο και τον σύμβουλο επικοινωνίας του Σαμαρά, Γρηγόρη Τσιμογιάννη.

Στο απέναντι τραπέζι -το οποίο χώριζε μόνο ο στενός διάδρομος για να περνάει ο σερβιτόρος- ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και σήμερα αφεντικό του ΣΚΑΪ Χρήστος Παναγόπουλος, με την πρώην νομική σύμβουλο της ΕΡΤ επίσης, Αθηνά Μπαλωμένου μετά συζύγων.

Στο πρώτο τραπέζι οι «τρεις» συζητούσαν το σενάριο..

ο Σκυλλάκος να αναλάβει την προεδρία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μάλιστα, όπως άκουσαν οι καθήμενοι στα γειτονικά τραπέζια, του ασκήθηκαν ειδικές πιέσεις…

Το θέμα πάντως, λέει, δεν έκλεισε οριστικά γιατί ο Σκυλλάκος έχει ανοιχτά νομικά ζητήματα, αφού είναι εκ των ιδιοκτητών του σάιτ newpost.gr.

-Μας το έστειλε αναγνώστης που το «ψάρεψε» από τις παραπολιτικές στήλες του κυριακάτικου τύπου (Πρώτο Θέμα)

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_448.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.