Η ΕΡΤ επαναπροσδιορίζει την σχέση της με το Euronews / Το κλειδί για την «Ελευθεροτυπία» η αναστολή της «Χ.Κ.Τεγόπουλος»

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα των media…

Η ΕΡΤ επαναπροσδιορίζει την σχέση της με το Euronews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ΑΕ ανακοινώνει ότι:

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. και την τοποθέτηση του κ. Αιμίλιου Λιάτσου, ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, η ΕΡΤ Α.Ε. εστίασε την προσοχή της στο θέμα της ανακοινωθείσης συνεργασίας με το πολύγλωσσο ειδησεογραφικό δίκτυο EURONEWS, στο οποίο η ΕΡΤ μετέχει από το 1992 ως ιδρυτικό μέλος με αμετάβλητο αριθμό μετοχών και εταιρικό μερίδιο 0,32%.Στη διάρκεια αυτής της εταιρικής σχέσης η ΕΡΤ έχει καταβάλει από το 1993 στο EURONEWS συνολικά 5.177.847,69€ με εξαιρετικά μικρό ποσοστό μερισματικής απόδοσης.

Όπως είναι γνωστό, το EURONEWS διανέμει το σήμα του κυρίως δορυφορικά ή καλωδιακά σε όλες τις χώρες προβολής του, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας όπου εδρεύει, με ελάχιστες εξαιρέσεις (αναλυτικός πίνακας στην ιστοσελίδα http://www.euronews.com/distribution).

Μετά από διερεύνηση του ζητήματος, διαπιστώθηκε ότι, την περίοδο μεταξύ των πρόσφατων δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα και τέσσερις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου (26/06/2012), ανακοινώθηκε η δημιουργία του 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού Euronews στην Ελληνική γλώσσα.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται μνεία στη δομή ενός νέου ανεξάρτητου καναλιού ως του πρώτου ειδησεογραφικού σταθμού 24ωρης λειτουργίας στην Ελλάδα, το οποίο θα χρησιμοποιεί μεγάλα διεθνή ρεπορτάζ από την κεντρική παραγωγή ειδήσεων (central editing) στη Λυών, με σχολιασμό Ελλήνων δημοσιογράφων και με την προσθήκη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Επίσης, αναφέρεται ως νέα στρατηγική του Euronews η επέκτασή του σε νέες τοπικές ραδιοτηλεοπτικές αγορές και πως η δημιουργία του καναλιού χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Euronews.

Από την πλευρά του EURONEWS είχε ζητηθεί δέσμευση της ΕΡΤ για παραχώρηση επίγειας ψηφιακής συχνότητας (DTT), μέσω της οποίας η θυγατρική εταιρία του EURONEWS θα πραγματοποιούσε μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος και προγράμματος τοπικού περιεχομένου (local content).

Προσώρας, η ΕΡΤ Α.Ε. φιλοξενεί τη μετάδοση του ξενόγλωσσου EURONEWS (Αγγλικά και Γαλλικά) σε επίγεια ψηφιακή συχνότητα, ασκώντας δικαίωμα που της παρέχεται από τον Ν.3592 αρ. 14 παρ. 3 και διευκρινίζει ότι η Ελληνική νομοθεσία δεν παρέχει το δικαίωμα λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Ν 2328/1995 που διέπει το καθεστώς λειτουργίας της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Συνεπώς η ΕΡΤ ούτε μπορούσε, ούτε μπορεί να δεσμευτεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης επίγειας ψηφιακής συχνότητας (DTT) προς κανέναν τρίτο, πολλώ δε μάλλον προς θυγατρική αλλοδαπής εταιρίας που ασκεί εν δυνάμει ανταγωνιστικό έργο.

Η ΕΡΤ ΑΕ διαβεβαιώνει ρητά και απερίφραστα ότι:

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ουδέποτε προέβη σε απόφαση παραχώρησης ψηφιακής συχνότητας στο EURONEWS ή δέσμευσης για τη μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος δίχως τη συμμετοχή της σε αυτό.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ουδέποτε εξουσιοδότησε μέλη του, εργαζόμενο ή άλλο πρόσωπο, φορέα ή σύμβουλο προκειμένου να δεσμευτεί υπέρ της δυνατότητας του EURONEWS να εκπέμπει ελληνόφωνο πρόγραμμα από επίγεια ψηφιακή συχνότητα
(DTT) στην Ελλάδα ή ελληνόφωνο ειδησεογραφικό ή άλλο πρόγραμμα με αποκλειστική εκπομπή στην Ελλάδα.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΔΡΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΠΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ EURONEWS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ουδέποτε πληροφορήθηκε, συμμετείχε ή εξουσιοδότησε εργαζόμενο της ΕΡΤ σχετικά με την προκήρυξη, προεπιλογή και διοργάνωση διαγωνισμού για την πρόσληψη δημοσιογράφων από το EURONEWS στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ουδέποτε έλαβε γνώση ή παρείχε εξουσιοδότηση σε μέλος του, εργαζόμενο ή τρίτο πρόσωπο προς την ΕΡΤ να συντάξει οιαδήποτε Σύμβαση με το EURONEWS ή και το ΡΙΚ για τη μετάδοση οιασδήποτε μορφής ελληνόφωνου προγράμματος του EURONEWS από επίγεια συχνότητα στην Ελλάδα ή για την παροχή τεχνικών διευκολύνσεων προς τον σκοπό αυτό.

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της συνεργασίας με το EURONEWS, και ως ιδρυτικό μέλος – μέτοχος να θέσει προς εξέταση στο Supervisory Board του EURONEWS θέματα που άπτονται της εταιρικής δεοντολογίας, των κανόνων ανταγωνισμού και του σεβασμού της Ελληνικής Πολιτείας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανακοίνωσης (26/06/2012) περί δημιουργίας νέου καναλιού στην Ελλάδα, η ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε έχει λάβει σχετική απόφαση.

Η ΕΡΤ έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή που εξέτασε σε βάθος το ζήτημα και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της και κατ’ επέκτασιν του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για τον καταλογισμό των ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθούν.

Το κλειδί για την «Ελευθεροτυπία» η αναστολή της «Χ.Κ.Τεγόπουλος»

Το σχέδιο –πρόταση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου προς τους εργαζόμενους που παραμένουν μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας», παρουσιάστηκε διαδοχικά σε δυο συναντήσεις στο κτίριο της Μίνωος την περασμένη εβδομάδα. Το κλειδί για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι να αποδεχθούν οι 600 εργαζόμενοι την καταγγελία όλων των συμβάσεων εργασίας και τη σύσταση μιας νέας εταιρείας στην οποία θα προσληφθούν με νέους όρους τα 291 άτομα προσωπικό που προβλέπει το σχέδιο.

175 στον τομέα της ενημέρωσης, 56 άτομα για τον τομέα των εκτυπώσεων και 60 άτομα στον τομέα των εταιρικών υπηρεσιών.” Αγκάθι” βέβαια για μια πιθανή συμφωνία από την πλευρά των εργαζομένων, έστω της πλειοψηφίας, είναι να δοθούν στοιχεία για το οικονομικό κόστος του σχεδίου. Στοιχεία που δεν δόθηκαν, αντιθέτως από την πλευρά της η εταιρεία επιμένει πως δεν υπάρχει ακόμη επενδυτής αλλά αυτός θα αναζητηθεί.

Στα παρασκήνια των εξελίξεων φημολογείται πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε σχετίζεται με την πρόταση των εγγυητριών τραπεζών της Χ.Κ.Τεγόπουλος , Alpha και Πειραιώς στο Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αναλάβει την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Όρος του εκδότη όπως είχε αποκαλύψει το «Π» ήταν να αναλάβει «καθαρή» από τις απαιτήσεις των χρεών προς τους εργαζόμενους.

Το σχέδιο της Χ.Κ.Τεγόπουλος περιλαμβάνει το οργανόγραμμα έναρξης των λειτουργιών τη εταιρείας, η οποία χωρίζεται σε τρεις τομείς. Για το «εκδοτικό πρόγραμμα» το σχέδιο περιλαμβάνει την κυκλοφορία της εφημερίδα 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς διάκριση φθηνής και ακριβής, κάποια ένθετα σε μόνιμη ή όχι βάση, το περιοδικό «’Εψιλον» και τη διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα αναβαθμιστεί με περιεχόμενο για κινητά και I pad.

Στην πρόταση αναπτύσσεται λεπτομερώς η λειτουργία των τμημάτων συντακτών και της ιεραρχίας τόσο για τον τομέα ενημέρωσης όσο και για τον τομέα εκτυπώσεων. Στο επίμαχο ωστόσο θέμα του «κόστους επαναλειτουργίας» διευκρινίζεται πως το παρόν σχέδιο «δεν συντάσσεται στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού διαθέσιμης χρηματοδότησης, αλλά σκοπεύει ακριβώς να καταλήξει στην αναγκαία χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία».

Όπως αναφέρεται οι αναγκαίες πληρωμές προς τρίτους υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, χωρίς το κόστος των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους. Προτείνεται επ΄ αυτού να καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις εργασίας και να λογιστούν οι αποζημιώσεις και ακολούθως να γίνουν νέες προσλήψεις με μικτούς μισθούς των τελευταίων εν ισχύ συλλογικών συβάσεων εργασίας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22867#more-22867

Ψυχάρης-Βαρδινογιάννης στα μαχαίρια 

Τριγμούς στο Mega προκαλεί το …πετρέλαιο! Το κουπόνι που διέθεσε η Shell στο «Πρώτο Θέμα», ενισχύοντας περαιτέρω το Θέμο Αναστασιάδη χρεώθηκε από την πλευρά των δύο άλλων μετόχων, Γ. Μπόμπολα και Σ. Ψυχάρη στην πλευρά Βαρδινογιάννη. Η κίνηση αυτή έχει ήδη πλήξει το «Βήμα» το οποίο την περασμένη Κυριακή κατρακύλησε στην τεταρτη θέση!

Ο Σ. Ψυχάρης απάντησε την Τρίτη με την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ της Wall Street Journal και της έκθεσης του ΔΝΤ για το κόστος των καύσιμων. Η δημοσίευση αυτή έκανε έξαλλο το Β. Βαρδινογιάννη, και η κρίση στο Mega, φουντώνει, την ίδια ώρα που τόσο το κανάλι , όσο και ο ΔΟΛ καίγονται για μετρητά!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Αναβολή για την αίτηση αποφυλάκισης του Ανδρουλιδάκη

Αναβλήθηκε για μια εβδομάδα η συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Ο πρώην εκδότης έχει καταδικαστεί σε 5 χρόνια κάθειρξη από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στις 30 Ιουλίου του 2012. Από τότε ως σήμερα, κρατείται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στο Λαϊκό και προσφάτως στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Προβάλλοντας διάφορα θέματα υγείας, δεν έχει μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, ούτε για μια μέρα. Τελευταία, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και ζητούν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

ΧΡΑΝ

Πηγή: http://newpost.gr/post/157620/anavoli-gia-tin-aitisi-apofylakisis-toy-androylidaki/

ΕΡΤ: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά το ξένο πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Μια μικρή γεύση του νέου προγράμματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, μπορούν να πάρουν ήδη από σήμερα οι τηλεθεατές – και μάλιστα σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας!

Μέσα από τη συχνότητα της ERT HD, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ μπορούν να πληροφορούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τις νέες ξένες σειρές της ΝΕΤ «BORGEN: ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ», «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ» (PARADE’S END), «ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΜΑΜΗ» (CALL THE MIDWIFE), «ΟΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ» (UPSTAIRS DOWNSTAIRS) και «Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» (DOWNTON ABBEY), καθώς και για το μεγάλο θεματικό αφιέρωμα της ΕΤ1 στην εποποιία του ’40.

Ραντεβού από τις 15 Οκτωβρίου με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

ANTENNA Radio group

Δελτίο Τύπου ΑΝΤ1

Ο Όμιλος ANTENNA αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του Ραδιοφώνου στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ παγκοσμίως, προχώρησε στη δημιουργία του ΑΝΤENNA RADIO GROUP, ενισχύοντας σημαντικά την επενδυτική του δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης του ΑΝΤENNA RADIO GROUP, βασικός και άμεσος στόχος είναι η ανάπτυξη ισχυρού Δικτύου Ραδιοφωνικών Σταθμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο συγκεκριμένο δίκτυο εντάσσονται και οι υπάρχουσες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις του Ομίλου στην Ελλάδα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Επικεφαλής του ANTENNA RADIO Group αναλαμβάνει ο Eric Hansen o οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Oμίλου ΑΝΤΕΝΝΑ υπήρξε, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής της Bellevue Advisors, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν Senior Vice President στον Τομέα Ραδιοφώνoυ της ProsiebenSat.1 Media AG και Αντιπρόεδρος της SBS Broadcasting για το Ραδιόφωνο στην Ευρώπη, έχοντας με απόλυτη επιτυχία, διευθύνει ραδιοφωνικούς σταθμούς σε εφτά χώρες και μουσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε πέντε.

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με αφορμή τη δημιουργία του ΑΝΤENNA RADIO GROUP δήλωσε μεταξύ άλλων : «Αξιολογώντας διαρκώς τις τάσεις που διαμορφώνονται στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, προχωρήσαμε στη στρατηγική απόφαση να ενισχύσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στο Ραδιόφωνο, που αποτελεί από την αρχή της λειτουργίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, επιχειρηματική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος προχωρά στη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, του ΑΝΤENNA RADIO GROUP το οποίο θα συμπεριλάβει και τα ραδιόφωνά μας σε Ελλάδα, Σερβία και Μαυροβούνιο. Την Διοίκησή του αναλαμβάνει ο κος Eric Hansen, ένα από τα στελέχη με τη μεγαλύτερη εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα στην Ευρώπη, οποίος θα συμβάλει καθοριστικά με την εμπειρία του στην επιτυχημένη και άμεση υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Ο Όμιλος ANTENNA αναγνωρίζοντας τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του Ραδιοφώνου στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ παγκοσμίως, προχώρησε στη δημιουργία του ΑΝΤENNA RADIO GROUP, ενισχύοντας σημαντικά την επενδυτική του δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης του ΑΝΤENNA RADIO GROUP, βασικός και άμεσος στόχος είναι η ανάπτυξη ισχυρού Δικτύου Ραδιοφωνικών Σταθμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο συγκεκριμένο δίκτυο εντάσσονται και οι υπάρχουσες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις του Ομίλου στην Ελλάδα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Επικεφαλής του ANTENNA RADIO Group αναλαμβάνει ο Eric Hansen o οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Oμίλου ΑΝΤΕΝΝΑ υπήρξε, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής της Bellevue Advisors, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν Senior Vice President στον Τομέα Ραδιοφώνoυ της ProsiebenSat.1 Media AG και Αντιπρόεδρος της SBS Broadcasting για το Ραδιόφωνο στην Ευρώπη, έχοντας με απόλυτη επιτυχία, διευθύνει ραδιοφωνικούς σταθμούς σε εφτά χώρες και μουσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε πέντε.

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με αφορμή τη δημιουργία του ΑΝΤENNA RADIO GROUP δήλωσε μεταξύ άλλων : «Αξιολογώντας διαρκώς τις τάσεις που διαμορφώνονται στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, προχωρήσαμε στη στρατηγική απόφαση να ενισχύσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στο Ραδιόφωνο, που αποτελεί από την αρχή της λειτουργίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, επιχειρηματική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος προχωρά στη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, του ΑΝΤENNA RADIO GROUP το οποίο θα συμπεριλάβει και τα ραδιόφωνά μας σε Ελλάδα, Σερβία και Μαυροβούνιο. Την Διοίκησή του αναλαμβάνει ο κος Eric Hansen, ένα από τα στελέχη με τη μεγαλύτερη εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα στην Ευρώπη, οποίος θα συμβάλει καθοριστικά με την εμπειρία του στην επιτυχημένη και άμεση υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Ενοικιάζονται καταστήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καλεί όσους ενδιαφέρονται για τη μίσθωση δύο καταστημάτων ιδιοκτησίας της, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο του Μεγάρου επί των οδών Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου 21, στην Αθήνα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Η ανακοίνωση αφορά:

1. Το γωνιακό κατάστημα με δύο εισόδους, Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου 21, συνολικής επιφάνειας 110 τ.μ., ήτοι 55 τ.μ. ισόγειο και 55 τ.μ. υπόγειο.

2. Το κατάστημα, που είναι όμορο του πρώτου, επί της οδού Βουκουρεστίου 21, συνολικής επιφάνειας 54 τ.μ., ήτοι με ισόγειο 27 τ.μ. και υπόγειο 27 τ.μ.

3. Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα να ενοικιαστούν και τα δύο καταστήματα μαζί, ως ενιαίος χώρος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν έως και την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, κλειστές προσφορές με τις προτάσεις τους, προς τη Γραμματεία της Ενώσεως (Διεύθυνση: Ακαδημίας 20, 10671 Αθήνα, Τηλ.: 210-3675400).

Σημειώνεται ότι:

Οι όποιες αναγκαίες εργασίες των καταστημάτων βαρύνουν τον μισθωτή, μετά από έγκριση της ΕΣΗΕΑ.

Η χρήση των καταστημάτων θα πρέπει να είναι συμβατή με τον χαρακτήρα του Μεγάρου και την ιστορία της ΕΣΗΕΑ και αυτό αποτελεί δικαίωμα του εκμισθωτή.

Στην περίπτωση μεσολάβησης μεσιτικών γραφείων, η αμοιβή τους βαρύνει εξ ολοκλήρου τον μισθωτή.

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

Ερώτηση με θέμα τις προσλήψεις της ΕΡΤ και τις αποδοχές των εργαζομένων κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:

«Την ώρα που η κοινωνία είναι στα όριά της, οι νέοι βρίσκονται στην ανεργία και μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο μακριά από την Ελλάδα, κάποιοι προκλητικά βολεύονται με υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ πρόσφατα προσλήφθηκαν σκηνοθέτης με αμοιβή 4.000€μικτά, συντονιστής 4.000€ μικτά, παρουσιαστής 3.500€ μικτά, δημοσιογράφος 3.000€ μικτά, συντονιστής ραδιοφώνου 3.500€ μικτά, σύμβουλος προγράμματος και ενημερωτικών εκπομπών 3.500€ μικτά, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας 3.000€ μικτά, ειδικός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής 3.000€ μικτά, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας 3.000€ μικτά.

Όταν μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί αρκετά και θα μειωθούν δυστυχώς ακόμα περισσότερο μετά την «επαναδιαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όταν στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί μια εργασιακή ζούγκλα με ανασφάλιστους εργαζόμενους, με εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές στους υποχρεώσεις, στην ΕΡΤ οι νεοπροσλαμβανόμενοι «αξιοκρατικά» της συγκυβέρνησης αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από 3.000€.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

– Ποιος ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί στην ΕΡΤ από20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα; Να κατατεθεί ονομαστική λίστα με το προσωπικό που προσλήφθηκε στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα.

– Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει κάθε
υπάλληλοςξεχωριστά, καθώς και οι συμβάσεις που υπέγραψαν.

– Με ποια διαδικασία έγιναν οι προσλήψεις στην ΕΡΤ; Προκηρύχθηκε διαγωνισμός; Εάν ναι, σε ποια μέσα και πότε έγινε ανακοίνωση για το διαγωνισμό αυτό; Να κατατεθούν η προκήρυξη του διαγωνισμού και οι σχετικές ανακοινώσεις. ¬Ποια η απάντησή σας στους άνεργους δημοσιογράφους για την διαδικασία επιλογής προσωπικού στην ΕΡΤ;

– Πως διασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ;

– Για την ΕΡΤ ισχύει ή δεν ισχύει μια (1) πρόσληψη σε κάθε δέκα (10) αποχωρήσεις; Εάν δεν ισχύει αυτό, τότε τι ισχύει για την ΕΡΤ;

– Ποια η απάντησή σας στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που βλέπουν να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά οι εκλεκτοί της συγκυβέρνησηςστην ΕΡΤ να λαμβάνουν κατώτατο μισθό 3.000€;

– Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας συμφωνεί για τις μηνιαίες αποδοχές που ξεκινούν από 3.000€ και λαμβάνουν οινεοπροσλαμβανόμενοι της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ; Ποια η προσωπική του άποψη του υπουργού Οικονομικών γι τις αμοιβές στην ΕΡΤ;

– Παρακαλώ όπως μου κατατεθούν όλα τα βιογραφικά των νεοπροσλαμβανόμενων στην ΕΡΤ».

Στάση εργασίας την Τετάρτη στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 18.00 την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Στο συγκεκριμένο δίωρο θα διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων.

Ψήφισμα συνέλευσης εργαζομένων “Αδέσμευτου Τύπου”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Σε απάντηση στο άρθρο του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος Δημήτρη Ρίζου με τίτλο «η ΕΣΗΕΑ θέλει να κλείσει τον Αδέσμευτο» που δημοσιεύτηκε σήμερα (28/9), η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας(που διεξήχθη 28/9) αποφάσισε ομόφωνα να διευκρινίσει τα εξής:

– Η 24ωρη απεργία στην εφημερίδα προκηρύχθηκε με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην εφημερίδα. Αποφασίστηκε μετά από την συνεχιζόμενη άρνηση της εργοδοσίας όχι απλώς να καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων, αλλά ακόμα και να δεσμευτεί για την ημερομηνία καταβολής τους.

-Επίσης, εκφράζεται η απορία πως η επιχείρηση είναι «υγιής», όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ενώ οφείλει στους εργαζόμενους την εξόφληση του μισθού του Μαΐου και ολόκληρους τους μισθούς του Ιουνίου, του Ιουλίου, του Αυγούστου και πλέον (από τη Δευτέρα 1/10) και του Σεπτεμβρίου. Απορία προκαλεί και το γεγονός πως το φύλλο του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον εκδότη ως «κερδοφόρο», την στιγμή που όταν οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα η απάντηση είναι πως δεν υπάρχουν έσοδα.

– H Συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος, αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ζητήσει συνάντηση με τον Δημήτρη Ρίζο μέχρι και την Τρίτη (2/10) για δέσμευση άμεσης καταβολής δεδουλευμένων. Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, να προχωρήσει άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Τέλος, ζητά την άμεση επιστροφή της συναδέλφου Μπρίνια στην θέση εργασίας της, από την οποία απομακρύνθηκε με τρόπο εντελώς απαράδεκτο.

Νέα 48ωρη απεργία στην “Αυριανή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 η Οκτωβρίου 2012 έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων και
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.