Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον δημοσιογράφο Νίκο Χριστοφάκη -‘Εχασε 55% της ακοής του

Esiea
Facebook
Twitter
LinkedIn

Καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη Πέμπτη 16 Μαρτίου.
Ειδικότερα, χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον δημοσιογράφο Νίκο Χριστοφάκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην ακοή του και συγκεκριμένα διαγνώστηκε με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, στην συγκέντρωση για τα Τέμπη την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα. Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στο συνάδελφο Νίκο Χριστοφάκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.