Ο Γαβράς σκηνοθετεί το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

kostas_gavras1
Facebook
Twitter
LinkedIn

O Κώστας Γαβράς έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του 8ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που οργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου που έχει σκηνοθετήσει ο ποντιακής καταγωγής διάσημος δημιουργός. Ενας μεγάλος αριθμός χορευτών, πάνω από 2.000, θα πάρει μέρος, μαζί με περισσότερους από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, καθώς και νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ΄ όλη τη χώρα. Η βραδιά επιφυλάσσει επίσης έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος έχει δώσει στον Ελληνισμό διανοούμενους και καλλιτέχνες, ενώ το κεντρικό σύνθημα είναι «90 χρόνια πυρρίχιος δρόμος», παραπέμποντας στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, όπως και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να πάρουν οι Πόντιοι πρόσφυγες. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Πόπη Τσαπανίδου. Ολοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.