Γερμανική Εφημερίδα Format trend: Μέρκελ μη κλαις, το ντουλάπι δεν έχει ψίχα”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν  το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel. Μερικοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με προσβλητικές  και συκοφαντικές  επιγραφές 

Αριστερά διαδηλωτές κρατούσαν ένα μεγάλο πανό με τη γερμανική σημαία και μια τροποποιημένη στίχο του Μπέρτολντ Μπρεχτ: «Angela, μην κλαις Δεν υπάρχει τίποτα στο ντουλάπι, το οποίο θα φέρει ..”

«Με την παρουσία μας θέλουμε να  πούμε όχι στις περικοπές,” είπε ένας διαδηλωτής, στο πρακτορείο ειδήσεων DPA. «Οι καπιταλιστές πρέπει να πληρώσουν», φώναζαν άλλοι  διαδηλωτές. 

 “Πάρτε το πρόγραμμα λιτότητας και το δέρμα εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές.

_63372913_czan3kwd

Με την επίσκεψη Μέρκελ, η Ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περίπου  7.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται  για να σφραγίσουν  το κέντρο της πρωτεύουσας. 

Επίσης Περισσότερες διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης – κατά τη διάρκεια της συνάντησης του  Έλληνα Πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά με την Μέρκελ.

Μονάδες αστυνομίας έχουν περικυκλώσει και την Γερμανική  Πρεσβεία, όπως και  άλλων γερμανικών φορέων, ενώ οι ύποπτοι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και  θα κρατούνται προσωρινά υπό αστυνομική κράτηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.