Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν στοιχεία για μεγάλα ΜΜΕ / Απολύσεις φοβάται η κυβέρνηση και δεν εισπράττει το τέλος συχνοτήτων

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν συγκλονιστικά στοιχεία για μεγάλα ΜΜΕ 

Σπύρος Κλαδάς: Δέχτηκα πιέσεις και επιθέσεις – Τι κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

«Αξιοποιήσιμη» χαρακτήρισε τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σπύρος Κλαδάς καταθέτοντας στην η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Επιπροσθέτως, ο Κλαδάς χαρακτήρισε «πολιτικά ανεύθυνη» την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου να επιλέξει 10 από τα 1.991 ονόματα της λίστας και να τα δώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για επιδερμικό έλεγχο.

Ο Κλαδάς αναφέρθηκε και σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση με αποτέλεσμα όπως είπε να δεχθεί μεγάλες πιέσεις και επιθέσεις και εντός της Βουλής. «Από αυτούς τους ελέγχους προέκυψαν συγκλονιστικά στοιχεία για ορισμένα ΜΜΕ και..τριβές εντός και εκτός της κυβέρνησης. Δεν έλαβα υπόψη τις πιέσεις γιατι είχα την αίσθηση – έως τον Μάρτιο του 2008 – ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσω τους ελέγχους. Για όλες τις υποθέσεις που ελέχθησαν ΜΜΕ υπήρξε η παραπομπή σε σχετική προανακριτική υπηρεσία – αποτελούμενη και από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ» αποκάλυψε ο Σπ. Κλαδάς.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6724.html

Απολύσεις δημοσιογράφων φοβάται η κυβέρνηση και δεν εισπράττει το τέλος συχνοτήτων

Στον φόβο απολύσεων δημοσιογράφων απέδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Σ. Κεδίκογλου, την απροθυμία της κυβέρνησης να εισπράξει όσα οφείλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από το τέλος διαχείρισης συχνοτήτων (2% επί του τζίρου), απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη, για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Ο Σ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι το 40% των μελών της ΕΣΗΕΑ είναι άνεργα και, σχολιάζοντας την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην είσπραξη αυτών των οφειλών, την χαρακτήρισε «εμμονή σε παλαιοκομματικές λογικές κατά της επιχειρηματικότητας».

Δ. Παπαδημούλης: “Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, από τα ελάχιστα σημεία του Μνημονίου που δεν εφαρμόζονται”

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ποσό που έχει εισπράξει το Δημόσιο από την παραχώρηση των συχνοτήτων, με τον υφυπουργό να μεταφέρει ότι για το χρονικό διάστημα 1995-2010 έχει καταλογιστεί ποσό 105 εκατ. ευρώ και τον Δ. Παπαδημούλη να τονίζει ότι αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι το πόσα έχουν εισπραχθεί κι όχι το πόσα έχουν καταλογιστεί. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογράμμισε ότι για το 2011 προβλέπονταν έσοδα 370 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για την παραχώρηση των συχνοτήτων, διαγωνισμός που εκκρεμεί ακόμα, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί «ένα από τα ελάχιστα σημεία του Μνημονίου που δεν εφαρμόζονται». Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι το σχετικό ποσό δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2012, αλλά ούτε και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του διαγωνισμού μέχρι το τέλος του 2013.

Ο Σ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «με ταχείς ρυθμούς» στη συγκρότηση ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές συχνότητες, νομικού πλαισίου με ορίζοντα 20ετίας, καλώντας «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις» να συμβάλουν και να στηρίξουν αυτό το πλαίσιο, ενώ δεν παρέλειψε να «υπενθυμίσει» τις ευθύνες της Αριστεράς για τη συγκρότηση του άναρχου τηλεοπτικού τοπίου, μέσω της συμμετοχής της στις κυβερνήσεις της περιόδου 1989-1990.

Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=719212

Ο Δ. Παπαδημούλης για το καθεστώς ανομίας των τηλεοπτικών συχνοτήτων εθνικής εμβέλειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημήτρη Παπαδημούλη

Kατά τη χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης, σχετικά με την απώλεια δημοσίων εσόδων που συνεπάγεται το καθεστώς των προσωρινών αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου απέφυγε να απαντήσει.

Συγκεκριμένα, αναπάντητα έμειναν το ερωτήματα:

πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών

υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες

ποια εκτιμώνται ότι θα είναι το έσοδα του Δημοσίου από αυτές

αν πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές.

Αντί των ανωτέρω απαντήσεων, ο υφυπουργός αρκέστηκε στο να καταθέσει πίνακες με τα τέλη χρήσεως συχνοτήτων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Επιπλέον, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ότι δήθεν η απαίτησή του για την τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεων των τηλεοπτικών σταθμών οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας στο δημοσιογραφικό κλάδο.

Σε μια εποχή άγριας και μονόπλευρης λιτότητας η κυβέρνηση αρνείται την εκκαθάριση του διαπλεκόμενου τοπίου αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23066#more-23066

Βραβείο καλύτερου ντοκυμαντέρ για το “Treuhand-Ενα έμπιστο χέρι” στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Βραβείο “καλύτερου ντοκυμαντέρ” απέσπασε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας η εκπομπή των “27 της Ευρώπης” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Αργυρού με τίτλο ”Treuhand-Ενα έμπιστο χέρι”.

Η εκπομπή, που είχε προβληθεί τον Ιανουάριο του 2012 από τη ΝΕΤ αναφερόταν σε μια υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί ως το “μεγαλύτερο σκάνδαλο” στη μεταπολεμική Γερμανία, στη μεταβίβαση δηλαδή με συνοπτικές και συχνά εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες της περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας σε ιδιώτες, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών στα τέλη του 1990.

Οι “27 της Ευρώπης” σε διεύθυνση φωτογραφίας του Μάριου Πολυζωγόπουλου και υπεύθυνη έρευνας την Αρετή Μαγκοπούλου ταξίδεψαν πέρσι στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας και κατέγραψαν τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών μιας ιστορίας, που άφησε πίσω της πολλές υποψίες και μια πικρή γεύση στους Ανατολικογερμανούς πολίτες, ειδικά σε εκείνα τα τρία εκατομμύρια, που στάλθηκαν ξαφνικά και παρά τις συχνές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στην ανεργία. Αφορμή για την έρευνα έδωσαν οι συχνές “νουθεσίες”, που ακούν τα τελευταία χρόνια ελληνικές κυβερνήσεις από κάποιους ειδήμονες στο εξωτερικό να “ακολουθήσουν το μοντέλο TREUHAND” στις ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές.

Το βραβείο παρέλαβε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ, το οποίο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην γεμάτη αίθουσα του κινηματογράφου “ΙΝΤΕΑΛ” στην Πάτρα, η διευθύντρια παραγωγής της εκπομπής Μαρία Μπιρμπίλη, αφού ο Κώστας Αργυρός βρισκόταν λόγω προγραμματισμένων γυρισμάτων -κατά διαβολική σύμπτωση- και πάλι στη Γερμανία.

Το μοντάζ της εκπομπής ήταν του Κώστα Μακεδόνα και η εκτέλεση παραγωγής της ARCADIA MEDIA s.a.

Δικαστική νίκη της ΕΤΕΡ έναντι του Alpha

Κέρδισε η ΕΤΕΡ το δικαστήριο που έκανε εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha, λόγω των παράνομων ενεργειών του να σπάσει την απεργία της ΕΤΕΡ με πρόσληψη απεργοσπαστών. Στην απόφαση χαρακτηρίζεται παράνομη η πρόσληψη απεργοσπαστών, ζητείται από τον Alpha να μην απασχολούνται απεργοσπάστες μέχρι τη λήξη της απεργίας, αλλιώς θα υποβληθεί πρόστιμο 3.000 ευρώ, χρεώνει τον Alpha τα δικαστικά έξοδα,κλπ

Νέα 24ωρη απεργία στον όμιλο Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 11 Οκτωβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ATHENS NEWS» και «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV» και «SPORT TV», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.

Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.

Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

24ωρη απεργία στο Κανάλι 1

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4FM»

Πειραιάς, 9 Οκτωβρίου 2012

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η συνέλευση των δημοσιογράφων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι Ένα 90,4 αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, ( από τις 06.00 της Πέμπτης έως 06.00 της Παρασκευής). Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη οι τεχνικοί του σταθμού, με απόφαση του σωματείου τους (Ε.Τ.Ε.Ρ) βρίσκονται σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα Τρίτη έως και τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου.

Η απεργία θα συνοδευτεί από διαμαρτυρία όλων των εργαζομένων της ΔΗ.ΡΑ.Π. έξω από το δημαρχείο Πειραιά, ώρα 9.00 το πρωί, με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται οι μισθοί Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και (σε μερίδα αυτών) υπόλοιπο του μηνός Απριλίου!

Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση και την παρουσία σας, την Πέμπτη 11/10-2012 και ώρα 9.00 το πρωί, έξω από το δημαρχείο Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η συνέλευση των εργαζομένων στο Κανάλι Ένα (90,4)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.