Πληρώνει η Κομισιόν για το Euronews Greece, H ΕΡΤ θέλει να βγεί! / Ριζοσπάστης: ΕΤΑΠ ΜΜΕ-ΕΔΟΕΑΠ μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Πληρώνει η Κομισιόν για το Euronews Greece, H ΕΡΤ θέλει να βγεί!

Αν το καταφέρει κι αυτό η κυβέρνηση σίγουρα πάει για ρεκόρ. Έκαναν ειδική επιτροπή στη γενική γραμματεία ενημέρωσης (γράφουν οι Τυπολογίες) για να διερευνήσει τα οφέλη της συνεργασίας της ΕΡΤ με το Euronews. Μάλιστα. Δηλαδή οι διοικητικοί υπάλληλοι της γενικής γραμματείας θα αποφασίσουν την προάσπιση των οικονομικών της ΕΡΤ.

Η υπόθεση του Euronews Greece εξελίσσεται σε αγκάθι για όσους δεν θέλουν με τίποτε να εκπέμψει στην ελληνική γλώσσα. (Προφανώς δεν θέλει μεγάλη φαντασία ποιοι είναι αυτοί).

Η ΕΡΤ όμως παρόλο που δήλωσε με την τωρινή 3κομματική κυβέρνηση, την αντίθεση της στη λειτουργία και εκπομπή του Euronews στην ελληνική γλώσσα, δεν έχει τρόπο να το σταματήσει. Γιατί είναι υποχρεωμένη εκ του καταστατικού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο του δημόσιου δορυφορικού καναλιού να εκπέμπει ελεύθερα σε συχνότητα της το σήμα του. Το ειδησεογραφικό δίκτυο θα εκπέμψει στα ελληνικά (όπως και στα ουγγρικά στο τέλος του έτους) με λεφτά της Κομισιόν. Με ευρωπαϊκή επιδότηση δηλαδή. Κάτι σαν προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις δυο χώρες που στενάζουν κάτω από τα μέτρα της τρόϊκας και δεν έχουν λεφτά για ειδήσεις made in Europa στη γλώσσα τους.

Έρχεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση που φροντίζει να διατηρείται το τηλεοπτικό σύστημα λειτουργίας “κλειστό” προς χάριν των Ελλήνων ιδιοκτητών τηλεόρασης, να σταματήσει την εκπομπή του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού δικτύου στην ελληνική γλώσσα!

Παράνοια, έτσι; Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος για την ΕΡΤ, όπως φαίνεται μια λύση υπάρχει. Να φύγει από το μετοχικό κεφάλαιο του Euronews! Τότε δεν θα είναι υποχρεωμένη να το μεταδίδει σε δική της συχνότητα. Θα μεταδίδεται μόνο συνδρομητικά, ανάμεσα σε όλες τις γλώσσες και στα ελληνικά. Όχι όμως με ελεύθερο σήμα.

Για αυτό λοιπόν έφτιαξαν αυτή την επιτροπή των διοικητικών στελεχών;

Και ένα ακόμη ερώτημα.

Μήπως αυτή η αυτονομία της ΕΡΤ ως ΔΕΚΟ παράγινε κουρέλι;

Γράφουν οι typologies:

Η γενική γραμματεία ενημέρωσης αποφασίζει για το Euronews!

Με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννη Παναγιωτακόπουλου συστήνεται επιτροπή με υπαλλήλους της γενικής γραμματείας για να κρίνουν την εκπομπή του Euronews στην ελληνική γλώσσα.Το θέμα κρατείται ανοικτό ενώ το Euronews δηλώνει αποφασισμένο να βγάλει τον Δεκέμβριο την ελληνική γλώσσα στο διεθνές δίκτυο. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα βάλει βέτο στην ελεύθερη μετάδοση του σήματος του Euronews όπως υποχρεούται ρητά από τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δημόσιου δικτύου. Για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανή αποχώρηση της ΕΡΤ από το μετοχικό κεφάλαιο του Euronews! Έτσι εξηγείται και η δημιουργία ειδικής επιτροπής στη γενική γραμματεία και το έργο που έχει αναλάβει.

Η επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση θα έχει ως έργο να αξιολογήσει τη συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία Euronews SA Ελλάς, «με γνώμονα την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ και, κατ’ επέκταση, του Ελληνικού Δημοσίου». Στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν οι Σοφία Ζάμπα, προϊσταμένη της διεύθυνσης εποπτείας εντύπων και επαγγελματικών οργανώσεων, η Αλεξία Καμπούρη, προϊσταμένη του τμήματος επαγγελματικών ενώσεων και πρακτορείων ειδήσεων, Παρασκευή Γιαννακάκου, προϊσταμένη της διοικητικής εποπτείας, Ευάγγελος Βαλμάς, προϊστάμενος του τμήματος εποπτείας και Παύλος Πάντσιος, συμβούλου επικοινωνίας.

Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/euronews-greece.html#more / http://www.paron.gr/typologies/?p=23159#more-23159

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη ΕΤΑΠ ΜΜΕ-ΕΔΟΕΑΠ μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ!

Προς τον ΕΟΠΥΥ οδεύουν ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ

(αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη της Κυριακής)

Προς την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι οδεύουν ο ΕΔΟΕΑΠ και ο κλάδος υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάςκάλεσε σε συνάντηση γι’ αυτό το θέμα τους προέδρους του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο και του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, οι οποίοι έσπευσαν να αποδεχτούν την πρόσκληση για συζήτηση. Η συνάντηση όμως ματαιώθηκε, καθώς δεν έγινε κατορθωτό να μείνει κρυφή.

Η κυβέρνηση, στρατευμένη στις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης για να πληρώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα βάρη της κρίσης, βάζει μπροστά τις «πιέσεις» και τις «απαιτήσεις» της τρόικας για να επιταχύνει τον κοινό στρατηγικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών – μελών για την ενιαία ελάχιστη παροχή δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, αυτό που το ονομάζουν «βασικό πακέτο παροχών». Ολα τα μέτρα που παίρνονται στην Υγεία, την Πρόνοια και το Φάρμακο αποτελούν εξειδίκευση των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ για όλα τα κράτη – μέλη, με στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας (νοσοκομεία – ΚΥ – ασφαλιστικά ταμεία – προνοιακά ιδρύματα και κοινωνικά επιδόματα). Λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, προκειμένου να «αυτοχρηματοδοτηθούν» από την πώληση υπηρεσιών Υγείας. Μετακύλιση των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότησή τους από το κράτος και τους επιχειρηματίες, την ανεργία, τη μείωση των μισθών, τη «μαύρη» εργασία κ.λπ. αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και προχωρούν σε συνεχείς περικοπές των παροχών προς τους ασφαλισμένους και αύξηση των πληρωμών.

Επισπεύδουν για να «βουλώσουν» τρύπες

Στην κατεύθυνση αυτή ιδρύθηκε ο ΕΟΠΥΥ όπου ήδη έχουν ενταχθεί το Ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ. Στις 27 Σεπτέμβρη 2012 σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας αποφασίστηκε η άμεση ένταξη και του ΤΑΥΤΕΚΩ (ασφαλισμένοι ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΤΕ, Εμπορικής Τράπεζας κ.λπ.) και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), που περιλαμβάνει υγειονομικούς, μηχανικούς και συμβολαιογράφους. Η απόφαση για την επίσπευση της ένταξης πάρθηκε και με τη λογική ότι με κάποια αποθεματικά που υπάρχουν σε αυτά τα Ταμεία, θα καλυφθεί μέρος του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, το οποίο υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2012 θα εκτιναχθεί πάνω από 4,5 δισ. Προς την ίδια κατεύθυνση, και για να να «βουλώσουν τρύπες» με τα εναπομείναντα αποθεματικά, η κυβέρνηση επισπεύδει πλέον και την ένταξη των υπόλοιπων Ταμείων, μεταξύ των οποίων ο ΕΔΟΕΑΠ και ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Με την προωθούμενη ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ, θα θυσιαστεί η αυτοδιοίκησή του, ενώ θα διαλυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του καθώς θα αποτελέσουν δυο ακόμα μονάδες στο δίκτυο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δεν διαθέτουν πια ούτε αντιδραστήρια για απλές εξετάσεις αίματος. Ετσι και οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, με δεδομένη την πολυήμερη αναμονή στα δημόσια νοσοκομεία, θα στριμωχτούν στα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων σε πολυήμερες αναμονές ή θα εξαναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες και επιχειρηματίες της Υγείας. Επίσης οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα υποστούν τις βάρβαρες περικοπές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτει σημαντικές εξετάσεις. Και, ταυτόχρονα, θα εξανεμιστούν τα – ελάχιστα και εναπομείναντα αποθεματικά – καθώς θα χρησιμοποιηθούν για καλυφθεί ένα μέρος των τεράστιων ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες

Είναι δεδομένο ότι τόσο οι διοικήσεις των Ταμείων, όσο και οι ηγεσίες των συμβιβασμένων ηγεσιών των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ θα επιχειρήσουν να λύσουν το πρόβλημα της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ με συναντήσεις και «πιέσεις» στη συντεχνιακή λογική της εξαίρεσης και της μετάθεσης του προβλήματος. Μια λογική που έχει αποδειχθεί καταστροφική, καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο, σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό (μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, αυξήσεις ορίων κ.λπ.), αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους εργαζόμενους της χώρας. Τα δύο Ταμεία τους (ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) έχουν υποστεί την ίδια με τα άλλα Ταμεία ληστεία των αποθεματικών τους, όχι μόνο με το PSI, αλλά και διαχρονικά.

Οταν η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων κλιμακώνεται, ως συνέχεια της πολιτικής της ΕΕ για τη μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζομένων, στο πλαίσιο της καθολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και του λαού, οι συμβιβασμένες ηγεσίες υπηρετούν αυτήν την πολιτική. Δεν αμφισβητούν την ουσία της πολιτικής του ευρωμονόδρομου και καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν «λύσεις» με αλλαγή του «μείγματος πολιτικής» και του κυβερνητικού «διαχειριστή». Είναι αυτές οι διοικήσεις, που στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στην προηγούμενη γενική απεργία, έφτασαν στο σημείο να βγάλουν λάδι τους μεγαλοεπιχειρηματίες – ιδιοκτήτες των ΜΜΕ! Λέγοντας ότι έχουν ισοπεδώσει μισθούς, οδήγησαν χιλιάδες στην ανεργία, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν για να αποσπάσουν ατομικές συμβάσεις κ.λπ. κ.λπ. αλλά όλα αυτά τα έκαναν «ακολουθώντας τις εκβιαστικές επιταγές της τρόικας και των κυβερνήσεων»!

Από την πλευρά της, η εκλεγμένη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (αυτή του ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, άρα πολιτικά είναι μαζί της), στο βασικό ερώτημα ποιος θα πληρώσει την οικονομική κρίση, έχει απαντήσει με τις πράξεις της από την πρώτη: Βάρβαρες περικοπές παροχών, αύξηση εισφορών στους συνταξιούχους, προώθηση του διπλασιασμού των εισφορών των εργαζομένων, μειώσεις μισθών των εργαζομένων στον οργανισμό και, πάνω απ’ όλα, αποδοχή στην ουσία του ληστρικού «κουρέματος» των αποθεματικών, προκειμένου να μη θίξει έστω και στο ελάχιστο τις γενικότερες πολιτικές επιλογές του αστικού συστήματος και των κυβερνήσεών του. Οι φραστικοί λεονταρισμοί της απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον Προβόπουλο και η προβολή της «νομικής αντιμετώπισης» ως …λύσης του προβλήματος, αποδεικνύεται ότι γίνονται για τα μάτια του κόσμου, όταν η ίδια, χαρακτηρίζοντας ως «παραταξιακή» την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ περί επιστροφής από την κυβέρνηση και τους εργοδότες των κλεμμένων, ομολογεί με αυτόν τον τρόπο την αποδοχή της ληστείας. Αλλωστε, ήταν η ίδια διοίκηση που στην ίδια γραμμή με τη διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ είχαν επιχειρήσει να πείσουν για την αναγκαιότητα συμμετοχής, όταν τέθηκε για πρώτη φορά το «κούρεμα» το φθινόπωρο του 2011.
Αντεπίθεση

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ όχι μόνο δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, αλλά θα συνεχίσουν να χάνουν, όσο δεν τις παραμερίζουν και δεν παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας τον αγώνα τους, στο πλαίσιο του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων, σε γραμμή σύγκρουσης με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου.

Η επίθεση που δέχεται σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ έχει πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο και, άρα, πολιτική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση. Χρειάζεται ουσιαστικός αγώνας που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τα σχέδια ΕΕ – μονοπωλίων, αγώνας που μπορεί και πρέπει να δοθεί σε συμπόρευση με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Χρειάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, να ενισχυθούν αποφασιστικά οι συλλογικές διαδικασίες, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ενότητα δράσης, με διεκδικητικό πλαίσιο που να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Δ. Σ.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5490.html#more

Νομικοί παρεμβαίνουν για τη “σωτηρία” του ΕΣΡ

Με επιστολή τους στους πολιτικούς αρχηγούς και τους αρμόδιου υπουργούς των ΜΜΕ οι νομικοί, ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρεμβαίνουν ζητώντας την αναβάθμιση της αρχής που έχει πλέον χάσει την αξιοπιστία της ως όργανο ελέγχου και παρακολούθησης της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς. Οι ειδικοί επιστήμονες, Νικόλαος Αγγελής, Γιώργος Αναγνωσταράς, Όλγα Γαρουφαλιά, Πέρσα Λαμπροπούλου, Ρέα Λαμπροπούλου, Αλέξανδρος Οικονόμου και Δώρα Παπαδάκη, που εργάζονται στο ΕΣΡ πολλά χρόνια με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου και ορισμένων μελών του ΕΣΡ, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις. Η κίνηση τους αυτή εκτιμάται ως μια προσπάθεια να μπει φραγμός στην απαξία που το ίδιο το κράτος οδήγησε την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ. Το όργανο είναι πλέον παράνομο, το σύνολο των αποφάσεων του καταργείται από το Συμβούλιο Επικρατείας λόγω της λήξης θητείας του προέδρου και των μελών του ενώ η ίδια η αρχή δεν έχει πλέον καμία απολύτως παρέμβαση στην τηλεόραση. Εκτός από το να επιβάλει υψηλά πρόστιμα τα οποία μετά εκπίπτουν με δικαστικές αποφάσεις.

Στην επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις. Συγκεκριμένα ζητάνε: Την ενδυνάμωση του ΕΣΡ με νέες αρμοδιότητες, όπως η έκδοση κανονιστικών πράξεων για τις συχνότητες (μαζί με την ΕΕΤΤ), τις προκηρύξεις αδειών, τους κανόνες δεοντολογίας και πολυφωνίας. Την έκδοση αποφάσεων για επιβολή τελών σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ρόλο στη θεσμοθέτηση νέων διατάξεων για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ καθώς και τροποποιήσεις του νομικού καθεστώτος λειτουργίας του ΕΣΡ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23157#more-23157

Τι θα γίνει με τις εφημερίδες;

Εχουμε και λέμε ή μάλλον ρωτάμε:

Λύθηκε το πρόβλημα στην Κολοκοτρώνη με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ;

Βγάζει ή δεν βγάζει τελικά εφημερίδα η Αρετή Σιδηροκαστρίτου;

Τι γύρευε στις εγκαταστάσεις της Espresso ο εκδότης-δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γέρου;

Θα ανοίξει άλλη εφημερίδα ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιπάκης στα πρότυπα της λονδρέζικης Sun;

Πόσο πιθανόν είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (του φαρμακοβιομήχανου) να προχωρήσει στην έκδοση νέου ημερήσιου life style εντύπου;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ: Γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες προτιμούν την νεοεκδοθείσα εφημερίδα..Παραπολιτικά για τις ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις τους;

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_14.html#more

«Κίνδυνος για τη σύμβαση ΕΡΤ-TEAM»

Να διακόψει την υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλος από την ΕΡΤ προς το ΛΑΓΗΕ , επιχειρεί η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στην προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου. με την οποία μεταφέρεται , φέτος, το 25% του ανταποδοτικού τέλους σε μια άλλη ανώνυμη εταιρεία το ΛΑΓΗΕ. Θυμίζουμε πως αν τελικώς ισχύσει η απόφαση, κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει κάθε μήνα 1 ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ για …φωτοβολταϊκά και όχι για την ΕΡΤ.

Στην προσφυγή, η ΠΟΣΠΕΡΤ, υποστηρίζει, πως η υφαρπαγή του ανταποδοτικού, επηρεάζει και τη σύμβαση της ΕΡΤ με την UEFA-TEAM για το Champions League, επικαλούμενη μάλιστα το ΔΣ που τοποθέτησε ο Σίμος Κεδίκογλου. «(…) Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα» της σύμβασης με την TEAM «και υπό την οικονομική πίεση αποφάσεων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν» υπενθυμίζει την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΡΤ (14.08.2012) για το Champions League, η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στην ανακοίνωση αυτή γινόταν λόγος «για την ανάγκη δραστικής μείωσης του προϋπολογισμού της εταιρείας τα έτη 2013-2014» εξαιτίας της συγκεκριμένης απόφασης των δύο υπουργών, περί ΛΑΓΗΕ. Πρακτικά δηλαδή, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ΕΡΤ η σύμβαση με την TEAM-UEFA, τα ποσά της οποίας θα δοθούν τμηματικά βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το ουσιαστικό ζήτημα που θέτει η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ είναι πως με την απόφαση αυτή η ίδια η οικονομική λειτουργία της ΕΡΤ είναι στον αέρα. Η ΕΡΤ το 2011 κατόρθωσε να είναι στην 14η θέση μεταξύ των εταιρειών με τα υψηλότερα κέρδη στην Ελλάδα, εξαιτίας της συνετής διαχείρισης του ανταποδοτικού και τώρα κινδυνεύει να καταστεί εκ νέου και αυτόματα ζημιογόνος, αφού ενδεχομένως θα διαθέσει στο ΛΑΓΗΕ ως και 75 εκατ. ευρώ!

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/10/team.html#more

Η Έλλη Στάη ξανάεπιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων

**Επιστρέφει στα …καθήκοντα της η Έλλη Στάη από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η δημοσιογράφος θα αναλάβει ξανά την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, μετά την κόντρα της με τον διευθυντή ειδήσεων Β. Θώμοπουλου, αφού δείχνει να βρέθηκε μια λύση.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/10/short-stories14102012.html

Η ΕΡΤ «Κόβει» το «Στην υγεια μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου

Στην προσπάθεια να μειώσει τα επεισόδια των εκπομπών εξωτερικής παραγωγής, η ΕΡΤ προχώρησε σε κουρέματα των ενημερωτικών εκπομπών “Η Μηχανή του Χρόνου”, “Εξάντας” και “Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα”, ενώ η μπάλα πήρε και το κομμάτι της ψυχαγωγίας και συγκεκριμένα το “Στην Υγειά Μας” του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, παρότι το μπάτζετ της εκπομπής έχει ελαττωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, η τρέχουσα κατάσταση φαίνεται πως παγώνει μέχρι νεωτέρας την έγκριση για γύρισμα καινούργιων επεισοδίων για το “Στην Υγειά Μας”.

Έτσι, η εκπομπή αναμένεται να συνεχίσει με επαναλήψεις μέχρι το τέλος του 2012 και, εφόσον υπάρξει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, να γυριστούν νέα επεισόδια το 2013.

Οι περικοπές στην ψυχαγωγική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος πριν αρκετούς μήνες: “Πριν κοπεί το μπάτζετ, η εκπομπή -όχι εγώ- έπαιρνε 58.000 το επεισόδιο. Για μία τρίωρη εκπομπή, ελάχιστα πράγματα να ξέρει κανείς για την παραγωγή, δεν είναι καλά. Είναι λίγα χρήματα και θα θέλαμε παραπάνω”.

Πηγές: http://newpost.gr/post/160842/kovei-to-stin-ygeia-mas-toy-spyroy-papadopoyloy-i-ert/ / Cosmo

Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων

«Θέμα»: 190.000, «Καθημερινή»: 145.000, «Έθνος» και «Βήμα»: 111.000, «Real news»: 94.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 31.000 και «Δημοκρατία»: 22.000.

Τα «Παραπολιτικά» πούλησαν 45.000 φύλλα.

Πηγή: enimerosi24.gr

Νέα επιστολή της ΕΣΗΕΠΗΝ για το TELE TIME

Προς τον Πρόεδρο
και τα μέλη του
Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε

Με επιστολή μας τον περασμένο Φεβρουάριο επισημαίναμε στο Συμβούλιό σας το γεγονός πως με ποινές-χάδια, μερικών χιλιάδων ευρώ, δεν λυνόταν το πρόβλημα που έχει προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια με τον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME Αχαΐας. Με την απόφαση που είχατε λάβει τότε απορρίψατε (και ορθώς) την αίτηση του επιχειρηματία να μετατρέψει τον σταθμό από ενημερωτικό (όπως προβλέπει η άδεια λειτουργίας) σε ψυχαγωγικό. Μάλιστα σύμφωνα με το σκεπτικό σας η αναμετάδοση παιδικού προγράμματος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι παράνομη !

Προκειμένου να επανέλθει στην νομιμότητα ο ιδιοκτήτης και να αντιμετωπιστεί η κατάφορη παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου του είχατε επιβάλλει πρόστιμο 15.000 ευρώ !

Παράλληλα αγνοήσατε την παράκληση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης να παραστούν στην συνεδρίασή σας και να σας ενημερώσουν για την κατάσταση ώστε να έχετε πλήρη εικόνα.

Πέρασαν οκτώ μήνες και η ιδιοκτησία του σταθμού (ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Βίκτωρα Ρέστη) συνεχίζει να παρανομεί προκλητικά, αναμεταδίδοντας αποκλειστικά παιδικό πρόγραμμα άλλου τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας. Ωστόσο από δική σας πλευρά δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.

Με συνεχείς επιστολές το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ σας έχει καλέσει –κατ΄ επανάληψη- να λάβετε ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του TELE TIME και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ενημερωτικού προγράμματός του που το καταξίωσε στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.

Αντ’ αυτού λαμβάνετε αποφάσεις γραφειοκρατικής σημασίας, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση. Σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών έχουν απολυθεί περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι, έχει τερματιστεί κάθε τοπικό ενημερωτικό πρόγραμμα και εσείς απλώς από καιρού εις καιρόν επιβάλλεται διοικητικές κυρώσεις, επιτρέποντας ουσιαστικά την συνέχιση της προκλητικής παρανομίας.

Κύριε Πρόεδρε,

οι απολυμένοι συνάδελφοί μας ανέμεναν από μια ανεξάρτητη αρχή να επιδείξει πυγμή και να πατάξει τις ανομίες και όχι να μοιράζει πρόστιμα-χάδια.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και σας καλεί έστω και τώρα να λάβετε πραγματικές αποφάσεις. Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες αναφέρουν πως το TELE-TIME μεταβιβάζεται σε άλλον ιδιοκτήτη.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας και αναμένουμε άμεσα την ενεργοποίηση του Συμβουλίου σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Απόστολος Βουλδής Ο Γ.Γραμματέας Ζώης Μαρίνος

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.