Ο Αντώνη Σκυλλάκος νέος πρόεδρος και διευθυντής στο ΑΠΕ / Το αγγελιόσημο και πάλι στο προσκήνιο

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Αντώνη Σκυλλάκος νέος πρόεδρος και διευθυντής στο ΑΠΕ

ΕΙΔΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είδε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος αποχώρησε από το κτίριο της Ηρώδου Αττικού, πριν από περίπου δέκα λεπτά. Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, από κορυφαία κυβερνητική πηγή, ο Αντώνης Σκυλλάκος αναλαμβάνει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το “πράσινο φως” για να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος Διευθυντή του ΑΠΕ Ηλία Μάτσικα, πριν από λίγο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις…

Πηγή: http://www.fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4387.html

Το αγγελιόσημο και πάλι στο προσκήνιο

Τρόπους για την επιβολή του αγγελιοσήμου ή και φόρου επί των διαφημίσεων στο Internet αναζητεί η κυβέρνηση. Υπάρχει μια εισήγηση για το διαχωρισμό του internet σε site και blog, με την υποχρεωτική καταβολή αγγελιοσήμου ή φόρου, στην πρώτη κατηγορία, όσων θεωρηθούν πως είναι ενημερωτικά. Στις προϋποθέσεις για την είσπραξη διαφήμιση θα περιλαμβάνονται , η ύπαρξη ΑΦΜ και έδρας στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένος αριθμός δημοσιογράφων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Η ΕΡΤ έστειλε 20 εργαζόμενους για την κάλυψη Θείας Λειτουργίας

Για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών

Σε υπερπαραγωγή… ολυμπιακών διαστάσεων μετετράπη η κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Τρίπολη από την ΕΡΤ, που ενέκρινε αποστολή 20 ατόμων για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος μόλις δύο ωρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση στη «Διαύγεια» της απόφασης με αριθμό 3852, εγκρίθηκε δαπάνη συνολικού ύψους 3,624 ευρώ για την εκτός έδρας μετακίνηση 20 εργαζομένων για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την αρκαδική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, για καθέναν από τους τεχνικούς, υπολογίστηκε κόστος διοδίων 25 ευρώ -σαν να πήγαινε ο καθένας χωριστά με το δικό του όχημα!

Να σημειωθεί ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου μεταδόθηκαν 600 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, η αποστολή των τεχνικών που μετέβη στο Λονδίνο αριθμούσε 41 άτομα – σε σύνολο 69 ατόμων μαζί με τους δημοσιογράφους.

Απείλησε (πάλι) με παραίτηση ο Θωμόπουλος στην ΝΕΤ

Η ΕΡΤ ήταν πάντα ένα μαγαζί που δεν σε άφηνε να πλήξεις. Τούτη δω την περίοδο μάλιστα, οι ειδήσεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και ίσα που τις προλαβαίνουμε. Από τα τελευταία που προλάβαμε είναι τα παρακάτω:

** Χαμός στις ειδήσεις της ΝΕΤ μετά από την επιθυμία Κεδίκογλου – Μουρούτη να βάλουν τον Βασίλη Μπεσκένη υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ.

** Με παραίτηση απείλησε ο Βασίλης Θωμόπουλος μόλις του το είπαν και την πρόθεσή του ανακοίνωσε στην Ιπποκράτους, που προσπαθεί να τον μεταπείσει.

** Με προσωπικές παρεμβάσεις του Αιμίλιου Λιάτσου κόβονται και κατεβαίνουν μη αρεστές ειδήσεις από το site της ΕΡΤ.

** Τα αυγά και τα πασχάλια έχει χάσει ο Σωτήρης Μεριωρής που ψάχνει να βρει κόσμο για να καλύψει τις εκπομπές που του ανακοινώνουν.

** Ανάμεσα στα άλλα η ΕΡΤ περνά και στη μόδα των αναπληρωτών. Ο Ντίνος Ροδόπουλος έγινε..αναπληρωτής του Μαριωρή στις εκπομπές και ο Κώστας Χαλβατζάκης της Καλεσάκη στις δημόσιες σχέσεις.

** Χαμός και στην ΕΡΑ sport με τους δημοσιογράφους να είναι χωρισμένοι σε τρία στρατόπεδα και τον εκ Ρεθύμνου Σήφη Βοτζάκη να αποκτά λόγο.

** Ρόλο στη ΝΕΤ 105,8 προσπαθεί να αποκτήσει η Χριστίνα Αναγνώστου.

Από την αίθουσα σύνταξης

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5060.html

Νέες εφημερίδες και ανταγωνισμός

Γράφει ο zοορλός

** Τι έγινε ρε παιδιά; Μοιράζει κάποιος λεφτά και δεν το γνωρίζουμε; Σαν πολύ χρήμα δεν κυκλοφορει στον χώρο του Τύπου; Ο Τρίψας (της ΝΔ) έβγαλε από το καλοκαίρι την ημερήσια εφημερίδα «Ελλαδα αύριο». Ο Κουρτάκης (του parapolitika.gr)) άνοιξε εβδομαδιαία εφημερίδα με αξιώσεις. Ο Φιλιππάκης (της «δημοκρατίας») ξαναπήρε την Espresso από τον Κυριακίδη «καθαρή» και με τους μισούς εργαζόμενους. Ο Δελλατόλας (του Ποντικιού) ετοιμάζει λέει, τη Liberation της Ελλάδας που θα την κρεμάσει τέλη Νοεμβρίου στα περίπτερα. Ο Μπόμπολας (του Πήγασου) πουλάει λέει, έναντι 70 εκατ. την εκδοτική του αυτοκρατορία. Τελικά μήπως είναι πολλά τα λεφτά, Αρη;

** Στη «Liberation» του Δελλατόλα τώρα, όπως διαρρέει ο ίδιος, θα απασχολούνται περίπου 50 δημοσιογράφοι – ανάμεσά τους και πολλοί προερχόμενοι από την «Ελευθεροτυπία» της Μάνιας, ενώ..
συμπληρωματικά θα ενισχυθεί και από δημοσιογράφους του «ομόσταβλου» Ποντικιού. Τα γραφεία της νέας εφημερίδας θα συστεγάζονται στην Καφαντάρη, μαζί με αυτά της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας, χάριν οικονομίας…

** Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση του ημερήσιου φύλλου που ετοιμάζουν πρώην της Ελευθεροτυπίας. Πρόκειται για την «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου οι εργαζόμενοι είναι και μέτοχοι και η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη Οκτωβρίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και ολοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια έχουν συμβάλει με 1.000 ευρώ ενώ θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί μέχρι τις πρώτες εισπράξεις. Αξιέπαινη προσπάθεια κι ένας λόγος παραπάνω το ότι μπαίνει με άνισους (οικονομικούς) όρους στον ανταγωνισμό των ημερήσιων φύλλων.

** Κάποιος είπε ότι ο ανταγωνισμός στο χώρο του Τύπου είναι καλός γιατί προυποθέτει την ύπαρξη εφημερίδων, άρα δουλειά για όσους απασχολούνται στο χώρο των ΜΜΕ. Σωστό! Αρκεί η δουλειά να πληρώνεται όπως πρέπει και όταν πρέπει. Με τους όρους των συμβάσεων εργασίας κι όχι με πληρωμές έναντι…

** Τελικά ο Βασίλης Θωμόπουλος τα κατάφερε! Και δεν εννοούμε το γεγονός ότι κατόρθωσε να να επιστρέψει σε διευθυντική θέση στην ΕΡΤ. Ούτε ότι τα έβαλε με την Στάη και βγήκε νικητής… Εννοούμε το ότι η φωτογραφία του φιγουράρει στο διαδίκτυο -σε παρα πολλά σάιτ και μπλογκ- μαζί με αυτές του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου, του Σταύρου Ψυχάρη, του Σεραφείμ Φυντανίδη κι άλλων κολοσσών που δραστηριοποιήθηκαν και δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ. Οπως θα έλεγε κι ένας παλιός γνωστός του από το Ραδιομέγαρο, «άντε Βασίλη και εκδότης!»…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/liberation.html

Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης αναλαμβάνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον τομέα εποπτείας των ΜΜΕ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ερωτήσεις για τα ΜΜΕ έχουν καταθέσει ήδη ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στάθης Παναγούλης, ενώ και εντός ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται αντίστοιχος τομέας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ο Χ. Παπαδόπουλος ζήτησε την παραίτηση του Κ. Σπυρόπουλου

Την παραίτηση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κώστα Σπυρόπουλου ζήτησε ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, για τη λογοκρισία στο φιλί των δύο ανδρών στη βρετανική σειρά “Downton Abbey”. Ο Κώστας Σπυρόπουλος φέρεται να έχει απαντήσει πως “τον χτυπάνε, επειδή έφερε πρόγραμμα στην ΕΡΤ”!

Πάντως απόφαση για παραίτηση ή απομάκρυνση, παρά τη διεθνή έκθεση της ΕΡΤ, ως λογοκριτικού φορέα, δεν υπήρξε.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Μια δημοσιογραφική ομάδα για την Ανθή Σαλαγκούδη

Τρεις “σωματοφύλακες” για την Ανθή Σαλαγκούδη. Η Μαρία Καρχιλάκη, ο Θάνος Πασχάλης και η Δέσποινα Σωτηροπούλου, προορίζονται για να συνδράμουν την κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ, Γιώργο Σαλαγκούδη, ώστε να βγει στον αέρα της ΕΡΤ. Η πρώτη επαφή έγινε την περασμένη Πέμπτη και η μορφή συνεργασίας που προτάθηκε ήταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, τα οποία έχουν καταργηθεί με το Προεδρικό Διάταγμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

“Η εφημερίδα των συντακτών” στο Facebook 

Την πρώτη της εμφάνιση στο Facebook έκανε ”Η Εφημερίδα των Συντακτών”. Έπεται και η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Kέρδος: Παράνομη η μονομερής μείωση των αποδοχών των εργαζομένων

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. “ΚΕΡΔΟΣ”

22 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράνομη έκρινε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αγίας Παρασκευής τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά από καταγγελία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

Το ΣΕΠΕ καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να επιστρέψει άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα επιδόματα, που αφορούν στη μισθοδοσία Ιουνίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και να αποκαταστήσει τη μισθοδοσία στο νόμιμο πλαίσιο του Ν. 4046/12 και της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, προειδοποιώντας την εργοδοσία ότι, η μη συμμόρφωση θα επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Το ΣΕΠΕ έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και των σωματείων τους, που υποστήριξαν ότι οι όροι της ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις και επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβάλονται μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, νέοι όροι ατομικής σύμβασης δυσμενέστεροι του βασικού μισθού και των επιδομάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Νική της ΕΤΕΡ: O Alpha υποχρεώθηκε να δεχτεί το προσωπικό ασφαλείας από το δικαστήριο

Δικαστική νίκη για την ΕΤΕΡ αφού βγήκε προσωρινή διαταγή που υποχρεώνει το ραδιόφωνο του Alpha να επιτρέψει την είσοδο του προσωπικού ασφαλείας και να αποδεχτεί τις υπηρεσίες του.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.