Τώρα ζητά τις τηλεοπτικές άδειες η τρόικα! / Σύγκρουση για το Mega μεταξύ Ψυχάρη – Μπόμπολα

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

ΕΡΤ: Οι ανακοινώσεις της υπ’ αριθμ. 1060 συνεδρίασής

Ανανέωσεις για “Παρασκήνιο”, “Μονόγραμμα” κ.α. .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ. 1060 συνεδρίασή του (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της εταιρίας.

Ενέκρινε την προμήθεια 26 φορητών καμερών High Definition και παρελκόμενου εξοπλισμού, με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κατόπιν ματαίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, με αρ. διακήρυξης 1471/12 και προσφυγής στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων (Α.Δ.Σ.1043/21.05.12, θ.5ο).

Ενέκρινε τις δαπάνες των μεταδόσεων ΤΕΝΙΣ ROLAND GARROS από 25/5/12 έως 15/6/12. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 13.607 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε τις δαπάνες των μεταδόσεων ΣΤΙΒΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ από 30/5/12 έως 7/7/12. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 12.734,50 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε συμπληρωματική δαπάνη 80.000 ευρών για τις μεταδόσεις «EURO 2012, ΠΟΛΩΝΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ», λόγω της πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο 2ο γύρο (Quarter final).

Ενέκρινε την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών γεγονότων EBU – FIFA OTHER EVENTS 2011 – 2014.

Ενέκρινε τακτοποίηση εκκρεμότητας που αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, που διεξήχθη από τις 2 έως 8 Ιουλίου 2012 στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Ενέκρινε συμπληρωματική δαπάνη 45.760 ευρώ για τις μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1037/3.4.12,θ.5ο περί συμμετοχής της ΕΡΤ στην παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Το ταγκό των Χριστουγέννων». Η τροποποίηση αφορά στο ποσοστό κυριότητας και στο ποσοστό της ΕΡΤ επί της εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας.

10. Ενέκρινε την ανανέωση ανάθεσης παραγωγής της εκπομπής δεκατριών (13) επεισοδίων της εκπομπής με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 9.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).*** (Βλ. επισήμανση)

11. Ενέκρινε την εκτέλεση παραγωγής σειράς δέκα (10) εκπομπών με τίτλο «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 11.502,60 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση)

12. Ενέκρινε την ανανέωση ανάθεσης παραγωγής πέντε (5) επεισοδίων της σειράς μουσικών εκπομπών με τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 29.312 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση)

13. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής δεκατριών (13) επεισοδίων της σειράς εκπομπών με τίτλο «DOCVILLE». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 16.319 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση).

14. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής έξι (6) επεισοδίων σειράς εκπομπών με τίτλο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 8.823 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση).

15. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής δεκαπέντε (15) επεισοδίων της σειράς εκπομπών με τίτλο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 17.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση).

16. Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής δέκα (10) επεισοδίων της σειράς εκπομπών με τίτλο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ». Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο εκτιμάται σε 15.796 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). *** (Βλ. επισήμανση).

17. Ενέκρινε την χορήγηση ειδικής πληρεξουσιότητας στο Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. και σε δικηγόρους της εταιρίας.

18. Ενημερώθηκε για επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ με θέμα «Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Ανταποδοτικό Τέλος».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Σημειώνεται ότι η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ εκπονεί ειδική ρύθμιση, βάση της οποίας στο εξής όσον αφορά στις παραγωγές το προσδιοριζόμενο σχετικό κόστος κάθε φορά θα καλύπτεται με νόμιμα παραστατικά.

Η λίστα Λαγκάρντ στην έκτακτη έκδοση του HOT DOC το Σάββατο

από το koutipandoras

Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 Ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.

η έκτακτη έκδοση του περιοδικού σε 100.000 αντίτυπα θα βρίσκεται αύριο Σάββατο στα περίπτερα. Όπως γράφει το site: Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Και για την απόφαση να δημοσιευτούν τα ονόματα της λίστας: “Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα”

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/

Τώρα ζητά τις τηλεοπτικές άδειες η τρόικα!

Νέος οδικός χάρτης δεσμεύσεων για την ψηφιακή μετάβαση από την τρόϊκα

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

Αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τη δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος περιλαμβάνει το σχέδιο για το μνημόνιο 3, το οποίο συζητείται και αναμένεται να συμφωνηθεί με την κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη στο κεφάλαιο 12 για τα μέτρα που αφορούν στα δίκτυα, προβλέπεται πως “το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα» μπορεί να ενισχύσει τόσο τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης και την ασύρματη βιομηχανία της επικοινωνίας που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, και παρέχει ένα ευρύ φάσμα των κοινωνικών παροχών. Τα στοιχεία για έναν “οδικό χάρτη για την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος στην Ελλάδα”, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται αφορούν:

Για την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος, η κυβέρνηση (και / ή ΕΕΤΤ) αναλαμβάνουν την υποχρέωση:

1. Να τροποποιήσουν τη συχνότητα και τα σχέδια μετάδοσης, ανάλογα με την έκβαση / πραγματική κατάσταση της διεθνούς συντονισμού. (Νοέμβριος-2012)

2. Την αναγκαία δευτερεύουσα νομοθεσία για την εκχώρηση αδειών για τη μετάδοση και για την καθιέρωση των διαδικασιών αδειοδότησης, κεραίες προδιαγραφές, κλπ. (Νοέμβριος-2012)

3. Να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάθεση του ψηφιακού μερίσματος σε ευρυζωνικές συνδέσεις. (4ο τρίμηνο-2012)

Σχετικά με την επίλυση διασυνοριακών ζητημάτων συντονισμού με τις γειτονικές χώρες.

1. Αν οι δυσκολίες για το διεθνή συντονισμό καθιστούν αυτή την ημερομηνία ανέφικτο στόχο, μπορεί να υποδεικνύονται εναλλακτικά κανάλια για τη μετεγκατάσταση των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών. Παράλληλα θα πρέπει να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες με σκοπό την τελική εκχώρηση συχνοτήτων στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. (Συνεχής)-(4ο τρίμηνο 2012)

Καθορισμός νομικού πλαισίου για υποχρεωτική ημερομηνία κατάργησης των αναλογικών εκπομπών και της τεχνολογικά ουδέτερης χρήσης της ζώνης 800MHz, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις διατάξεις του σχεδίου Radio πρόγραμμα πολιτικής για το ραδιοφάσμα (1ο τρίμηνο 2013)

1. Να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάθεση των οριστικών δικαιωμάτων χρήσης ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. (1ο τρίμηνο 2013)

2. Να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού για την εκχώρηση των συχνοτήτων του ψηφιακού μερίσματος, την κατανομή και την έγκριση της χρήσης του ψηφιακού μερίσματος (800 MHz) στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σύμφωνα με την απόφαση 2010/267/ΕΕ ΕΚ και σε σχέση με το τις προθεσμίες και τις διαδικασίες της ΠΠΡΦ. (2ο τρίμηνο 2013)

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2482.html#more

Με «βαριά» ονόματα η νέα εφημερίδα του Αντώνη Δελλατόλα

Στις 12 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η νέα καθημερινή εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα.

Σχεδιαστικά, το νέο εκδοτικό εγχείρημα θα έχει κάποιες αναφορές από την ιστορική γαλλική εφημερίδα Liberation αλλά θα εμπεριέχει και πολλές πρωτότυπες σελίδες. Η εφημερίδα θα επιχειρήσει να βρίσκεται μπροστά από την είδηση, καθώς δεν θα μένει στην καταγραφή της αλλά θα προσπαθεί να την αναλύει και να την παρουσιάζει.

Στην εφημερίδα, η οποία πολιτικά θα κινείται στον χώρο της Αριστεράς, θα εργαστούν συνολικά 50 δημοσιογράφοι.

Αρκετοί από αυτούς, όπως οι δημοσιογράφοι Γιάννης Παντελάκης, Πάνος Σώκος, Γιώργος Καρελιάς, Γιάννης Τριάντης, Ανδρέας Ρουμελιώτης και Χρήστος Μιχαηλίδης προέρχονται από την «Ελευθεροτυπία».

Στο δυναμικό της εφημερίδας εντάσσονται, επίσης, οι δημοσιογράφοι Σταύρος Χριστακόπουλος, Παναγιώτης Σιάνης, οι οποίοι προέρχονται από το «Ποντίκι» και ο Γιώργος Γιουκάκης.

Μεταξύ των υπογραφών θα είναι οι δημοσιογράφοι Σταύρος Λυγερός και Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Την ευθύνη της έκδοσης θα την έχει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπακώστας, επί σειρά ετών επιτελικό στέλεχος στο «Έθνος» και το «Πήγασο».

Πηγή: h ttp://newpost.gr/post/163883/varia-onomata-sti-nea-efimerida-toy-antoni-dellatola/

Σύγκρουση για το Mega μεταξύ Ψυχάρη – Μπόμπολα 

Megaλη ένταση φέρεται να υπάρχει στις σχέσεις Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα εξαιτίας της δυσαρμονίας που υπάρχει σε ζητήματα των κοινών επιχειρήσεών τους.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», αφορμή να αρχίσει η υπόγεια σύγκρουση έδωσαν τα όσα συμβαίνουν στο Mega. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση του καναλιού, σε συνδυασμό με τους κκούς χειρισμούς στον ενημερωτικό τομέα ήταν οι βασικοί λόγοι για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στα αφεντικά του ΔΟΛ και του «Πήγασου». Οι Ψυχάρης και Μπόμπολας γνωρίζουν πολύ καλά ότι το επόμενο τετράμηνο ίσως είναι το πιο κρίσιμο όσον αφορά τα οικονομικά του Mega.

Για πρώτη φορά, σημειώνουν τα «Παραπολιτικά», ο εκδότης του Βήματος έχει αρχίσει να προβάλλει αξιώσεις για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο Μεγάλο Κανάλι, ενώ ο εκδότης του Έθνους δεν δείχνει διατεθειμένος να υπαναχωρήσει. Πέραν του Mega, οι Μπόμπολας και Ψυχάρης κονταροχτυπιούνται και για τα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Ενώ έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τη συγχώνευση «Άργους» και «Ευρώπης», την τελευταία στιγμή προβλήματα τινάζουν τη στρατηγική στον αέρα.

Η κάθε πλευρά χρεώνει στην άλλη το ναυάγιο. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι οι Ψυχάρης και Μπόμπολας απλά δεν θέλουν να τα βρουν. Την ίδια ώρα. φημολογείται ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης σκέφτεται σοβαρά να καταργήσει εντελώς τις προσφορές στο Βήμα της Κυριακής…

Πηγή: http://newpost.gr/post/163795/sugkroysi-psyxarimpompola-gia-to-Mega/

Big Issue: Τέλος για την έντυπη έκδοση

Σε ηλεκτρονική μορφή θα είναι πλέον διαθέσιμο το περιοδικό Big Issue, που κυκλοφορεί σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας.

aΗ μετάβαση του περιοδικού στην ηλεκτρονική έκδοση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους πωλητές του εντύπου, το οποίο εξάλλου, θα συνεχίσει κανονικά να εκδίδεται και με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο λόγος είναι ότι οι πωλητές του Big Issue -στην πλειονότητά τους άστεγοι που με τον τρόπο αυτό βγάζουν τα προς το ζην- αντί να διαλαλούν τη νέα έντυπη έκδοση, θα προμηθεύουν στο κοινό μια ειδική καρτέλα, η οποία θα αναγράφει έναν κωδικό.

Οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουν τον κωδικό σε οποιονδήποτε διαδικτυακό περιηγητή, σε υπολογιστή, ή έξυπνο τηλέφωνο, προκειμένου να «κατεβάσουν» την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

Κάθε ειδική καρτέλα θα στοιχίζει 2 λίρες. Πιλοτικά, το πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στην πόλη του Μάντσεστερ. Εάν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα εξαπλωθεί στη βορειοδυτική Αγγλία και το Γιορκσάιρ.

Μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία κάθε ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, το κοινό θα μπορεί να πάρει μια γεύση από το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν κωδικό, που θα κυκλοφορεί με φυλλάδια και αφίσες.

«Σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε την έντυπη έκδοση. Θέλουμε να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να επιλέξει με ποιον τρόπο επιθυμεί να μας διαβάζει» υπογραμμίζει η Καρολίν Πράις, διευθύντρια του Big Issue και προσθέτει: «Πρωταρχικός στόχος του περιοδικού είναι να παρέχει στους άστεγους την ευκαιρία να αποκομίσουν ένα εισόδημα.

Προκειμένου να συνεχίσουμε να το κάνουμε, χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα διαρκώς αυξανόμενο αναγνωστικό κοινό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιλέγουν να διαβάσουν εφημερίδες και περιοδικά ηλεκτρονικά».

Πηγές: http://newpost.gr/post/163804/telos-gia-tin-entypi-ekdosi-toy-Big-Issue-/ / http://www.protothema.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.