Αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΔΟΕΑΠ / 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΕΑΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώνει ότι κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος ενώπιον των πολιτικών και ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων αξιώνοντας την απόδοση του συνολικού ποσού των διαθεσίμων κεφαλαίων του που είχε καταθέσει σε αυτήν, καθώς και ποσό προς ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί.

Η αγωγή κατατέθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη δικηγορική εταιρεία ΜΩΡΑΤΗΣ-ΠΑΣΣΑΣ, μετά από ενδελεχή προετοιμασία και σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ κατά τις υπ’ αριθ. 26/ 19-6-2012, 31/ 24-7 -2012 και 36/17-9-2012 συνεδριάσεις του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθεσίμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς το σκοπό του Νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αντί να λάβει, ως από το νόμο όφειλε, κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της περιουσίας του ΕΔΟΕΑΠ, η Τράπεζα της Ελλάδος, με αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις του Διοικητή και άλλων αρμόδιων Οργάνων της, που γνώριζαν ήδη από το 2009, πολύ πριν το PSI, την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεξέλεγκτη πορεία του δημοσιονομικού χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδος, προκάλεσαν υπαίτια ολοκληρωτική ζημιά στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας), την οποία οφείλουν να αποκαταστήσουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και αιτίες, τις οποίες στηρίζει τεκμηριωμένα στην αγωγή του ο ΕΔΟΕΑΠ (ΝΠΙΔ) με την υπογραφή του έγκριτου δικηγόρου κ. Δημήτρη Πασσά, ζητείται: να γίνει αυτή δεκτή, να καταδικαστεί η ΤτΕ να καταβάλλει έντοκα με τον τόκο επιδικίας το ποσό των €90.312.441,47που αντιστοιχεί στο ποσό της κατάθεσής μας σε αυτήν.

Τέλος, ζητείται το ποσό των €986.700 ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, το οποίο αντιστοιχεί σε €100 για κάθε άμεσο μέλος του ΕΔΟΕΑΠ (o αριθμός μελών στις 25-10-2012 ανέρχεται σε 9.867 μέλη).

Ειδικά, το τελευταίο αυτό ποσό, το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται δημόσια ότι θα διατεθεί, με διαφάνεια, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του ασφαλιστικού πληθυσμού του Ταμείου.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, συνεχίζει ενωμένη και ακατάπαυστα εργαζόμενη τον αγώνα για τη διεκδίκηση και την προστασία των αποθεματικών και της περιουσίας όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, αλλά και για την υπεράσπιση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Απεργούμε δυναμικά, μαζικά, ενωτικά μπροστά στη νέα καταστροφική πρακτική και πολιτική που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-10-2012 : ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 06:00 έως 08:00 και από 20:00 έως 24:00

ΠΕΜΠΤΗ 01-11-2012 : από ώρα 06:00 και 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κυβέρνηση και Διοίκηση νομίζουν ότι είναι τόσο ικανοί που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ανίκανοι.

Η απραξία, η αδιαφορία της Διοίκησης, οδηγούν την ΕΡΤ βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, καλά μελετημένου, στην απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης με σκοπό το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την επέλαση των βαρβάρων.

Θα τους αφήσουμε ; ΟΧΙ

Θα αδιαφορήσουμε ; ΟΧΙ

Θα αντιδράσουμε ; ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ.

Δεν θ’ αφήσουμε κανένα περαστικό να παίζει με το ψωμί μας, το μέλλον των παιδιών μας και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Βρίσκουν χιλιάδες τρόπους απαξίωσης και ξεπουλήματος της ΕΡΤ, οι αθεόφοβοι.

Αν τον ίδιο οίστρο τον έδειχναν για να προσφέρουν στη δημόσια τηλεόραση όπως έχουν χρέος, η ΕΡΤ θα είχε προοπτική και θα διαδραμάτιζε τον ρόλο που της επιτάσσει το σύνταγμα.

Κι εμείς οι αφελείς ιθαγενείς ρωτάμε : ποια γραμμάτια ξοφλάνε ; Τι τους φταίει η περιουσία του ελληνικού λαού ; Γιατί απαξιώνουν το πρόγραμμά της και τον ενημερωτικό της χαρακτήρα ; Γιατί καρατομούν τους μη αρεστούς ; Γιατί μας δίνουν βορά στον ανταγωνισμό λεηλατώντας την αξιοπιστία της ΕΡΤ ;

Θα τους αφήσουμε ; ΟΧΙ

Θα αδιαφορήσουμε ; ΟΧΙ

Θα αντιδράσουμε ; ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ.

Η ποδηγέτηση και η χειραγώγηση δεν θα περάσουν.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι η περιουσία της κι αυτοί που θα διαφυλάξουν την συνέχειά της και τον σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΙΣ 12:30 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ

Ν. Σίμος: “Θα έπρεπε να έχουν καλέσει και τον αρμόδιο υπουργό”

Δήλωση διευθύνοντος συμβούλου ΕΡΤ, Νίκου Σίμου

Ο κ. Νίκος Σίμος, υπό την ιδιότητά του, του δημοσιογράφου, και όχι από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, έκρινε σκόπιμο να κάνει την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα της «ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» του Προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης:

«Η Δημόσια Τηλεόραση, όπως επιβάλλει ο ρόλος της, θέτει ως πρώτιστο μέλημά της την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των τηλεθεατών, η οποία απαιτεί σοβαρή και τεκμηριωμένη δημοσιογραφική δουλειά.

Δυστυχώς, στην περίπτωση της «Πρωινής Ενημέρωσης», αυτοί οι αυτονόητοι και ταυτόχρονα απαράβατοι όροι δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα τη μονόπλευρη και τελικώς παραπλανητική παρουσίαση ενός πολύ σοβαρού θέματος, το οποίο ξεκίνησε από ατεκμηρίωτο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian περί δήθεν βασανισμών με ηλεκτροσόκ και κάψιμου με αναπτήρες.

Η μονομερής αναπαραγωγή του σχετικού δημοσιεύματος, χωρίς την απαραίτητη δημοσιογραφική έρευνα και η εξαγωγή συμπερασμάτων που δε βασίζονταν σε καμία περίπτωση σε τεκμηριωμένο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, εξέθεσαν τη Δημόσια Τηλεόραση.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής συνεπέραναν, χωρίς να μπουν στον κόπο να ερευνήσουν το θέμα, ότι τα ιατροδικαστικά πορίσματα που εξεδόθησαν σε σχέση με τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ, για τους οποίους ο Guardian έγραψε ότι κακοποιήθηκαν, δικαίωναν την βρετανική εφημερίδα. Η πραγματικότητα όμως, η οποία ασφαλώς μπορούσε να επιβεβαιωθεί με απλή δημοσιογραφική έρευνα, έδειξε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή τα ιατροδικαστικά πορίσματα διαψεύδουν το δημοσίευμα περί βασανισμών. Επιπλέον οι παρουσιαστές δημοσιογράφοι όφειλαν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πληρότητας της ενημέρωσης, να έχουν καλέσει και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να καταγράψουν και τις δικές του απόψεις και όχι μόνο του Guardian.

Η τεκμηρίωση και η διασταύρωση μιας πληροφορίας που μεταδίδει ένας δημοσιογράφος είναι βασικός κανόνας για την άσκηση δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως άλλωστε ορίζει και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ. Εκπτώσεις σε αυτόν τον κανόνα δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η πλημμελής άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση της απομάκρυνσης των δύο παρουσιαστών της εκπομπής. Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται, περί δήθεν χειραγώγησης, λογοκρισίας και πολιτικών διώξεων, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε αποδεικνύει η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων που εκφράζονται καθημερινά στη Δημόσια Τηλεόραση.

Και κάτι τελευταίο. Η 35ετής δημοσιογραφική μου πορεία αλλά και η επαγγελματική παρακολούθηση από εμένα του πολιτικού συστήματος, διαχρονικώς είτε από τη θέση του πολιτικού συντάκτη, είτε από τη θέση του διευθυντή εφημερίδων, με «νομιμοποιούν» να κάνω καλοπίστως την εξής σύσταση : μερίδα δημοσιογράφων καθώς και μερίδα πολιτικών, καλό θα είναι οι μεν πρώτοι να εγκαταλείψουν τη στρατευμένη δημοσιογραφία, αμφότεροι δε να απαρνηθούν το πλαίσιο της υποκρισίας στο οποίο αρέσκονται να κινούνται».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23696#more-23696

ΕΤΕΡ: Πολιτικές οι διώξεις των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει να συναγωνίζεται επάξια τις πιο μαύρες διοικήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Να σταματήσει κάθε δίωξη των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, των οποίων η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» κόπηκε από τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιο Λιάτσο.

Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του Αιμίλιου Λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.

Σχολιάζοντας αυτά, ως όφειλαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» εκπαραθυρώθηκαν, σε άλλη μια προσπάθεια της διοίκησης του κρατικού καναλιού να δείξει πως εννοεί την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη δημοσιογραφία στη Χώρα μας.

Η δίωξη των συναδέλφων είναι σαφώς πολιτική και η παρέμβαση στην εργασία τους από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΤ υποδηλώνει σαφώς καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία.

Ο Ελληνικός Λαός όμως ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γνωρίζει, κρίνει και σύντομα θα μιλήσει.

Πάγκαλος: “Να το βουλώσει” ο Αρβανίτης

Νέα επίθεση του Θόδωρου Πάγκαλου εναντίον του Κώστα Αρβανίτη. Όσο ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατάφερε να πετύχει την κατάργηση της εκπομπής, εξαιτίας κυρίως της σθεναρής στάσης του Τηλέμαχου Χυτήρη. Τώρα όμως από την εκπομπή του στο Βήμα FM 99,5 καταφέρθηκε ανοιχτά εναντίον του δημοσιογράφου, ζητώντας “να το βουλώσει”.

Για την υπόθεση της «Πρωινής Ενημέρωσης» στην ΕΡΤ

Ήταν ανακρίβειες αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα έθεσαν και θέμα παραίτησης του υπουργού, ενώ διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος.

Στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι.

Θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα.

Για τον Κώστα Αρβανίτη

Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσω μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας.

Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή.

Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο.

Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23693#more-23693

Στην ΕΣΗΕΑ η Δήμητρα Κουντή 

Η Δήμητρα Κουντή είναι το νέο μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ . Καταλαμβά νει τη θέση του Σταμάτη Νικλόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής σύνταξης στην υπό έκδοση “Εφημερίδα των Συντακτών” .

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στο Ρέστη από τη nova 

Στον όμιλο Ρέστη ο Ανδρέας Μπέκιος. Από κοινού με τον Αντώνη Πίκουλα, αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση του εφοπλιστή στα ΜΜΕ που ελέγχει, πλην του Mega. Ο Α. Μπέκιος ήταν μέχρι χθες ανώτερο στέλεχος της nova.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=3

48ωρη απεργία στον Αθήνα 984

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε. Επίσης, ζητεί να μην πραγματοποιηθούν οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας και να μη μεταβληθούν έτσι οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.