Ομαδικός βιασμός καλόγριας στην Ινδία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέο κρούσμα ομαδικού βιασμού, αυτή τη φορά μίας ηλικιωμένης καλόγριας, συγκλονίζει την ανατολική Ινδία και συγκεκριμένα τη Βεγγάζη, ενώ οι αρχές αναζητούν μια ομάδα έξι ανδρών οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το νέο αποκρουστικό περιστατικό βίας.

Σύμφωνα με τις αρχές που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή τους, η ομάδα των αγνώστων ανδρών προέβη σε βανδαλισμούς στο σχολείο και κατόπιν ένα μέλος της διέπραξε τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της καλόγριας. Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και παρότι ουδείς έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο της Καλκούτα τα πρόσωπα των έξι δραστών έχουν καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης, όπου βρίσκεται το σχολείο, καταδίκασε την επίθεση και διαβεβαίωσε ότι θα αναληφθεί «άμεση, σθεναρή δράση» από μέρους των αρχών.

Ο θάνατος μιας φοιτήτριας έπειτα από τον βάρβαρο βιασμό της στο Νέο Δελχί το 2012 είχε προκαλέσει κατακραυγή στη χώρα και διεθνώς και ενέτεινε τις πιέσεις για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στην Ινδία, όπου τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών είναι διαδεδομένα, αλλά η εκδίκαση των υποθέσεων συχνά διαρκεί χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες ένας όχλος πολλών χιλιάδων ανθρώπων εισέβαλε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη βορειοανατολική Ινδία, έσυρε έναν ύποπτο για βιασμό από το κελί του στο εξωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος και τον λιντσάρισε μέχρι θανάτου σε δημόσια θέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χριστιανικός πληθυσμός της Ινδίας στοχοποιείται σε επιθέσεις προκαλώντας αντιδράσεις καθώς πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα στην πρωτεύουσα, Δελχί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.