Στο ΒΒC μίλησαν χωρίς ενδοιασμούς Κώστας Βαξεβάνης και Μαριλένα Κατσίμη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ακόμη και το BBC σχολίασε την καταδίκη του  Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρτ, όπως επίσης και για τη διακοπή της πρωινής εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. 

 Όπως έγραψε το bbc,  ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έχει δικαστεί για την  παραβίαση της ιδιωτικής ζωής 2.000 ελλήνων. Δηλαδή δημοσίευσε  τα 2.000  ονόματα  που έχουν βγάλει στην Ελβετία παραφουσκωμένους λογαριασμούς, για να μπορούν να αποφύγουν τη φορολογία. 

Όπως είπε στο Mark Lowen o  K. Βαξεβάνης  οι πολιτικοί θα πρέπει να διωχθούν ποινικά για τη  μυστική διατήρηση των  ονομάτων.

 Όμως, πάραυτα, οι  Έλληνες ειδικοί  έχουν πει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι από τα ονόματα  που βρίσκονται στον κατάλογο έχουν παραβεί το νόμο – ονόματα υψηλών προσώπων στην Ελλάδα.  

Ο Κ. Βαξεβάνης τονίζει  ότι αυτή η λίστα   που δημοσιεύτηκε  είναι η ίδια με εκείνη που δόθηκε από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Christine Lagarde, στον έλληνα ομόλογο της. Επίσης ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ότι ήταν χρέος του να δημοσιεύσει και να πει την αλήθεια στο ελληνικό λαό. Οι παλαιές κυβερνήσεις έχουν πει μόνο ψέματα στο κόσμο και πολλοί από αυτους έπρεπε ήδη να έρχονταν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.  

Ο Mark Lowen τόνισε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης  υποστηρίχθηκε δημόσια από διάφορες ομάδες στην Ελλάδα.  Όπως επίσης και δυο άλλοι συνάδελφοι του, οι οποίοι έχουν διωχθεί από  την πρωινή τους εκπομπή γιατί είπαν ανοιχτά τη γνώμη τους στο κοινό. Η Μαριλένα  Κατσίμη και αυτή με τη σειρά της δήλωσε στο BBC « η Ελλάδα είναι σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση με μια αυταρχική κυβέρνηση. Είμαστε σε μια οικονομική κρίση, αλλά είμαστε επίσης σε μια κρίση της δημοκρατίας». 

Επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού 

avecnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.