Βιβλίο: Ζωή Μπελούκα «Οι γυναίκες του Αυγούστου»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Όταν κάθονταν και οι πέντε στις πολυθρόνες της αυλής και το μυαλό χαλάρωνε τις αντιστάσεις του, ήθελαν να μοιραστούν και αυτά που κρατούσαν κλειδωμένα, προφυλαγμένα από αδιάκριτα μάτια και αυτιά.

Τις χώριζαν πολλά, αλλά τις ένωνε η φιλία. Τουλάχιστον στο παρελθόν και στο παρόν. Στο μέλλον; Ποιος μπορεί να πει πόσο σίγουρο είναι το μέλλον; Εξάλλου, όπως έλεγε κάποιος που ήξερε, «οι άντρες πρέπει να έχουν παρελθόν και οι γυναίκες παρόν. Το μέλλον είναι και για τους δύο αβέβαιο».

Η Ευτυχία, η Μαρίζα, η Βίκη, η Φωτεινή και η Χαρά: πέντε γυναίκες που ερωτεύονται, χαίρονται, πληγώνονται, χτίζουν μαζί και χώρια τα όνειρά τους. Τα γνωρίζει όμως όλα η καθεμιά για την άλλη; Θα ξεγυμνωθεί ο εαυτός τους, όταν ο πόνος εμποδίσει τις αναμνήσεις; Είναι ο χρόνος ο καλύτερος γιατρός; Και αν είναι έτσι, γιατί όταν η θύμηση ξαναζωντανεύει λόγια, ψέματα και πάθη, αυτός ο γιατρός απουσιάζει;

Βιογραφικά στοιχεία

zoi_mpeloukaΖωή Μπελούκα

Η Ζωή Λεφάκη-Μπελούκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα, πήγε σχολείο στο Αρσάκειο Ψυχικού και πήρε B.Sc. από το Deree College. Δούλεψε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία και στις δημόσιες σχέσεις διαφημιστικών εταιρειών. Το 1997 ίδρυσε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων, την BELUGA S.A., στην οποία αφοσιώθηκε έως το 2010. Έχουν δημοσιευτεί πολλά κεί­μενά της σε εφημερίδες και περιοδικά, αλλά Οι γυναίκες του Αυγούστου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Γράφει για να μην ξεχάσει τους ανθρώπους που γνώρισε, τους ήρωες της ζωής και της φαντασίας της.

Βιβλιογραφία

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

Οι γυναίκες του Αυγούστου (ePUB), 2012

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.