Απάντηση Ν. Τέλλη στον Ν. Σίμο / Ν. Σίμος: Οι μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών…”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Απάντηση Ν. Τέλλη στον Ν. Σίμο

Αμείωτες συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός ΕΡΤ για το νέο κρούσμα λογοκρισίας που οδήγησε στην «προσωρινή απομάκρυνση» των Αρβανίτη – Κατσίμη από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Πριν από λίγο, και με αφορμή επικριτικό σχολιασμό του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου πάνω σε όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τού απαντά τα εξής:

Ο κ. Σίμος αδικεί κατάφωρα τόσο τις προθέσεις και τη διαλλακτική στάση μου όσο και την εν γένει προσωπικότητά μου με το σχόλιό του. Εκτός αυτού, παρερμηνεύει και τη δήλωσή μου: Η απλή ανάγνωση του κειμένου της –και όχι οποιωνδήποτε δημοσιογραφικών σχολίων ή αναφορών επ’ αυτής- αρκεί, για να αντιληφθεί κανείς ότι με την ανακοίνωσή μου δεν προσπάθησα να «δεσμεύσω εκ προοιμίου» ή πόσο μάλλον να «χειραγωγήσω» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, αφού σε αυτήν αρκούμαι απλώς να δημοσιοποιήσω τη θέση που εγώ προσωπικώς διατύπωσα για το εν λόγω θέμα στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο.

Και βέβαια, έκρινα αναγκαίο να δημοσιοποιήσω τη θέση μου αυτή για ένα θέμα που έχει θεσμικές προεκτάσεις μείζονος σημασίας, για δύο λόγους: Πρώτον και κυρίως, γιατί θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσα στο να ξεπεράσει η ΕΡΤ μια κρίση στον τομέα της ενημέρωσης η οποία, εάν συνεχισθεί, είναι ικανή να πλήξει την αξιοπιστία της. Κάτι, που αναμφίβολα είναι το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Και δεύτερον, για να μπορώ να κοιτώ τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους μου στα μάτια.

΄Οσο για τον διατυπωθέντα υπαινιγμό ότι τάχα επιδιώκω να καταστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ μαριονέττα, απλά εκπλήσσομαι και συνάμα επισημαίνω: Με το να διατυπώνεις τη γνώμη σου – και μάλιστα μετά από ημέρες, περιμένοντας να συνεδριάσει πρώτα το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι προσπαθείς να το προκαταλάβεις- για ένα σοβαρό θέμα που ευλόγως απασχολεί την κοινή γνώμη (και την εταιρεία της οποίας είσαι πρόεδρος), δεν αποδεικνύει ότι σου αρέσουν οι μαριονέττες. Κάθε άλλο. Άλλωστε, οι μαριονέττες είναι σιωπηλές. Ακόμη και όταν δεν πρέπει».

Ν. Σίμος: Οι μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών…”

Δήλωση διευθύνοντος συμβούλου ΕΡΤ, Νίκου Σίμου

Με αφορμή την δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης κ. Νίκος Σίμος έκανε την ακόλουθη παρατήρηση:

“Σέβομαι την κάθε άποψη, πολύ περισσότερο την άποψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Συζητώ την κάθε θέση που διατυπώνεται προβάλλοντας τη δική μου επιχειρηματολογία και θεωρώ ότι κάθε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ νομιμοποιείται και υποχρεούται να εκφέρει τη δική του άποψη στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.

Αυτή η θέση μου δεν σημαίνει και αποδοχή κάθε απόπειρα χειραγώγησής μου, από άλλα μέλη του ΔΣ, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί συνεννόηση για τον τρόπο χειρισμού των προβλημάτων που ανακύπτουν, κρισίμων ή μη. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι την εκ προοιμίου δέσμευσή μου, από άλλα ,μέλη του ΔΣ και μάλιστα με δημόσια αναφορά τους, στο τί προτίθεμαι να πράξω. ΟΙ μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23827#more-23827

Η συνεργασία ΕΡΤ-Euronews αντικείμενο έρευνας

Να ερευνηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η υπόθεση συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ ΑΕ και EURONEWS, προκειμένου να διευκρινισθεί αν όλες οι ενέργειες ήταν σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία και προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, έχει ζητήσει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Κεδίκογλου ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι από τα στοιχεία που έχουν τεθεί σε γνώση της Γραμματείας, οι αποφάσεις των 14.5.2012 και 8.6.2012 του ΔΣ της ΕΡΤ για την έγκριση της συνεργασίας αυτής, ελήφθησαν «χωρίς να έχουν εξειδικευτεί οι όροι της συνεργασίας με το Euronews και χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των δύο καναλιών». Ωστόσο, ως προς τις επιμέρους πτυχές της συνεργασίας, προκύπτουν -όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του υφυπουργού- θέματα καθώς:

-Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το EURONEWS θα εκπέμπει ειδησεογραφικό πρόγραμμα σε 24ωρη βάση στα ελληνικά και θα εντάξει σε αυτό και ένα ημίωρο πρόγραμμα με ειδήσεις «ελληνικού ενδιαφέροντος» το οποίο θα παράγεται στην Ελλάδα.

-Για την έγκριση της χρηματοδότησης του εγχειρήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΡΤ φέρεται να έχει δεσμευτεί αφενός για τη δωρεάν αναμετάδοση του Euronews στο ελεύθερα προσβάσιμο επίγειο κανάλι (DTT) που διαθέτει και αφετέρου για τη συνέχιση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο του Euronews με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής της.

-Το ελληνικό κανάλι του Euronews αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας της ΕΡΤ, ως «ιδιαιτέρως ελκυστικό για την τοπική αγορά (δυνατότητα ένταξης ελληνικών διαφημιστικών προγραμμάτων)».

-Το σύνολο της παραγωγής και η δημοσιογραφική επιμέλεια θα ανήκει στο Euronews, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει ο οποιοσδήποτε ρόλος της ΕΡΤ πλην της τήρησης των δεσμεύσεων.

«Ενόψει του ότι τα ανωτέρω δεδομένα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με επιμέρους πτυχές της φερόμενης συμφωνίας, μεταξύ ΕΡΤ και EURONEWS, με την 23.10.2012 επιστολή μου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ, ζήτησα να ενημερωθώ αναφορικά με το αιτιολογικό βάσει του οποίου η τότε διοίκηση της ΕΡΤ δεσμεύτηκε για τη δωρεάν αναμετάδοση του ελληνικού προγράμματος του EURONEWS, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο αυτή η δυνατότητα, για το ποιες είναι οι επιμέρους πτυχές της συμφωνίας και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η διοίκηση της ΕΡΤ για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΡΤ -και κατ’ επέκταση του ελληνικού δημοσίου», αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου και ενημερώνει ότι από την απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ προκύπτει η πρόθεσή της να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων. Προκύπτει επίσης ότι οι όροι της εν λόγω συνεργασίας δεν έχουν εξειδικευτεί και δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση ούτε και έγγραφη συμφωνία για την δωρεάν παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων της ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός ενημερώνει, τέλος, ότι για όλους τους παραπάνω λόγους δόθηκε εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για έλεγχο της υπόθεσης. Προσθέτει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση στηρίζει την πρόθεση εκπομπής ελληνόγλωσσου προγράμματος του EURONEWS από τις ελεύθερες δορυφορικές του συχνότητες παγκοσμίως, καθώς και τη συμμετοχή της ΕΡΤ ΑΕ σε ανάλογο εγχείρημα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε συνεργασία της ΕΡΤ με αυτό το αντικείμενο θα είναι απολύτως σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία και θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε απευθύνει ερώτηση στην κυβέρνηση για το θέμα, ζητώντας να ενημερωθεί πως είναι δυνατόν να διατίθενται οι συχνότητες της ΕΡΤ κατά παρέκκλιση των ρητών περιορισμών που προβλέπονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ποια συμφωνία έχει συναφθεί και ποιοι οι όροι της συνεργασίας.

Πηγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27359&subid=2&pubid=112943950 / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν πληρώθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η μισθοδοσία τους θα καταβληθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου,αναφέρουν οι πληροφορίες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

7ημερη απεργία στο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»

Αθήνα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

7ημερη απεργία στο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»

Η ανακοίνωση απολύσεων 13 εργαζομένων του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» από τον δήμαρχο Πειραιά την ημέρα που ο κλάδος μας βρισκόταν σε Γενική απεργία και την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό έχουν τέσσερεις (4) μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος, μας φέρνουν στο μυαλό τις παλιές κακές μέρες του ραδιοσταθμού. Φαίνεται ότι οι συμπάθειες και τα χρέη ήρθε η ώρα να εκφραστούν και να πληρωθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνει η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά και ο δήμαρχος, απαντάμε με την προκήρυξη 7ήμερης απεργιακής κινητοποίησηςαπό την ώρα 6.00η της Δευτέρας 5ης Νοεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα προς την διοίκηση του ραδιοσταθμού:

Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2012, του μηνός Αυγούστου 2012, του μηνός Σεπτεμβρίου 2012 και του μηνός Οκτωβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού σας.

Να απέχετε από κάθε ενέργεια, ή απειλή, ή ανακοίνωση για απόλυση των συναδέλφων μας από τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά όπου εργάζονται για πολλά έτη.

Καλούμε τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργασιακού εξανδραποδισμού των επί πολλά έτη εργαζομένων στο Κανάλι 1.

Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να αποπληρώσει αμέσως τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά και να προσπαθήσει για την οικοδόμησή του και όχι για την αποδόμησή του. Επιτέλους ο Πειραϊκός ραδιοσταθμός και οι εργαζόμενοί του δεν μπορεί κάθε φορά να αποτελούν τον εύκολο στόχο για τις δημαρχιακές ή προεδρικές διαθέσεις. Έλεος πια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.